Mükemmel eş

Reaksiyon puanı
10,315
Mükemmel eş

Hayatı boyunca evlenmeden kalmış bir adam duymuştum. Ve doksan yaşında ölüm döşeğindeyken birisi ona, “Yaşamın boyunca evlenmedin; Fakat nedenini asla söylemedin, artık ölüyorsun, en azından merakımızı gider. Bir sır varsa şimdi söyleyebilirsin, çünkü birazdan göçmüş olacaksın. Sırrın açığa çıkmış bile olsa sana bir zararı olamaz” dedi.

“Evet, bir sır var. Ben evliliğe karşı değilim ama, mükemmel bir kadın arıyordum. Aradım, aradım ve tüm yaşamım kayıp gitti” dedi adam.

Soruyu soran “Fakat bu koca dünya üzerinde, milyonlarca insan var, onların yarısı kadın, bir tane mükemmel kadın bulamadın mı?” diye sordu.

Ölmek üzere olan adamın gözlerinden yaşlar aktı. “Evet, bir tane buldum” dedi.

Soruyu soran tamamıyla şoka uğramıştı. “O halde ne oldu? Niçin evlenmedin?” dedi.

Ve yaşlı adam, “Fakat kadın mükemmel bir koca arıyordu.”

Reaksiyon puanı
10,315
Her zaman mükemmeliyetçi olmamak lazım elde olana uyum sağlamak gerekiyor
Doğru dersin sevgili "Dekan Niyazi!" :D
Şu koca evrende mükemmel olan tek varlık Allah Teala'dır. İnsan evreninde mükemmel hiç yaratılmamıştır. Bir tarafında mükemmellik olsa da diğer tarafında illa ki bir kusur mutlaka vardır. Kusursuzu arayan hiç kimse hiçbir zaman amacına ulaşamadı.

Dünya yüzünde de hiç evlenememiş, ya da evlenmemiş olanların tamamı da keza aynı hataya düşen insanlardır.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
Hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim. -Sabahattin Ali.

Reaksiyon puanı
10,315
Kusursuz değilde ömür törpüsü olmasın
Biraz düzgün bayağı dürüst olsun kâfi ?
Yoksa o adam 90 ı görmezdi ?
İyi olanla idare etmek her kişinin harcıdır, iyi olmayanla idare ise "Er" kişinin harcıdır demişler! :)
Ama dediğin gibi yeğenim, hakkaten de bu ömür törpüsü olanlar yok mu, sahiden çekilir gibi değil yav! :) Allah böyleleriyle hayatını birleştirenlere yardım etsin. :)

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
İyi olanla idare etmek her kişinin harcıdır, iyi olmayanla idare ise "Er" kişinin harcıdır demişler! :)
Ama dediğin gibi yeğenim, hakkaten de bu ömür törpüsü olanlar yok mu, sahiden çekilir gibi değil yav! :) Allah böyleleriyle hayatını birleştirenlere yardım etsin. :)
Amin amin.
Artık erlik kalmadı be abi. İnsanlar hayatın hızından başkalarına ayak uydurmakta ve arkasını toplamakta zorlanıyor. Eş dediğinde ayak bağı olmayacak. Kalan azıcık vakitlerinde ebeveynler, evlatlarını düzgün yetiştirmeliler.
Bakalım ileride tencere kapak gibi olacak bir eş bulabilecek miyim ?

Usain

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,170
Amin amin.
Artık erlik kalmadı be abi. İnsanlar hayatın hızından başkalarına ayak uydurmakta ve arkasını toplamakta zorlanıyor. Eş dediğinde ayak bağı olmayacak. Kalan azıcık vakitlerinde ebeveynler, evlatlarını düzgün yetiştirmeliler.
Bakalım ileride tencere kapak gibi olacak bir eş bulabilecek miyim ?
Allah hayırlı kısmet versin.

Warrior_1905

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Ne kadar doğru bir hikaye. Muhtemelen(büyük ihtimal) benim de sonum böyle olacak. Tek farkla : o kişiyi bulamayacağım. :) ?:sleepy:

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,360
kadın dilinden,erkek belinden çekermişde burada ufak ama büyük ayrıntı var
Hocam kadının dili erkeğin elinden ağırdır,hafızası kuvvetlidir,30 sene önceki konuyu yeniymiş gibi önünüze getirirler bakarsınız kalırsınız:)

Ya beyyy senin bir gözün körmüş:mask::cool:

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,360
evlenene kadar ne yaptınız yaptınız,evlendikten sonra the end,son :mask: :mask: