Mustafa Kemal Atatürk'ün Ceketi Açık Artırmaya Çıkıyor!

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ceketi açık artırmaya çıkıyor.Ceketen geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak.125 eserden oluşan ve ekspertiz değeri 15 milyon doların üzerinde olan koleksiyon teklif usulü ile satışa sunuculacak.Eserler açık arttırmada 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak.

Çok sayıda koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı "Müzelik Eserler Müzayedesi" 18 Nisan Pazar günü online olarak gerçekleştirilecek.

Ataturkun-guderi-ceketi.jpg

Kaynak
hurriyet.com

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Hadi Mustafa Kemal Atatürk'ün saati olur ne bileyim yüzüğü olur şahsi bir aksesuarı olur açık arttırma ile satarsın.

Ama sadece giymiş olduğu bir Ceketinin açık arttırma ile satılması bana garip geliyor. Aynı daha önceler özel seri deyip 1881 adet NUTUK'u 2500 TL ye satmak gibi bir şey bu. Atatürk sevgisi ve Atatürkçülük bu ülkede art niyetli kullanılıyor gibi geliyor bana.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,575
Hadi Mustafa Kemal Atatürk'ün saati olur ne bileyim yüzüğü olur şahsi bir aksesuarı olur açık arttırma ile satarsın.

Ama sadece giymiş olduğu bir Ceketinin açık arttırma ile satılması bana garip geliyor. Aynı daha önceler özel seri deyip 1881 adet NUTUK'u 2500 TL ye satmak gibi bir şey bu. Atatürk sevgisi ve Atatürkçülük bu ülkede art niyetli kullanılıyor gibi geliyor bana.
Para bağışlanacak.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ceketi açık artırmaya çıkıyor.Ceketen geliri Türk Eğitim Vakfı'na bağışlanacak.125 eserden oluşan ve ekspertiz değeri 15 milyon doların üzerinde olan koleksiyon teklif usulü ile satışa sunuculacak.Eserler açık arttırmada 1 dolar başlangıç fiyatı ile satışa çıkacak.

Çok sayıda koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı "Müzelik Eserler Müzayedesi" 18 Nisan Pazar günü online olarak gerçekleştirilecek.

Ekli dosyayı görüntüle 147710

Kaynak
hurriyet.com
Atatürk'ün bile ceketini açık arttırmaya koyacak kadar düştük ha? Onun yeri müze.

Dertsizali

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,185
Atatürk'ün bile ceketini açık arttırmaya koyacak kadar düştük ha? Onun yeri müze.
Düşmedik ama bazıları kullanıyorlar.. 3 toplandiysa 1 eğitime bağış olur diğer 2 de gizli gizli yerler gibi geliyor....
Mesaj otomatik birleştirildi:

Türk eğitim vakfı diyorlar ama... sanmıyorum... doğru yere gitmez..

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
Ona 10000 TL verir, yılda 5 kere hacca gider, Adam gibi müslüman olduğunu sanar.

Ne atatürk'müş be !

K.S'de ölen insanların toplamını atatürk'ü andığınızın %10'u alsaydınız kimse Atatürk'ü eleştirmezdi.
Umarım ve umarım ironidir.Cidden ironi değilse yazık sana.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Nasıl bir toplum olduk çözmekte zorlanıyorum. Bu tarz konularda bile siyaset yapmanızın size ne getirisi olacak?

Pes.

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,812

Kaynak
hurriyet.com
Merak ediyorum Atatürk giydi diye bu ceketi kim alıcak bence kesin Atatürkü sevenler değil Abartan sanki kendi babasıymış sanki abisiymiş gibi o ceketi alcaklar anlamıyorum.

Realhas_The_GreatFan2

javareal
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,404

Kaynak
hurriyet.com
Müzede kalmalı bence

Hollywoo

Profesör
Reaksiyon puanı
1,462
İllaki herkesin aynı görüşte olması yada Atatürk'ü sevmesi gerekmiyor bence ??
Başka bir dini savunursun ya da herhangi bir şeyi savunursun tamam bir şey demeyiz herkesin görüşü kendine ama Atatürk'ü sevmiyorum diye bir şey yok onun kurtardığı yerde yaşıyorsan seveceksin.

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,812
onun kurtardığı yerde yaşıyorsan seveceksin.
Şuraya deyinmek istiyorum neden her zaman onun kurtardığı deniliyor komutan diyemi Hadi Eyvallah komutandı sadece omu kurtardı bizim kendi dedelerinizde vardı onları övmek yerine niye her zaman Atatğrk.İşte sen Atatürk kurtardı diyorsun tek başınamı seveceksin diye birşey yok burası özgür bir Ülke.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Atatürk'ü sevmiyorum diye bir şey yok
Biz Özgür bir Ülkede yaşıyoruz unutma.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
İllaki herkesin aynı görüşte olması yada Atatürk'ü sevmesi gerekmiyor bence ??
Her Türkiye türkü Atatürk'ü sevmek ve saygı duymak zorunda. O olmasa bu devlet olur muydu? O olmasa biz yaşıyor olur muyduk? O size dil, hak, vatan ve bir devlet vermiş, size araştırma, düşünme hakları vermiş. Biz onu sevmeyelim de ne yapalım? Sadece Atatürk'ü değil, o yıllarda ülkemizin dayanmasına katkı sağlayan herkesi sevmek ve saygı duymak zorundayız. Onların hakkını ödeyemeyiz.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
Bu mesajdan sonra konu dışına çıkanı direkt konu üzerinden uzaklaştıracağım. :)

®Shift®

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,812

Akdeniz124

Doçent
Reaksiyon puanı
424
Her Türkiye türkü Atatürk'ü sevmek ve saygı duymak zorunda. O olmasa bu devlet olur muydu? O olmasa biz yaşıyor olur muyduk? O size dil, hak, vatan ve bir devlet vermiş, size araştırma, düşünme hakları vermiş. Biz onu sevmeyelim de ne yapalım? Sadece Atatürk'ü değil, o yıllarda ülkemizin dayanmasına katkı sağlayan herkesi sevmek ve saygı duymak zorundayız. Onların hakkını ödeyemeyiz.
Sadece atatürk'mü ????.

Orda ölen insanlar varken bir Atatürk simgeleştirilmiş diye onu sevmek zorunda değiliz.

Kurtuluş savaşını o değil, Ölen şehitler kazandı.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Sadece atatürk'mü ????.

Orda ölen insanlar varken bir Atatürk simgeleştirilmiş diye onu sevmek zorunda değiliz.

Kurtuluş savaşını o değil, Ölen şehitler kazandı.
En sonunda yazdım mesajımın, sadece Atatürk değil diye, orda ölen insanları kim topladı peki? Kim onların öneriydi? Kurtuluş Savaşını sadece ölen insanlar mı kazandı peki? Ölen ölmeyen o savaşta var olan, askerlere yardım eden herkesin emeği var. Kurtuluş savaşını Atatürk sayesinde kazandık.

Akdeniz124

Doçent
Reaksiyon puanı
424
En sonunda yazdım mesajımın, sadece Atatürk değil diye, orda ölen insanları kim topladı peki? Kim onların öneriydi? Kurtuluş Savaşını sadece ölen insanlar mı kazandı peki? Ölen ölmeyen o savaşta var olan, askerlere yardım eden herkesin emeği var. Kurtuluş savaşını Atatürk sayesinde kazandık.
Atatürk'ün emeği yok diyor değilim ancak Orda ölenlerin emeği daha çok.