Musa'nın Çocukları Tayyip ve Emine

Bu konuyu okuyanlar

crow41

Öğrenci
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
2768552nl1.jpg


KP Genel Başkan Yardımcısı Murat Mercan yazarı ABD'de düzenlenen bir toplan¬tıda CIA Ortadoğu Masası Şefi Richard Perle ve diğer istihbarat örgütlerine şikayet etmiştir.Yazarımız bu kitabında; Tayyip ve Emine Erdoğan'ın doğumundan bugüne kadar olan hayat hikayelerini. Tayip ve AKP'nin İsrail, ABD ve İngiliz büyükelçi ve istihba¬rat örgütlerinin desteğinde nasıl gelişip serpildiğini görecek, TBMM'de yine bu ül¬kelerin lehine sergiledikleri faaliyetlerini okuyacaksınız. Tayyip'in Amerikan vatan¬daşlığı yanında, Arap kökenli olarak tanıttığı eşinin Arap değil, Yahudi soyundan geldiğini ibretle izleyeceksiniz. Keza kendinin de Musa'nın soyundan geldiğini...Kitapta Yasin El Kadı-Tayyip, Tayip-Usame Bin Laden, Tayip-Ülker, Yasin El Kadı-Ülker ilişkilerini bulacaksınız.Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz. Tayyip'in belediye başkanlığı döneminde yapılanması hızlanan "geleceğin başba¬kanı ve cihat hazırlığının" TBMM'de geldiği son safhalara tanık olacaksınız.

okumanızı tavsiye ederim


Telif haklarını ihlal eden içerik yayınlamıyoruz.

Chimera Not: Forum kuralları, lütfen mesaj içeriğinin tamamını kalın karakterli yazmayalım  ;)
 

Tartarus

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Beni adamın kökeni ilgilendirmez. Şu an kim olduğu ve ne yaptığı ilgilendirir.
''Tayyip'in mal varlığındaki inanılmaz artışlarla, belediye başkan maaşının yanında, belediye şirketlerinden huzur hakkı adı altında aldığı paraları göreceksiniz.''
Buna bi büyüğüm sayesinde ilk elden tanık oldum.Büyüğüm merkez bankasında çalışmaktadır. Mevkiside çok kötü olmadığı için arasıra yanına gidip orda zaman geçirmemde bi sorun çıkmaz. Bankanın kasasına orasına burasına gitmişliğim vardır.
Bir gün Tayyip'in hesabına 2 katrilyon yatırıldığını gördüm.Aklım almadı. Adamın maaşı belli mal varlığı belli.Hepsini satsan, hayatı boyunca çalışsa o parayı kazanamayacağı belli.. Peki nerden geliyo o para?
Sorumu büyüğümde cevaplayamadı çünkü mantıklı bi açıklaması yok.Ama ortada bi yolsuzluk olduğu belli.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Tartarus, yaptığın büyük bir idda; gerçekten açıklayabilirsen bizim için (vatandaşlar için) çok anlamlı olur. Yani "Tayyip'in hesabına 2 katrilyon yatırıldığını gördüm" derken kastın nedir? Çünkü Merkez Bankası şahıs hesaplarının olduğu bir banka değil.

Mevzu bahis olan kitaba gelince; tam olarak bir ticari kaygıyla yazılmış ve amacına da çok güzel ulaşmış bir kitaptır. "Seri" niteliğindeki bu yazıların diğer ucu da "Musa'nın Gül'ü" adlı kitapta toplanmıştır Abdullah Gül'e yönelik olarak.
Bende yazarına karşı çok feci nefret uyandıran bu kitaplar; sırf yazılmış olmak için ve bedavadan para kazanmak için yazılmıştır.

Çünkü kitap ne bir eleştiri özelliği taşıyor ne de yapıcı bir yönü var. Tam olarak şahsi saldırı amacı güdüyor.

Bunu bir örnekle açıklayayım; şimdi ben içine bir sürü zırvalık dolduracağım bir kitaba "Kemal Sunal Mason muydu?" ismini verip piyasaya sürsem çok satacağından hiç şüpheniz olmasın. Böylece cebim de hayal gücüm sayesinde dolmuş olacak.
Allah Kemal Sunal'a rahmet etsin. Milletimiz okunacak şeylerin kıymetini bilmezken çöp olacak müsveddelerin peşinde koşuyor.
 

Tartarus

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elmacık ben işletme-iktisat felan okumuyorum.Merkez Bankasınada sadece gırgır olsun diye gidiyorum ki anlatış tarzımdanda anlamışsındır. Hesabına(ne bileyim belki başka bir yere havale ediliyordur ama Tayyip
Erdoğan'ın ismi geçiyordu ki burdan da o paranın bir kuruma değilde doğrudan başkanın şahsına gittiğini düşündüm) para yatırıldığını görme olayıda şöyle gerçekleşti: bir odadaydık odada devamlı büyük miktardaki paralar bir yerden bir yere aktarılıyor. Bahsettiğim tanıdığımda orda çalışıyor.Yanımızdaki masada stajyerlere bi şeyler anlatan bi kadın vardı.Stajyerlerden birine şöyle dedi: ''enter'ladığım zaman başbakanın hesabına 2 katrilyon yatacak...''
İşte anlattım.Ama gerçekten ne olup bittiğini açıklayacak ne kanıtım ne de belgem var.Bu sadece bir anı gibi...iddia değil.
 

Turab Garip

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Mayıs 2007
Mesajlar
6,887
Reaksiyon puanı
175
Puanları
63
Anladım Tartarus sağol, ben eleştirel olmayı seviyorum sadece :)
Hak hukuk, idrakimde olduğu müddetçe benim için önemlidir.
O yüzden emin olmadığım şeyleri kimseye isnat etmem, çünkü haksızlık ediyor olabilirim.

Başbakanın maaşı bugün 8.000 YTL küsür, ya da biraz daha üstü.
Bu maaş 4 yılda yaklaşık olarak (küsüratıyla) 400.000 YTL eder. (Eski parayla 400 milyar). Başbakan ayrıca yaptığı şöyleşilerden de yüksek olasılıkla milyarlarca para alıyordur. Ayrıca sağdan soldan tazminat davalarıyla gelen paralar var. Sonra başbakan olmadan önceki şirketleri var zaten. Kısacası başbakanın bu süre içinde 1 trilyondan fazla geliri olmuştur, hatta muhtemelen daha da fazla. Şimdi aramızda çoğu kişi bu kadar para kazansa her ay hepsini harcayacak değil. Ben olsam muhakkak yatırım yaparım. 1.000.000 YTL (1 trilyon) ise 4 yılda akıllı yatırımla 3 katına da çıkabilir 5 katına da çıkabilir.
Dolayısıyla başbakan şunu aldı bunu verdi bu kadar parayı nereden getirdi derseniz, oraya bir şerh düşmeniz gerekir. Çünkü bu şartlarda kendi parasıyla almış olması olası.
Ben başbakanın şahsi mali hesaplarını bilmiyorum; o yüzden de yargılamadan önce düşünürüm.
 

Alengirli

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2007
Mesajlar
5,270
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Tabi, zaten başbakanın hesabına da böyle yüklü bir parayı stajyerler yatırıyor (onlar onaylıyor yani). Neyse, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama büyük ihtimalle bir yanlış anlaşılma vardır.
Ayrıca bahsettiğiniz kişinin askerlik arkadaşınız Tayyip değil, T.C. Başbakanı Tayyip Erdoğan olduğunu unutmayın, istesek de istemesek de bu böyle. Tayyip'in hedesi hödösü derken bunu göz önünde bulundurmanız iyi olur. Tüm bu söylemlerin sadece 'iddia' niteliği taşıdığı da unutulmamalı.
Ben ne siyaseti severim, ne siyasetçiyi(hiçbirini). Ama kendi ülkemin yöneticisi konumundaki adama da kimsenin densizlik etmesini istemem. Memlekete ne olduysa bu evinden strateji kurup gaz yapanlar yüzünden oldu zaten.
 

cacar

Müdavim
Katılım
24 Mart 2006
Mesajlar
1,607
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
2 katrilyonun stajyerin enter ı altında olması düşündürücü, ve neden böyle bişeyi bu platformda paylaşmak yerine daha geçerli yollarda denemediniz. eğer emin değilseniz zaten böyle bir konuyu burada gündeme getirmenizin anlamı yok.
 

atheist_68

Öğrenci
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
İşin gerçeği tayyipsiz günler yakın,ben bunu bilir bunu söylerim.O muhterem şahsiyet,yaptıkları ile kendini gösteriyor zaten...
 

isot

Doçent
Katılım
3 Ocak 2006
Mesajlar
810
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
atheist_68 dedi ki:
İşin gerçeği tayyipsiz günler yakın,ben bunu bilir bunu söylerim.O muhterem şahsiyet,yaptıkları ile kendini gösteriyor zaten...
Destekleyicisi ve yeniden iktidar olmasını isteyen çok fazla.
Bu sezon %75 yine Tayyip Erdoğan'lı geçeçek.
 

Tartarus

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2006
Mesajlar
1,243
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bu kadar sert çıkmanızı ki özellikle de Alengirli İşlerin Adamın'a sesleniyorum anlayamadım. Size her şeyi olduğuu gibi anlattım. Ayrıca dikkatli okursanız enter'a basanın stajyer değil sorumlu kadın olduğunuda görürsünüz.
Tayyip Erdoğan benim için sayılacak bir adam değil ve başbakan olmasıda benim için bir şey değiştirmez. Ona hakaret niteliği taşımadığı sürece istediğim gibi hitap edebilim.
Ve zaten ben bunlar hakiki gerçeklerdir,yok şudur budur demedim. Bunlar sadece başımdan geçen bir olaydır o kadar. Açıklamalarımı göz önünde bulundurmadan, doğrudan yalan söylediğimi imâ etmişsin.Sonrada kimseyi zan altında bırakmak istemem demişsin.
Okumadan ve körü körüne saldırmanın da bu tartışmada bir yeri yok.Rica ederim bu konu burda kapansın, daha fazla üzülmeyelim.
 

Son mesajlar

Üst