- Katılım
- 16 Ocak 2017
- Mesajlar
- 23,314
- Reaksiyon puanı
- 15,296
- Puanları
- 113
- İnsanların saadet anlayışları da gariptir. Kitaplara bakarsınız, kendilerini dinlersiniz, insanoğlunun asıl vasfı akıldır. Onun sayesinde diğer hayvanlardan ayrılır. Beylik sözüyle hayata hükmeder. Fakat kendi hatalarına teker teker bakarsanız bu yapıcı unsurun zerre kadar müdahalesini göremezsiniz. Bütün telakkileri, hususi bağlanışları hep bu aklın varlığını yalanlar.
- Ahmet Hamdi Tanpınar
- Mutluluğun nelerden oluştuğunu aramayı sürdürdüğün sürece mutlu olamayacaksın. Yaşamın anlamını aramayı sürdürdüğün sürece hiç yaşayamayacaksın.
- Albert Camus
- Mutlu anlar beni hep gülümsetir.
- Jackie Chan
- Bazen mutlu olmak yetmez. Bazen insanın geri dönüp, mutlu olmadan önce onu mutsuz eden şeyleri halletmesi gerekir.
- Kır Zincirlerini
- Mutluluk bir idealdir, hayal gücünün ürünüdür zira.
- – Marquis de Sade
- Kendi mutluluğunuz sadece kendinize bağlıdır.
- Marcus Aurelius
- İnsanlar tanıdım, olayları hep iyi tarafından okumaya meyilli; insanlar tanıdım, olayları hep bir sonmuş gibi yorumlayan. Belki de mutluluk geni diye bir şey var ve bazı insanlar da onunla doğuyorlar.
- Sertab Erener