Müslümanların Masumiyeti Filmi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Filmin Türkçe alt yazısını bulmadım. Bu yüzden konuşmaları anlayamadım. Ancak yorulmadan anladığım kadarıyla;

1- İslam şiddet dini olarak gösteriliyor.
2- Peygamber kadınlara düşkün
3- ve aynı zamanda sübyancı gösteriliyor.

Belki öfkeleneceksiniz ama bunların hepsi geleneksel İslam’da kabul edilen en temel kaynaklarında var. Müslümanlar filimi eleştireceklerine dönüp kendi dini kaynaklarına bakmalıdır.

Örneğin;
- Hanefi mezhebinde namaz kılmayan kişi dövülür; Hanbeli, Şafi ve Maliki mezheplerinde ise öldürülür..
-Kişi zina ederse taşlanarak öldürülür.
-Dinden çıkarsa öldürülür
- oruç zorla tutturulur.

Yine bu kaynaklara göre “peygamber 30 erkek gücüne sahiptir” ve kendi eşleriyle aynı gecede ikişer kez cinsel ilişkiye girebilmiştir. Tabi 7 yaşında bir kızla da evlendiği bu kaynaklarda geçer.

Bir yandan bu kaynakları İslam’ın en temel kaynakları sayacaksınız diğer yandan elin adamı bunları dedi diye kazacaksınız. Peki şimdi bu filmin senaristi çıksa ve dese “iyide kardeşim bana ne kızıyorsunuz. Bunları benden önce Ebu Müslimler, sahihi Buhari’ler, Ebu Hanifiler ,imamı şafiler söyledi “ dese ne diyeceksiniz. Aynı tepkiyi bu kişilerde gösterecek misiniz?

Kuran bütün görkemiyle orada dururken hala kuranın dışındaki kaynakları rehber edinenlerin bu filme tepki gösterme hakkı yoktur.

Ciddi ciddi bu yazdıklarına kendin inanıyorsan söyleyecek bir şey yok ama yok doğruları öğrenmek istiyorum der isen sahih kaynaklara bakmanı öneririm yukarda yazdıklarının bir kısmı belirli şartlar altında doğru diğerleri yalan yanlış iftira.