Musallat Virusu ve Masaüstündeki Dosyaların Silinmesi

avtasarim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar,

Uzun zamandır Bilgisayarım'da Musallat Virusu vardı, geçen ay bilgisayarıma girdiğimde masaüstünde bulunan tüm txt dosyaları, resimler vb. klasör dışında kalan dosyaların silinmiş olduğunu gördüm. Yaklaşık 1 aydır denemediğim yol kalmadı ama dosyaları geri getiremiyorum. Sanırım dosyalar silinmedi ve internet kısayoluna dönüştü, bu bir kez aramalarda gördüm ama bir daha çıkmadı.

Shadowlar silinmiş durumda ( Sistem geri yükleme noktası yok) , Dosyalar silinmemiş sanırım recovery programlarıyla geri getirme mümkün değil, RKill denedim, Klasör ve Dosya gösteren attrib komutlarını, batları, vbs. gibi uzantısı olan komut bütünleri denedim.

Fakat dosyalarım yok, bu konuda deneyimli olan ücretli ücretsiz yardımcı olacak arkadaşların yardımını bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

teknobaycan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
OODiskRecovery 8 programını denedin mi? Birde bunu dene bakalım.

leanardo

Profesör
Reaksiyon puanı
9
cmd attrib /c /s -h -r -s komutunu yapıştır dosyalar gizlenmiş olabilir bu komutla görünür olur fayda etmezse linux dağıtımları var usbye yükle liveden çalıştır onla kontrol et dosyalarını

avtasarim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
OODiskRecovery 8 programını denedin mi? Birde bunu dene bakalım.

Dosyalar büyük ihtimalle fiziksel olarak silinmediği için geri getirecek bir dosya bulamıyorum.

cmd attrib /c /s -h -r -s komutunu yapıştır dosyalar gizlenmiş olabilir bu komutla görünür olur fayda etmezse linux dağıtımları var usbye yükle liveden çalıştır onla kontrol et dosyalarını

komutların her türlüsünü hatta attribe changer kullandım, ama bazı dosyalara erişim engellendi uyarısı alıyorum. Linux mintle açtım ama dosyaları göremiyorum.

avtasarim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Acaba hdd'yi formatlasam, (format dolayısıyla silinmeden dolayı) bu dosyaları geri getirebilir miyim ?

emirxlo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosyalarını flasha atıp bi format atmayı dene cünkü böyle sorunlara ben çok denedim hiçbir antivirüs tamamen çözüm bulamaz bozulmalar olur arşivlerin hasar görür açılmaz bunlara gerek yok temiz bir sayfa aç