Multiplayer oyun oynamak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan uma350
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Arkadaşlar yurttaki dostlarımla counter-strike oynamak istiyoruz hep beraber.Biliyorsunuz ki bir ağa ihtiyacımız var LAN üzerinden hub idi sanırım o aygıt ile oynayabiliyoruz diye hatırlıyorum sanki ama internet üzerinden ip ler ile oynayabilme şansımız var mı acaba arkadaşlar , bu konudaki tecrübelerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.İyi forumlar :)

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
İp ile şu şekilde olur.Ya bir server satın alacaksınız yada bir servere bağlanacaksınız.Eğer yurtta kablosuz net kullanabiliyorsanız bence o şekilde de oynayabilirsiniz.İnternet üzerinden oynamanız için sxe programınada ihtiyacınız olacaktır.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
İp ile şu şekilde olur.Ya bir server satın alacaksınız yada bir servere bağlanacaksınız.Eğer yurtta kablosuz net kullanabiliyorsanız bence o şekilde de oynayabilirsiniz.İnternet üzerinden oynamanız için sxe programınada ihtiyacınız olacaktır.

Yok hayır wireless yok ne yazıkki kablolu bağlanıyoruz nete.Peki internetsiz nasıl oynayabiliriz örneğin 5 kişi.

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
biz yurttayken kablolu yerel ağ vardı ona bağlanarak on kişi oynadığımızı biliyorum...sonradan o ağ bozulunca bazı arkadaşlar Ağ Kablosuyla kendi aralarında 2-3 bilgisayarlık ağ kurup gene oynamaya devam etmişlerdi...ağı kurarken İP'leri eşitleyerek falan uğraşmışlardı ama pek işime yaramaz diyerek öğrenmemiştim:)

senin dediğin gibi internet üzerinden CS oynanır mı bilmiyorum...aranızda ağ bağlantısı gerekiyo çünkü

cheleby

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
227
Bir Lan a ihtiyacınız var ozaman.Bir switch yardımıyla olabilir tahminimce.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
biz yurttayken kablolu yerel ağ vardı ona bağlanarak on kişi oynadığımızı biliyorum...sonradan o ağ bozulunca bazı arkadaşlar Ağ Kablosuyla kendi aralarında 2-3 bilgisayarlık ağ kurup gene oynamaya devam etmişlerdi...ağı kurarken İP'leri eşitleyerek falan uğraşmışlardı ama pek işime yaramaz diyerek öğrenmemiştim:)

senin dediğin gibi internet üzerinden CS oynanır mı bilmiyorum...aranızda ağ bağlantısı gerekiyo çünkü

keşke öğrenseymişsin ihtiyacım olan bu çünkü galiba :D

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
dostum google'da "kablolu ağ kurmak" yada "kablolu ağ nasıl kurulur" şeklinde arama yaparsan kesin bulursun :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
dostum google'da "kablolu ağ kurmak" yada "kablolu ağ nasıl kurulur" şeklinde arama yaparsan kesin bulursun :)

Öyle yazınca iki bilgisayar arasında kablolu ağ kurma çıkıyo ben onu zaten biliyorum benim aradığım ikiden fazla olanı :D

aruchan.blog

Profesör
Reaksiyon puanı
56
cheleby'nin dediği gibi senin LAN bağlantısı kurman gerek...bunun için de switch'e ihtiyacın var...o da ne dersen Network sistemlerinde, LAN içerisindeki aygıtların ortak kullanım için birbirine bağlanmasını sağlayan ve LAN içerisindeki cihazlardan gelen veri paketlerini filtreleyerek sadece ilgili porta gönderen cihazdır.

benden bu kadar :D

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
hamachi ile internet üzerinden oynuyabilirsiniz.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
cheleby'nin dediği gibi senin LAN bağlantısı kurman gerek...bunun için de switch'e ihtiyacın var...o da ne dersen Network sistemlerinde, LAN içerisindeki aygıtların ortak kullanım için birbirine bağlanmasını sağlayan ve LAN içerisindeki cihazlardan gelen veri paketlerini filtreleyerek sadece ilgili porta gönderen cihazdır.

benden bu kadar :D

Bir de 5 kişilik için switch fiyatının ne kadar olduğunu söyle tamam dostum serbestsin sonra söz.. :D

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
20 liraya 30 liraya bir tane switch alın ( modem özelliği olmasına gerek yok ). elektriğe takın. ethernet kablolarınızı o switch'de birleştirin. Sonrasında herkes LAN'da olacağından. bir birinizi görürsünüz. Eğer görmezseniz çalışma grubu olarak hepiniz mesela WORKGROUP yapın çalışma grubunuzu.

http://www.ucuzu.com/switch-c3145/

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Yurttaysanız zaten internetiniz hub ile dağıtılıyordur.
Önce bir multiplayer oyunu ile deneyin olmazsa diğer çözümlere yönelin.
bilgisayarlarınızın ip'si 10.40.1.1 gibi ise DHCP vardır ve direk bağlanıp oynayabilirsiniz.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Yurttaysanız zaten internetiniz hub ile dağıtılıyordur.
Önce bir multiplayer oyunu ile deneyin olmazsa diğer çözümlere yönelin.
bilgisayarlarınızın ip'si 10.40.1.1 gibi ise DHCP vardır ve direk bağlanıp oynayabilirsiniz.

örneğin benim ip adresim 82.139.176.44 ama bilmiyorum sanırım burda biraz farklı bişeyler var mesala arkadaşım kendi odasında kullandığı laptopu benim odamda kullanamıyor odaya göre bilgisayarları kaydetmişler gerçi alakası var mı bilmiyorum ama..

muratal

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ip ile oynamak için server kiralamanız gerek hocam.

yybaranyy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hamachi ile arkadaşlarımla oynamıştım ya hamachinin sürümü eski (1.0.0) olacak "Class" hatası verirse hamahinin klasörüne aliases.txt koyacaksınız. Harita açan kişi txtye kendi ipsini altına arkadaşlarının ipsinin ilk 2 kısmı o kişinin ip sinin son 2 kısmını yazacak ve olacak. (En azından bizde öyle olmuştu 2 yıl öncesine kadar :D)

wipex

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hamachi ile yapabilirsin dostum fakat internet olması lazım eğer internet bulabilirseniz bu proğramla swich e ihtiyac duymadan oynayabilirsniz..