Muhteşem Yüzyıl'ın cezası onandı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
836007_detay.jpg

RTÜK, Muhteşem Yüzyıl dizisinin 2011'de yayınlanan bazı bölümlerinin toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olduğu gerekçesiyle, o dönem dizinin yayınlandığı kanalı uyardı.

Daha sonra aykırılığın tekrar edildiği iddiasıyla kanala 782 bin 771 lira tutarında idari para cezası verdi. TV kanalı, cezanın yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara 4. İdare Mahkemesi'nde dava açtı ve cezanın iptalini istendi.

DANIŞTAY ONADI

Mahkeme, cezanın yasaya uygun olduğunu belirterek, davanın reddine karar verdi. Kanal avukatlarıysa mahkemenin kararını temyiz etti. Temyiz istemini reddeden Danıştay 13. Dairesi, yerel mahkemenin hükmünü onadı.

Haberturk

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yasakla nereye kadar?
Uyarırsın düzeltti düzeltti kendini.
Hemen kaldırın gitsin mantığı yanlış.
O dizi sayesinde İnsanların Tarihe merakı arttı.
Beğenmez isen izlemezsin olur biter. Düğme sende..

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
İsabetli bir karar.
Tiz zamanda yayından kaldırılır inşallah

Ölü Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"Beğenmezsen izlemezsin." mantığı bana ters geliyor. Bazılarımız belki izlemeyebilir ama izleyip bundan olumsuz etkilenecek insanlar var.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Yasakla nereye kadar?
Uyarırsın düzeltti düzeltti kendini.
Hemen kaldırın gitsin mantığı yanlış.
O dizi sayesinde İnsanların Tarihe merakı arttı.
Beğenmez isen izlemezsin olur biter. Düğme sende..

Tarihe merak artmıştır evet. Sadece padişahın çocuklarına bakmıştır millet. Kaç tane var, dizideki ismi ne olacak diye.

Kimse hangi savaşa gittiğini araştırmamıştır. Hangi savaşta ne yaptığını, neleri aldığını, hangi impratorlukları fethettiğini, hocalarını, kişiliğini, zikirlerini, fikirlerini araştırmamıştır.

Az daha unutuyordum, çok sevilen pargalı vardı. Bir de onu araştırmışlardır.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
"Beğenmezsen izlemezsin." mantığı bana ters geliyor. Bazılarımız belki izlemeyebilir ama izleyip bundan olumsuz etkilenecek insanlar var.
yani diyorsun ki bizim milletimiz gerizekalıdır kendi kendine karar verirse yanlışa düşer biz onlar adına karar verip diziyi kaldırtalım. bu nasıl bir mantıktır ya hangi çağda yaşıyorsunuz, kurtulun artık şu yasakçı zihniyetten. insanlar özgürlükleri için kanlarını canlarını feda ederken birileri çıkıp özgürlüğün tehlikeli olduğundan söz ediyor. kumanda senin elinde arkadaşım izlemezsin olur biter, bu dizi bu kadar reyting aldığına göre bu ülkenin büyük bir bölümü bu dizinin müptelası, herkes başkalarının kararlarına yada seçimlerine saygı duymak zorundadır.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu kanal batmak üzere olan show tv değil mi?

Ölü Ozan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yani diyorsun ki bizim milletimiz gerizekalıdır kendi kendine karar verirse yanlışa düşer biz onlar adına karar verip diziyi kaldırtalım. bu nasıl bir mantıktır ya hangi çağda yaşıyorsunuz, kurtulun artık şu yasakçı zihniyetten. insanlar özgürlükleri için kanlarını canlarını feda ederken birileri çıkıp özgürlüğün tehlikeli olduğundan söz ediyor. kumanda senin elinde arkadaşım izlemezsin olur biter, bu dizi bu kadar reyting aldığına göre bu ülkenin büyük bir bölümü bu dizinin müptelası, herkes başkalarının kararlarına yada seçimlerine saygı duymak zorundadır.
Millete gerizekalı dediğim falan yok. Benim ima ettiğim kesim daha çok gelişme çağındaki gençler. İki satırlık yazıdan destan yazmışsın.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
benimde beğenmediğim bir çok dizi ve program var ama kaldırmıyorlar yayından.
bu nasıl mantıktır anlamıyorum kötü doktor gösteriyorlar doktorların hepsi ayakta sanki hepsi böyledir dendi,
kötü polis gösteriyorlar polisler ayaklanıyo, hemşire desen aynı, öğretmen desen aynı.

ne yani herşey çok güllük gülistanlıkta bu adamlarmı iftira atıyor.

beğenmedikmi ceza verin yada yasaklayın gitsin. oh ne ala

yanlış anlamayın diziyi izlemiyorum bile. hatta seksenler haricinde dizi bile izlemiyorum.

ben genel olarak infiale yol açacak dizi ve görüntüler dışında hiç bir şeyin yasaklanmasını istemiyorum.

Kısaca ben Yasakların yasaklanmasını istiyorum :D

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Çok Şükür.
Emeği geçen herkezden Allah razı olsun.

kralxs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yahu ALLAH aşkına bırakın artık böyle koskoca şanlı osmanlının geçmişi ile dalga geçen dizileri savunmayı. nasıl düşünüyorsunuz, düşünebiliyorsunuz bunları yahu. bu saçmalıklar ile kim nasıl tarihe merak sarsın. yabancı biri izliyor olsa bu adamların ecdadları uckur davasına yaşıyorlarmış diyecekler, olacak bitecek. nasıl bir düşünce yapısına sahipsiniz anlamıyorum, az öncede başka bir forum okudum adamın biri dine alenen hakaret etmiş, birileride çıkmış savunmuş neden ceza veriyorsunuz düşünmüş diye. ona cevap yazmaya gerek görmedim ama hakikaten nasıl insanlar olduk çıktık anlamıyorum, koca istanbulu fethetmiş bir padişahın hayatı ile dalga geçiliyor bu dizi ile, ayrıca müjdelenmiş bir padişahtan bahsediyoruz boru değil yani, kalkmış savunuyorsunuz. ayıp cidden lafa geldimi atamız, vatanımız, cartımız, curtumuz diyorsunuz, icraata geldimi, vay efendim neden durdurulsun, neden şöyle olsun, böyle olsun diyorsunuz. ben izlemedim o saçmalıktan ibaret olan diziyi izlememde. tarih kitaplarda yazıyor zaten okumanız yoksa tvden okuyup anlayanların anlattıkları şekilde izler anlarsınız olur biter. toplum olarak nereye koşuyoruz cidden anlamıyorum sizleri.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Millete gerizekalı dediğim falan yok. Benim ima ettiğim kesim daha çok gelişme çağındaki gençler. İki satırlık yazıdan destan yazmışsın.
gelişme çağındaki gençler bir çok çakma tarihçinin yazılarından da saçma sapan şeyler öğrenebilir onların yazı yazmasını da mı yasaklayalım.. çocuklar internetten neler öğreniyolar onu da mı kapatalım..

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
TV ye hatta diziye baskı yapmak İran, Suriye, Pakistan, Afganistan gibi baskıcı rejimlerde normal karşılanır. Türkiye de bu baskı nedir? Avrupa'ya girmek isteyen hükümetler, böyle salak saçma şeylerle uğraşmaması gerekir