AfrikadaEskimo
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
Biraz yaklaştım sanırım görsel olarak bir tablo filan varmı daha anlaşılır. Hep anlamak istemişimdir.mutlak değer demek "||" işaretleri arasındaki terimin, 0 a olan uzaklığıdır. sayı doğrusunda sayarakta bulabilirsin.
Teşekkür ederim. Şöyle bi soruda var mesela.|x-4| değeri dışarıya x-4 şeklinde çıkabilir. Çünkü x'in ne olduğunu bilmiyoruz. Mutlak değer içerisinde bir sayı kesinlikle negatif çıkamaz. Burada aynen çıkmış çünkü dediğim gibi x=1 de olabilir x=100 yada -10000 de
olabilir.
ee x-4 dışarıya aynen çıktıysa demek ki pozitif olarak görmeliyiz. buda x-4 dün 0 dan büyük olduğu anlamına gelir yani x-4 büyüktür 0 dan yada eşittir 0'a. En son örnekte ise mutlak değerde rakam ve sayılar yer değiştirebiliyor.
a<0 dediği için a negatif bir sayı zaten örneğin a sayımız -1 olsun. I-1I mutlak değerin dışına +1 olarak çıkıyor şimdi bu cepte. Eşitliğin diğer tarafına bakarsak -(-1) = +1 yapar. İki eksi yan yana gelir ise + ya döner.Teşekkür ederim. Şöyle bi soruda var mesela.
a<0 dan
| a | = -a
E hani mutlak değer içinden hep pozitif çıkıyordu burda negatif çıkmış. Bunu anlasam tüm her şey kafamda oturucak.
Yani I-1I=-(-1) dira<0 dediği için a negatif bir sayı zaten örneğin a sayımız -1 olsun. I-1I mutlak değerin dışına +1 olarak çıkıyor şimdi bu cepte. Eşitliğin diğer tarafına bakarsak -(-1) = +1 yapar. İki eksi yan yana gelir ise + ya döner.
Kuralımızı hemen yazalım:E hani mutlak değer içinden hep pozitif çıkıyordu burda negatif çıkmış.
Aynen öyle.Yani I-1I=-(-1) dir
Çok teşekkür ederim şuanda oturdu. Dışarı çıkan -a' nın yerine ben direk -3 sayısını verince hani pozitif çıkıyordu bu diyordum şimdi anladım. Çok sağolun.Kuralımızı hemen yazalım:
a<0 ise
|a|=-a
a yerine 0'dan küçük bir sayı verelim, mesela -5. Kuralımızın olduğu yerde a gördüğümüz yere -5 yazalım.
-5<0 ise
|-5|=-(-5)
- ile -'nin çarpıımı +'dır. Bu durumda -(-5)=+5 olacaktır. Bu durumda:
|-5|=5 olur.
Aynen öyle.