Müzisyen İçin Macbook Tavsiyesi

keremozmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Merhaba. Müzikle uğraşıyorum ve 7-8k arası bütçem var ikinci el bir macbook arıyorum. Ağırlıklı olarak Logic Pro ile çalışacağım ve sahnede de kullanacağım. Sizce hangi Macbook modellerine bakmalıyım? 2016 Macbook Pro buldum tavsiye eder misiniz?

Ichilai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
66
Selamlar , 7-8k 'yı 5 yaşında bir Macbook Pro'ya vermen yerine az daha sabret 2-3 daha biriktir ve kesinlikle Macbook Air M1 al , 10 sene pc derdinden kurtul , Logic pro vb tüm programları çılgınlar gibi kullan , 17-18 saat pil ömrün olsun , sahnede şarja takmak için fiş bile arama güzel kardeşim ;)

keremozmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)

Ichilai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
66
ayrıca Kerem kardeşim eğer bütçene uyuyorsa arkadaşın attığı bu indirimi asla ama asla kaçırma , ben apple.com dan ilk çıktığı gece eğitim indirimiyle 10.339 a aldım M1 i ve şuan burda 8899 gibi manyak bir rakama satılıyor. stoğu da var , zıpla derim , yoksa gerçekten ağlarsın benim şuan ağladığım gibi sonra demedi deme :)

keremozmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
ayrıca Kerem kardeşim eğer bütçene uyuyorsa arkadaşın attığı bu indirimi asla ama asla kaçırma , ben apple.com dan ilk çıktığı gece eğitim indirimiyle 10.339 a aldım M1 i ve şuan burda 8899 gibi manyak bir rakama satılıyor. stoğu da var , zıpla derim , yoksa gerçekten ağlarsın benim şuan ağladığım gibi sonra demedi deme :)
Değerli tavsiyeleriniz için teşekkür ederim en kısa zamanda sipariş vermeyi düşünüyorum :)

keremozmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Tavsiye veren bütün arkadaşlara tekrardan teşekkür ediyorum. Cihaz 1 gün içinde elime ulaştı. Almak isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.
Görüntü.jpeg

wittroc

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
11,237

keremozmen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Tekrardan selamlar. 1 haftalık kullanım tecrübelerimi Windows'tan MacOS'a geçen bir müzisyenin gözünden anlatacağım. Umarım almayı düşünen arkadaşlar için faydalı olur. Öncelikle sistem gerçekten stabil ve hızlı. Özellikle Logic Pro dosyalarımın açılma ve export hızlarına Cubase'den geçen birisi olarak çok şaşırıyorum. Logic kütüphanesi her türlü yaratıcılığa imkan sağlayan genişlikte. Ek pluginler, programlar kullanmanıza gerek kalmadan istediğiniz müziği üretebilirsiniz. Yalnızca amfi ve pedal modellemelerini pek beğenmedim. Biraz da kişisel tercih bu amfi işi. Trackpad ile çalışmak gerçekten beklediğimden çok daha iyi. Yanınızda bir mouse taşımaya gerek kalmadan bütün işlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Hatta trackpad kısayolları sayesinde mousedan daha hızlı hareket edebiliyorsunuz. Mac'in en sevdiğim yanlarından birisi iPhone kullanıcısıysanız harika bir uyum içinde çalışıyor. Mesela Mac'inizden belge taratmak için iPhone'unuzu kullanabilirsiniz, Safari üzerindeki açtığınız sekmeler Mac üzerinde de gözüküyor. Logic Remote uygulaması ile Logic Pro'yu kontrol edebilirsiniz. Üzerindeki hoparlörler beklentimin çok üzerinde. Gerek ses kalitesi, gerek ses yüksekliği olsun fazlasıyla tatmin edecektir. Batarya performansına diyecek hiçbir şey yok. Aktif kullanımda 2. gün sonunda şarja takıyorum. Üretmek ve yaratıcılık konusunda önünüze hiçbir engel çıkarmıyor. Tam anlamıyla mükemmel. Müzikle ilgilenip almayı düşünen varsa kesinlikle tavsiye ederim. Sevmediğim yönlerine geçecek olursak. Alışması gerçekten zor. Ama bir hafta sonunda alışmaya başladım diyebilirim. Windowstan çok farklı bir işletim sistemi. FaceTime veya normal arama yaptığınız zaman bütün her şeyin sesini kısması sevmediğim özelliklerinden. Biraz araştırdım ama bunu kaldırma yolunu bulamadım. Bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim :) Diğer bir sevmediğim özelliği uygulama pencerelerini Windowstaki gibi aktif olarak kullanamıyorsunuz. Yani bir uygulama tam ekrandaysa üzerine başka bir şey açamıyorsunuz veya bir uygulamanın sağ, bir uygulamanın sol tarafta çalışması Windowstaki kadar pratik değil. Oyun performansına gelecek olursak, çok sık oyun oynayan birisi değilim ve öncelikli amacım bu değildi MacBook alırken. Arada girip CS:GO oynuyorum. Bu cihaz ile oyun oynamanın çok keyifli olduğunu söyleyemem. Arada FPS düşüşleri oluyor ve oyun oynarken cihaz resmen ben oyun bilgisayarı değilim diye bağırıyor. Yine de istediğiniz yerde bi kaç oyun atabilmek güzel. Taşınabilirliği, inceliği, pil performansı, hızı, ekran kalitesi, fansız sessiz çalışması ve neredeyse hiç ısınmamasıyla kesinlikle alınabilir bir cihaz. Aldığıma bir kere bile pişman olmadım. Sorusu olan arkadaşların yazması yeterli. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Tekrardan bana öneren arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım almak isteyen arkadaşlara da faydalı olur :)

Ichilai

Öğrenci
Reaksiyon puanı
66
öncelikle önerenlerden olduğum ve beğendiğin için çok sevindim ,tekrar güle güle üretmen dileğiyle .pencereler ve sekmelerini rahat rahat kullanabilmek için ilettiğim linkteki 2.99USD yi tek sefer ödeyip inanılmaz bir özgürlüğe kavuşabilirsin , ne yazık ki bunca kaliteye ek kalite için bu ufak masraflara katlanmak durumundayız ama ömür boyu rahatlık için bir seferlik bu tutara inan sende pişman olmayacaksın ;)