Müslüman Ribery'yi çıldırtan kutlama!

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]Müslüman Ribery'yi çıldırtan kutlama![/h]
ribe2c29f26a76673d4b.jpg

Bayern Münih'in Müslüman yıldızı Franck Ribery, şampiyonluk kutlamaları esnasında başından aşağı bira döken takım arkadaşı Boateng'e çok sinirlendi.

Bayern Münih'te Ribery'yi çıldırtan olay!. Almanya'da haftalar öncesinden şampiyonluğu garantileyen Bayern Münih, Augsburg karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluk kutlamalarını saha içerisinde yaptı.

Almanya'da gelenek haline gelen şampiyonluk kutlamalarında futbolcuların başlarından aşağı bira dökülmesi Müslüman oyuncu Ribery'yi küplere bindirdi.

Maçtan önce başından aşağı bira dökülmesini istemediğini belirttiğini ifade eden Ribery, ' Ben onları sakın bana böyle bir şaka yapmayın diye uyardım. Boateng ile bir daha konuşmayacağım. Benim müslüman olduğumu bile bile bana bunu yaptı' diyerek takım arkadaşı Boateng'e olan kızgınlığını dile getirdi.

Müslüman futbolcuların ortak sorunu!

Barcelona'da forma giydiği dönemde, Katalan ekibinin şampiyonluk kutlamalarında vücuduna şampanya gelmemesi için arkadaşlarının arasına saklanan Yaya Toure ve Abidal da bu kutlamalardan rahatsız olan diğer Müslüman futbolcular. Avrupa'da yaşanan şampiyonluklarda geleneksek hale gelen şampanya,biralı kutlamalarda bu sevince ortak olmayan dünyaca ünlü Müslüman futbolcular, arkadaşlarıyla içkili kutlamalarda yer almaktan kaçınıyorlar.

abidaf1b45205.jpg

Yıl 2009-Barcelona'nın şampiyonluk sevinci

kaynak

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Ribery'nin müslüman olduğunu bilmiyordum ben.
Halbuki bu adam bizim ülkemizde de top oynadı.
Nasıl gözümden kaçmış...

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
iyi de alkol sadece islam dinin de haram değil ki :) Bir çoğunun dinle imanla ilgisi olmadığı için haberleri olmuyor ya da duyarlı olmuyor olay bundan ibaret.

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
adam hak yolunu bulmuş kendımden utandım valla , namaza başlamam lazım :P

Reaksiyon puanı
10,327
iyi de alkol sadece islam dinin de haram değil ki :) Bir çoğunun dinle imanla ilgisi olmadığı için haberleri olmuyor ya da duyarlı olmuyor olay bundan ibaret.

sevgili [MENTION=36192]freewill[/MENTION], "haram" kavram olarak sadece islam'da vardır. şarap alkollü bir içecek değil midir? ama hristiyanlıkta üstelik bir de kutsanmıştır. yahudilikteki durumunu çok iyi bildiğimi söyleyemem ama içmeyen bir yahudi tahayyül edemem.

haram dediğinizde "Allah Teala'nın yasak kıldığı şey" manası vardır.
islam'dan gayri hangi din mensubu böyle bir amaçla içmekten sarf-ı nazar edebilir?
diğer din mensupları verdiği hasarı düşünerek bunu içmemeyi belki bir erdem olarak kabul edebilir ancak.

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bi' Fener'e çaktı gitti :D Erken bir ayrılık.

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Öyle gitti gitti 2 hafta oynadı marsilya menejeri kaçırdı ordan bayern'e vay be ne yıllardı :)

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Vay be çok şaşırdım şuan. Ribery'i severim ama Fransız falan diyordum içimden. Helal olsun reklam yapmadan yaşamış. Kanım ısındı :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
sevgili @freewill, "haram" kavram olarak sadece islam'da vardır. şarap alkollü bir içecek değil midir? ama hristiyanlıkta üstelik bir de kutsanmıştır. yahudilikteki durumunu çok iyi bildiğimi söyleyemem ama içmeyen bir yahudi tahayyül edemem.

haram dediğinizde "Allah Teala'nın yasak kıldığı şey" manası vardır.
islam'dan gayri hangi din mensubu böyle bir amaçla içmekten sarf-ı nazar edebilir?
diğer din mensupları verdiği hasarı düşünerek bunu içmemeyi belki bir erdem olarak kabul edebilir ancak.

iyi diyorsun da bildiğim kadarıyla Allah 'ın (c.c.) dinlerinde alkol zaten yasaktı. Lakin islam dini dışında kalan dinler insanlar tarafından değişime uğratılmış zaten 1 tanesi tamamlanamamıştır. Yani bu eğlemi gerçekleştiren kişiler yahudi ya da hristiyan bile olsa onlara da yasak tabi ineğe eşeğe tapmıyorlarsa :D

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Adam haklı yani, uyardığı halde yapmışlar.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iyi diyorsun da bildiğim kadarıyla Allah 'ın (c.c.) dinlerinde alkol zaten yasaktı. Lakin islam dini dışında kalan dinler insanlar tarafından değişime uğratılmış zaten 1 tanesi tamamlanamamıştır. Yani bu eğlemi gerçekleştiren kişiler yahudi ya da hristiyan bile olsa onlara da yasak tabi ineğe eşeğe tapmıyorlarsa :D

Tek dinin İslam olduğunu iddia eder ve İslam kurallarını tek kural olarak sayarsan onlar zaten kafir. bu durumda tartışmanın anlamı yok.
Ama diğer dinleri de kabul edersen, hayır, Hristiyanlık'ta ve Musevilik'te alkol yasak değil.

Hristiyanlık sarhoş olunmamasını ve (alkol veya değil) herhangi bir "şey"in tutsağı olunulmamasını öğüt eder.
Yahudilik'in de çeşitli ritüellerinde şarap mevcuttur.

Casio Murat

Doçent
Reaksiyon puanı
0
doğru bir hareket ribery-den.. kendisini her ne kadar sevmesemde bu konuda güzel bir davranış yapmış..#

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu adam gibi olan 3 5 futbolcu daha var. Önceden dikkat edebilirlerdi.