My Name Is Earl | Tanıtım

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
ll3-770x439_c.jpg

My Name Is Earl | Tanıtım

My Name Is Earl, 2005- 2009 arası NBC‘de yayınlanan Emmy ödüllü absürd komedi. Dizinin konusu hayli ilgi çekici. Earl, her türlü suça meyilli bir karaktere sahip. Hırsızlık yaparak edindiği parayla kazı kazan oynayan Earl, kazanır ve hemen sonrasında kendisine araba çarpar; biletiyse rüzgarda uçup gider. Hırsızlık yaptığı için kaza geçirdiğini düşünen Earl karma felsefesine inanmaya başlar, bir daha suç işlememeye karar verir. Bu kararının ardından rüzgar ona ilginç bir şekilde kuponunu geri getirir. Bunun bir işaret olduğunu düşünen Earl yaptığı tüm kötülüklerin bir listesini yapar. Her bölüm listesinden yaptığı bir kötülüğü seçip o kişiye bir iyilik yaparak kendisini affetirmek için çaba harcar. Earl’e bu konuda yardımcı olan, bir otel odasında birlikte yaşadığı kardeşi Ethan Suplee’nin canlandırdığı Randy’dir.[/COLOR][/FONT][/COLOR]Earl Hickey: Diziye adını verecek kadar önemli olan başrolde Jason LEE, aynı zamanda İzmirli Ceren Alkaç‘ın da gerçek hayattaki eşi. Earl, aşkta kendisini canlandıran Jason Lee kadar şanslı olmasa da çocuksu ruhu sayesinde eğlenceli bir hayata sahip. Dağınık saçları, bıyığı, önünü iliklemediği t-shirt’ünün üzerine giydiği gömleği ve fotoğraflarda gözü kapalı çıkması alametifarikalarından bazıları.

Ads%C4%B1z.jpg

Randy Hickey: Durgun zekalı, düz mantık bir adam olsa da birlikte planladıkları suçların telafisi için ağabeyi Earl’e yardım eden, hayli komik bir karakter. Ethan Suple’ın Soğuk Dağ‘da canlandırdığı kısacık saf ama iyi niyetli Pangle rolünde sergilediği performans My Name Is Earl’de de yer almasını sağlayan en önemli etken.

2x10.jpg

Joy Turner:Jaime Pressly‘nin canlandırdığı Joy, Earl’ün adeta karabasanı. Barby bebek görünümüne rağmen kıyaslama yapılacak olursa Breaking Bad‘den Skyler White, Joy Turner’ın eline su dökemez.

joy.jpg

Dizinin müzikleri senaryoya yön verecek kadar dikkatle seçilmiş. Mekan olarak New Jersey’in bir kasabası Camden County’nin tercih edildiğini görüyoruz. Jason Lee ve Ethan Suple‘nin uyum içindeki oyunculukları izleyicinin dizinin absürd dünyasına girmesine yardımcı oluyor. Karma felsefesi üzerine inşa edilen My Name is Earl, 5 sezon yayınlandı ve final yapmadan sona erdi. Yapılan iyilik ve kötülüklerin bir sonucu olduğuna inananlardansanız zekice kurgulanmış My Name is Earl’ü izlenecek diziler listenize ekleyebilirsiniz.

Kaynak

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Sevmiştim bu diziyi. Öneririm.