erenberk
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 100
Her birini 12V ile beslemiş olacağından hepsi patlayabilir 

Bu sesin dışarı çıkması için gereken jak nasıl birşey?
[video=youtube;Qa4WVdCeaUc]http://www.youtube.com/watch?v=Qa4WVdCeaUc[/video]
Laptopa felan jak takılı olduğu halde sesi dışarı veriyor ya, onu yapan parçayı diyorum.Ne demek istedin tam olarak?
Laptopa felan jak takılı olduğu halde sesi dışarı veriyor ya, onu yapan parçayı diyorum.
Dizüstü bilgisayarımın internal hoparlörü var ve kulaklık girişine jack takınca hoparlörden ses kesiliyordu. Bu nedenle devreyi bağlayınca çalan müziği duyamıyordum. Günlerdir araştırmadığım yabancı siteler ve Türkçe kaynaklar kalmadı. Biraz önce bu sorunu kendim çözdümJak'ın tamamını jak girişine sokmayınca ses kesilmiyor (2-3mm dışarıda kalacak şekilde tutum) ve bu kadarı girdiği için de ses kesilmeden devre çalışmaya devam ediyor.
![]()
Bide bunu boarddan kurtarıp bi kabin yaparsan çok iyi olur![]()
Eğer jakı tam takmamayla düzgün çalışıyorsa hiç sorun yok, büyük ihtimalle benim ritimsiz yanan ledin sebebi db243c. 12v giriş kısmını da buldum internetten, aynı yerde tip31c transistör de var.
Benim bildiğim öyle bir parça yok. Bazı ses kartlarının bu işe yarayan özelliği oluyor mesela masaüstü bilgisayarımda bu özellik mevcut. Fakat dizüstü bilgisayarımda yok o özellik bu yüzden ben şöyle yapıyorum:
Adamın teki 36lı ledle yapmış çok muhteşem görünüyordu, ben ne kullanacam da 36 ledi yakacam. 24 voltluk adaptör olsa 8 led yakabiliyorum..
Hay o parçanın yaHarici bir ses sistemi için istiyorsan o parçayı kullanabilirsin tabi :yes: Ama bendeki gibi dahili hoparlörler için bir işe yaramaz![]()
Benim kullandığım mavi led ama.
Ben de renk sanmışım işte
Bahsettiğim olay rengiyle ilgili bir konu değildi.Led'in yapısıyla ilgisi var.