MyHack ile Mountain Lion 10.8 USB Kurulum [Video]

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Merhaba arkadaşlar.

USB Flash Bellek ile makinemize myHack aracılığı ile Mountain Lion kurmayı deneyelim.

İlk olarak videodan başlayayım.
[video=dailymotion;xsbq9b]http://www.dailymotion.com/video/xsbq9b_mountain_tech[/video]

Kurulum için sistem gereksinimleri :

İşlemci: Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core i3, Core i5, Core i7
Anakart: AHCI etkin Intel yonga seti
Bellek (4GB veya daha fazlası önerilir) en az 2GB.
En Nvidia 8xxx 9xxx 2xx 3xx 4xx 5xx grafik kartları
En ATI HD 4xxx/5xxx/6xxx serisi grafik kartları
USB Klavye ve Fare
AHCI moda sahip Intel SATA denetleyicisine bağlı dahili sabit disk alanı 40GB

USB Hazırlamak için Gerekenler :

-Her hangi bir MacOS kurulu sistem (sanal da olabilir)
-10.8 Mountain Lion DMG dosyası
-En Az 8 GB'lık USB Flash Bellek
-Linkteki dosyalar

myHack için download linki :

Hackintosh_usb_SDN_BEFEGA.rar (30.1 MB)

http://www.mediafire.com/?cgpagtri8ukinn5

***ÖNEMLİ NOT: MacOS'da kullandığınız sisteme USB Belleği hazırlayana kadar şifre koymanız gerekmektedir. myHack programı şifre bölümünü boş geçmiyor.

Videodan takip edemeyenler için adımları tek tek yazdım.

1- Öncelikle gerekli dosyaları indiriyoruz.
2- Utilities/Disk Utility(İzlenceler/Disk İzlencesi) kısmından USB Belleğimizi Mac OS Genişletilmiş Günlüklü(Journaled) olarak formatlıyoruz.
3- Masaüstüne gelen USB Belleğe sağ tıklayıp Bilgi Ver(Get Info) diyoruz. Ve en alt sağdaki kilit işaretini kaldırıp pencereyi kapatıyoruz.
4- Hackintosh.dmg i açıyoruz. Ardından myHack'i açıyoruz. Ayarladığımız şifreyi giriyoruz. "Create OSX Installer" seçeneği seçip devam ediyoruz.
5- "Create OS X 10.8 Install Disk" seçeneğini seçiyoruz.
6- Gelen pencereden USB Belleğimizi seçip OK diyoruz.
7- "Browse Manually" seçeneğinden indirdiğimiz MacOSX Mountain Lion 10.8 DMG dosyamızı gösteriyoruz.
8- Bir süre işlemler devam ettikten sonra OK diyoruz ve Quit butonu çıkana kadar bekliyoruz :) Eğer bir hata verirse dosyalarınızı ve USB Belleğinizi kontrol ediniz.
9- Bu işlemler bittikten sonra USB Belleğimize boot aracını yükleme sırası geldi. Hackintosh.zip dosyasının içinde bulunan MultiBeast.pkg dosyasını açıyoruz.
10- Sürdür(Next) butonlarına basarak Özel Yükleme seçeneklerinin bulunduğu pencereye ulaşıyoruz. "EasyBeast Install" ve "System Utilities" seçeneklerini seçip Sürdür(Next) diyoruz.
11- Gelen pencerede "Yükleme Yerini Değiştir" butonuna tıklayıp USB Belleğimizi seçiyoruz ve 10.Adımdaki işlemleri tekrar uyguluyoruz.
12-Yükle diyoruz ve gelen pencereye şifremizi girip Yazılımı Yükle diyoruz.
13- İşlemler bittikten sonra USB Belleğimiz kurulum diski olmaya hazır hale geliyor.

Bundan sonra ki adım ise anakartın boot seçeneklerinden USB Belleği öncelikli hale getirip USB Bellek ile sistemi başlatmak.

Sistem kurulum aşamaları için de videodan devam ediniz.

Video için -MaTaDoR-(Oğuz) kardeşime teşekkür ederim :)

Konuda sistem gereksinimleri ve video gibi şeyler dışında ki her şey bana aittir :) İşlem adımlarını tek tek yazdım videodan takip edemeyenler olabilir diye. :)

*Uploaded.To linkini www.preemlinks.com sitesinden bedava olarak premium link haline çevirip sınırsız hızda indirebilirsiniz :):flowers:

Yazar : BEFEGA
SDN : www.shiftdelete.net

:: Makaleyi yararlı buldunuz mu ? Sistem kurulumu gerçekleştirebildiniz mi ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Faydalı bir anlatım olmuş kardeşim. Emeğine sağlık . Kolay ve pratik bir yöntem. Fakat AHCI modu kapalıyken hala myHack ile sistemin açılmaması çok büyük bir eksi. Bende sistemi bu yöntemle kurmuştum. Fakat ahci modundan dolayı alternatif bir kurulum yöntemine yönelecem muhtemelen.

Unibeast yöntemide aşağı yukarı aynı yöntem. O yöntemle sağlıklı bir kurulum elde edersem eğer detaylı bir videolu anlatım yapmayı bende düşünüyorum.

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Unibeast,hazır usb dmg ve Hackintosh Mountain Lion DVD var elimde. Onlar ile de kurulum deneyeceğim. Hangisi en sorunsuz ve kolay kuruluyor bakalım :)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
Bu sistemi windows üzerinden kuramaz mıyız :)

fyodor

Asistan
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=251955]Hwoarang[/MENTION] os x 20 dolar a satılıyor. Benim kanaatim söz konusu olan parayla satılan bir yazılım olduğu için indirme linkinin paylaşılması yasal değil. Ancak yasal yollardan edinilmiş os x in apple marka olmayan bir pc ye kurulmasının yasal olup olmadığından emin değilim.

[MENTION=74155]muratveb[/MENTION] dostum başka bir konuda da gördüm. AHCI moda olan düşmanlığın nedendir? Benim bildiğim AHCI olmadan os x boot etmez.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
bu işlem legal mi? torrent linki falan.
Konu düzenlendi.

@Hwoarang os x 20 dolar a satılıyor. Benim kanaatim söz konusu olan parayla satılan bir yazılım olduğu için indirme linkinin paylaşılması yasal değil. Ancak yasal yollardan edinilmiş os x in apple marka olmayan bir pc ye kurulmasının yasal olup olmadığından emin değilim.

@muratveb dostum başka bir konuda da gördüm. AHCI moda olan düşmanlığın nedendir? Benim bildiğim AHCI olmadan os x boot etmez.

Öyle birşey yok .

Lion'u mesela AHCI mod..vs işlerle uğraşmadan kullanırdım ben. AHCI modu neden sevmiyorum; açılışta sistem kaç dk hdd taraması yapıyor. Ve ben 3 hdd'li bir bilgisayar kullanıyorum.

Birinde OS X , birinde Win7 diğerindede Win8 var. Dolayısıyla mac ile windows arasında açılışta f12 tuşuyla basitten hdd seçip geçmek varken , bios'a girip AHCI'yı aç kapat yapıp sonra istediğim işletim sistemine geçmek can sıkıcı oluyor.

Yoksa herhangi bir düşmanlığım yok AHCI moda :)

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bunu Win 8 Su deneme gibi Bisey indirip kurmustum ona kura bilirmiyim veya win 7 format atip ustunemi kurucam ?

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Bunu Win 8 Su deneme gibi Bisey indirip kurmustum ona kura bilirmiyim veya win 7 format atip ustunemi kurucam ?

Kuramazsınız.

Çünkü OS X normal sistemler için yazılmadı. Bu sistemin özelliği zaten direkt kurulamaması. Apple bilgisayarlar için dizayn edilmiş bir sistem fakat eğer uyumlu bir donanıma sahipseniz biraz araştırma + çabayla normal bir şekilde kurulum gerçekleştirme olanağınız olabiliyor.

Private-B

Doçent
Reaksiyon puanı
1
PC"im Acer Aspire 4147G Orjinalde Zten Xp Vista Driver Yok sadece Win7 Win7 Yapsam Geri Gine Kuramazmiyim ?

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Konu düzenlendi.

Öyle birşey yok .

Lion'u mesela AHCI mod..vs işlerle uğraşmadan kullanırdım ben. AHCI modu neden sevmiyorum; açılışta sistem kaç dk hdd taraması yapıyor. Ve ben 3 hdd'li bir bilgisayar kullanıyorum.

Birinde OS X , birinde Win7 diğerindede Win8 var. Dolayısıyla mac ile windows arasında açılışta f12 tuşuyla basitten hdd seçip geçmek varken , bios'a girip AHCI'yı aç kapat yapıp sonra istediğim işletim sistemine geçmek can sıkıcı oluyor.

Yoksa herhangi bir düşmanlığım yok AHCI moda :)
[MENTION=74155]muratveb[/MENTION] Linkleri kaldırmasaydın iyiydi :)

Hatırlar mısın bilmiyorum mod.adayı iken [MENTION=376]pesimist[/MENTION] 'e sormuştum oda problem olmaz demişti. :) Ama yine de siz bilirsiniz.

xlvan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar -v -x -f komutlarını yazdım bu hatayı buldu yükleme yaparken engel işareti geliyor ve dvd duruyor ayrıca biostan AHCI ayarlarını yapamıyorum biosta öyle bir seçenek yok ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.

cp4fv.jpg

tlismantiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
***ÖNEMLİ NOT: MacOS'da kullandığınız sisteme USB Belleği hazırlayana kadar şifre koymanız gerekmektedir. myHack programı şifre bölümünü boş geçmiyor.

hocam bu şifre nasıl koyuluyor?

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5

hocam bu şifre nasıl koyuluyor?

Sistem Tercihlerinden

Hesaplardan hesabınıza şifre koyuyorsunuz.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
AHCI desteklemeyen sisteme kurmak mümkün mü?