Mutfakta Yıldız Kim?

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
Ev işlerinin belki de en çok zaman alanı yemek yapmak. Bazı kadınlar yemek yapmak konusunda çok usta olmalarına rağmen, bazıları da bunu bir kabus olarak değerlendiriyorlar. Eğer siz hangi kategoriye girdiğinizi merak ediyorsanız, hazırladığımız testin size uygun gelen şıklarını işaretleyin ve puan tablosundan durumunuzu kontrol edin...

1) Soru :Tavuk pişireceksiniz ama buzluktan çıkardığınız tavuk yarı donmuş durumda. Ne yaparsınız?

a) Önemli değil. Nasıl olsa tavuğu sıcak fırına koyacaksınız. (3)
b) Tavuğu soğuk su dolu bir kaba sokup çıkararak buzunun erimesini sağlarsınız. (2)
c) Önce fırında tavuğun buzlarını eritirsiniz. (1)

2) Soru :Sıra sofrayı kurmaya geldi. Birden ekmek almayı unuttuğunuzu fark ederseniz ne yaparsınız?

a) Evden birini ekmek almaya yollarsınız. (1)
b) Dünden kalan ekmek ile idare etmeye karar verirsiniz. (2)
c) Hemen hamur yoğurup evde ekmek yapmaya karar verirsiniz. (3)

3) Soru :Tavuğu fırından çıkarırken bir kaza oldu, tavuğun sosu döküldü. Ne yaparsınız?

a) Tavuğu sosu olmadan sofraya getirir, özür dilersiniz. (1)
b) Hemen ayrıca sos hazırlayıp ayrı bir kasede sofraya getirirsiniz. (3)
c) Tavuğun sossuz olması sorun yaratmasın diye tabağı salatayla süslersiniz. (2)

4) Soru :Patateslerin haşlanması uzun sürdü. Misafirler de geldi. Bu durumda ne yaparsınız?

a) Patates salatasından vazgeçersiniz. (1)
b) Az haşlanmış patatesleri yağda çevirip sofraya getirirsiniz. (2)
c) Patatesleri fırına koyup daha çabuk haşlanmalarını sağlarsınız. (3)

5) Soru :Kıvırcık salatanın yapraklarından bazıları kahverengiye dönüşmüş. Bu durumda salatadan vaz mı geçeceksiniz?

a) Hayır. Sağlam yaprakları doğrayıp bol taze soğanla karıştırırım. (3)
b) Salataya hazır mayonez döküp kusuru kapatmaya çalışırım. (2)
c) Hemen manava gidip diri yapraklı salata alırım. (1)

DEĞERLENDİRME

0-3 puan

Mutfağa girdiğiniz zaman paniğe kapılıyorsunuz. İşlerinizi zamanında bitirememek korkusu sizi yoruyor. Mutfağı pek sevdiğiniz de söylenemez. Özellikle ufak tefek aksaklıklar olduğunda, eliniz ayağınıza dolanıyor. Biraz daha çaba harcamalısınız.

4-10 puan

Ev halkını ve konuklarınızı memnun etmek istiyorsunuz. Her zaman güzel yemek pişirmekle övünüyorsunuz. Fakat zaman zaman mutfakta çalışmayı da abarttığınızı kabul edin. Ara sıra küçük hileler yapmaktan bir zarar gelmez. Kendinizi mutfakta tüketmeyin.

11-15 puan

Siz mutfağa girdiğiniz zaman ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Aşçılığınıza diyecek yok. Mutfakta mucizeler yaratan kişilerdensiniz. Evinizde en çok sevdiğiniz yerin mutfak olduğu kesin. Sorunlara çözüm bulmakta da ustasınız.

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
benim ilk dört b
sonuncu a
ama puanlar yazılmamışmı ben mi görmedmm
puan tablosu nerde

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
kusura bakmayın arkadşlarr teknik arızadan dolayıı özürr:D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
11-15 puan
Siz mutfağa girdiğiniz zaman ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyorsunuz. Aşçılığınıza diyecek yok. Mutfakta mucizeler yaratan kişilerdensiniz. Evinizde en çok sevdiğiniz yerin mutfak olduğu kesin. Sorunlara çözüm bulmakta da ustasınız.

ben buyum işte 12 puan çıktı

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
11 puan aldım ama tek yaptığım patatese soğan doğramak oldu ekmeğe başkasını gönderdim yere dökülen sosu elektrik süpürgesiyle çektim servis yaptım falan :)

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
benim anlamadığım 0-3 puan arasında bir sonuç nasıl mümkün oluyor ??? En düşük puan toplamı zaten 5 oluyor :S

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5

11-15 puan

:D :D ben sorunlara çağre bulurum mutfakla aram hiç ii değil ben zati hiç yimek yapmadım kiiii :D

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
benim anlamadığım 0-3 puan arasında bir sonuç nasıl mümkün oluyor ??? En düşük puan toplamı zaten 5 oluyor :S
Muhtemelen yanlışlar doğruları götürüyor gibi bir sistemi var :)

DarkLady

Dekan
Reaksiyon puanı
12
ewt arkadşlar 3 yanlış 1 doğruyu götürüorr :D

kullanıcı

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yemek yapmayı bilen bir hatun kişi bulmalıyım acilen. :S

DarkLady

Dekan