Myo okullarindan çikinca iş imkanlari neler

Kpln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Meslek yüksek okulları kötü mü? Oraları bitirince iş imkanları neler? (Mekatronik Bölümü)

mseyitsahin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende bu sene kastamonu mekatronik 2 yıllık kazandım bu bölüm hayalimdi ilerde dgs girip 4 seneliğe geçiş yapmak istiyorum iş imkanı dersen mekatronik bölümü ;

• Kontrol sistemleri (basınç ve sıcaklık kontrol sistemleri),
  • Robotlar (taşıma ve kaynak robotları),
  • Endüstriyel otomasyon (barkod sistemleri, üretim bandı cihazları),
  • Bina otomasyonu (güvenlik sistemleri, otomatik iklimlendirme sistemleri, otomatik kapı sistemleri),
  • Ev ürünleri (çamaşır ve bulaşık makineleri),
  • Otomotiv (hava yastığı, kilitlenmeyen fren sistemi(ABS)),
  • Savunma sanayi (mayın tarama robotları, otomatik yönlendirilmiş araçlar),
  • Tıbbi uygulamalar (manyetik rezonans MR, atroskopikal cihazlar, ultrasonik problar v.s.),
  • Havacılık mühendisliği (otomatik pilotlar, insansız hava araçları),
  • İmge ve ses işleme (otomatik odaklama cihazları, ses ile kontrol edilen cihazlar),
  • Üretim (CNC, NC),
  • Lazer optik sistemleri (barkod),
  • Akıllı ölçüm cihazları (kalibrasyon cihazları, test ve ölçüm sensörleri) bölümlerinde çalışabilirler.

buralarda iş imkanları var hocam :)

Kpln

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Kastamonudayım ama Liseye gidecem bu sene hayırlısıyla.Ama Mekatronik bölümüne gidersem üni de M.Y.Oda okuyacağım.Ama nasıl fark eder bilmiyorum onun için sordum.Bu arada DGS ile 4 yıllığa geçiş nasıl oluyor? Yani Mekatronik Mühendisliğine mi geçmiş olunuyor DGS İle?

Reaksiyon puanı
4
Bende Kastamonudayım ama Liseye gidecem bu sene hayırlısıyla.Ama Mekatronik bölümüne gidersem üni de M.Y.Oda okuyacağım.Ama nasıl fark eder bilmiyorum onun için sordum.Bu arada DGS ile 4 yıllığa geçiş nasıl oluyor? Yani Mekatronik Mühendisliğine mi geçmiş olunuyor DGS İle?

arkadslar benım unıversıtede dgs ile geçmiş arkadslarım vardı.ben dgs çok kolay falan dıye takılıyordum.onlarda 80 matamatık sorusunundan 77 net yaptıklarını,kontenjanın çok çok az oldugunu söylüyorlardı.pek bılgım yok dgs hakkında ama.duydugum kadarıyla hız isteyen ,zor bi sınav.sorunuza gelirsek 2 yıllktan mezun olanların iş imkanlarını bilmiyorum fazla.

AyazWeb123

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende Bilg. Programcılığı Mezunuyum. DGS Sınavına Bu Yıl 3. Girişim Oldu :) Sınav Zor Değil Ama çok Hızlı Olmak ve Pratik Çözüm Yolları Bilmeniz Lazım. Eğer Hayalinizde Mühendis Olmak Varsa Vazgeçmeyin Benim Gibi :) MYO'da Ne Okuduysanız Onunla Alakalı Bölüme Geçebiliyorsunuz LYS'deki MTOKlar Gibi..Ayrıca DGS En Berbat Sınavdır, Mesela Benim Bilg. Müh Kazanmam İçin 160 Sorudan 150 Net Yapmam Lazım.. Virgüllerle Kazanamayan Arkadaşlarım var.. Kontenjanlar Kısıtlı Bi Üniversitede 2-3 Tane Yer Ayrırırlar.. Sizede Tavsiyem MYO Gittiğiniz Andan İtibaren Çalışmalara Başlayın ve Sürekli Mantık Soruları Çözün. Sorularınız Varsa Cevaplayabilirim.

Not: Bu Yıl Sınavım Güzel Geçti ve İyi Bir Puan Aldım Allah Nasip Ederse Bende Beykent Üni. Yazılım Müh (Burslu) Yazdım Tutarsa Hep Çalışıp Hem Okumayı Düşünüyorum :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
2 yıllık mekatronik okudum kpss tercihlerin de bilgisayar veya elektirikten terih verebiiyormuyum