Mysql yedeklemek ve uygulamaya başka bilgisayardan ulaşmak..

avarhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Basit bir arşiv proğram yazıyorum. Uygulamada veritabanı yedeklemeside olacak. İnternette ara yaptım ama elle tutulur bilgi bulamadım malesef.. Mysql veritabanımı yedeklemek istiyorum.
Diğer sorum: ağdaki bilgisayardan giriş yapılacak girilen veri diğer bilgisayarda listbox, listview vs. den anlık olarak görüntülenecek. Hastanelerdeki sıra gibi olacak yani.. Kullanıcı istek gönderdiğinde ağdaki diğer bilgisayara bu iletilecek. Bunları nasıl yapabilrim?

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
sen internette arama yaptın ve mysql veritabanı yedeklemeyle ilgili elle tutulur bir sonuç bulamadıysan bence sen o proğramı yazma !

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
2. soruna cevaben.

programlarn birbiri ile iletişime geçmesi ya doğrudan birbiri ile fiziksel bağlantı ile olur yada ortak bir sunucuya bağlantı ile. genelde kullanılan yöntem server yöntemidir.

bir bilgisayara mysql server kurup güvenlik duvarından ilgili portu açarsanız o bilgisayarın ağdaki ip adresi ile bağlanabilirsiniz. server bağlantısından sonra hepsi server üzerinden iletişime geçebilirler

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen internette arama yaptın ve mysql veritabanı yedeklemeyle ilgili elle tutulur bir sonuç bulamadıysan bence sen o proğramı yazma !
Konu dışı ama;
"Proğram" diye bir kelime yok "Program" diye bir kelime var :yes:

avarhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Acımasız bir yorum. Bir kaç deneme yaptım ama bir türlü yedek alamadım. Neyse... bilgi vermeyecekseniz yazmayın..

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Konu dışı ama;
"Proğram" diye bir kelime yok "Program" diye bir kelime var :yes:

proğram diye bişey olmadığı için zaten koyu renkle yazmışım fark ettin mi bilmiyorum ama heycan yaratmış sende proğram :D