Muhteşem Yüzyıl'a Rus rakip

Reaksiyon puanı
10,315
Muhteşem Yüzyıl'a Rus rakip

muhtesem_yuzyila_rus_rakip_4403.jpg

"Muhteşem Yüzyıl"a karşılık Türk motifleri içeren yeni bir dizi çekiliyor.

Rusya'nın en büyük stüdyolarından Mosfilm'de çekimine başlanan "Yasemin" adlı televizyon dizisi için Moskova'ya İstanbul'daki Sultanahmet semtinin kopyası inşa edildi.

"Muhteşem Yüzyıl'a taş çıkaracağı" söylenen dizinin dekoru milyonlarca dolara Rusya'nın en ünlü sanatçılarından, "Anna Karenina" filminin dekorlarına da imza atan Sergey İvanov'a hazırlatıldı.

Dizinin senaryosunu ise ünlü Rus yazar Anna Kozlova kaleme aldı. Mosfilm stüdyolarından açıklama yapan yetkililer, görkemli dekor için gerekli malzemeleri Türkiye, Mısır ve hatta Hindistan'dan getirttiklerini belirtti.

1_6995.jpg

2_3683.jpg

3_2838.jpg

5_3793.jpg

"3 RUS KIZININ TÜRKİYE MACERASI"

Yönetmen Vyaçeslav Kaminski de dizisiyle ilgili şunları söyledi: "Yasemin dizisi, üç genç Rus kızın aldıkları ciddi kararla Türkiye'ye nasıl yerleştiklerinin hikâyesi. Rus kültüründen çıkan ve Türk kültürüne adapte olmaya çalışan bu kızların bunu nasıl başardıklarını anlatıyoruz. Dizide tıpkı Muhteşem Yüzyıl'da olduğu gibi bol entrika bulunuyor.

Sonbaharda yayınlanacak dizinin ilk bölümü, başroldeki Yasemin'i canlandıran Yekaterine Krupenina'nın tam boy portresiyle başlıyor.

Bu resim, Sultanahmet semtindeki bir otelin girişinde yer alıyor. Sonra bu resimle ilgili hikaye anlatılmaya başlanıyor. Dizi hakkında daha fazla bilgi veremem. Ancak en azından Muhteşem Yüzyıl kadar seyirciyi ekranların başına toplayacağından eminim."

yekaterine_krupenina_4370.jpg

(Başrol oyuncusu Yekaterine Krupenina)

İÇERİK GİZLİ TUTULUYOR

"Yasemin" dizisinin çekimleri büyük sır perdesi arkasında yürütülüyor. Sadece dekor değil, içerik de son derece gizli tutuluyor.

KaynaK

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tarihle ilgili dizi yapilmasin bence [MENTION=81141]mute[/MENTION]semyuzyil

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bilimsel gerçeklik sanıyor insanlar ama önüne geçmekte zor tabi. Okumayan bir toplumda hele. Veya tek taraflı okuyan. Dekora iyi çalışmışlar ama

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
İlgimi çeken tek şey şu oldu haberde:

Hotel Mercan: Tv Banyo Kaloriferli 24 Saat Sısak Su.. .

Reaksiyon puanı
10,315
hakkaten benim de baya bir merakımı celbetti ya, bu dizinin Türkiyede yayınlanıp yayınlanmayacağını bilemiyoruz. rusyada iyi bir rating yapacağından kuşkum yok. yalnız şurasıda var ki dizi eğer Türkiye ve Türk insanı aleyhinde unsurlar içerirse burada yayınlanma şansının olacağını pek zannetmem.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
hakkaten benim de baya bir merakımı celbetti ya, bu dizinin Türkiyede yayınlanıp yayınlanmayacağını bilemiyoruz. rusyada iyi bir rating yapacağından kuşkum yok. yalnız şurasıda var ki dizi eğer Türkiye ve Türk insanı aleyhinde unsurlar içerirse burada yayınlanma şansının olacağını pek zannetmem.

Torent sitelerine falan düşer ama türkçe alt yazı hazırlayan olurmu bilinmez

Reaksiyon puanı
10,315
yahu eskiden hep yabancı diziler izlerdik. brezilya dizileri vardı, amerikan dizileri vardı.
onlardan dizi yapmayı öğrendik, ihtiyacımız kalmadı ama bu defa da memleketi dizi çöplüğüne çevirdiler, kaliteli yabancı dizileri özler olduk.

fk555897

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Adamların Muhteşem Yüzyıl'ın senaristlerinden tarihi daha iyi bildiğini düşünüyorum.

MyNickname

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nedense içimden bir ses ülkemizi çok cahil göstereceklerini söylüyor her dizi ve filmde yaptıkları gibi

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Nedense içimden bir ses ülkemizi çok cahil göstereceklerini söylüyor her dizi ve filmde yaptıkları gibi

Aynen otel yazısından da anlaşılıyor malesef.. Fakat Thy denen kurum bile bizi aşşağıdaki resimdeki gibi Dünya ya tanıtıyosa Rus lardan çok bişey beklememek lazım..

t%C3%BCrk-hava-yollar%C4%B1-ramazan-afi%C5%9Fi_303040.jpg

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Biz kendi dizilerimizi sevmiyoruz ama,
Abd piyasasından sonra sektörde en çok dizi ihracatı yapan ülkelerin başını çekiyoruz arkadaşlar.. :)

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Aynen otel yazısından da anlaşılıyor malesef.. Fakat Thy denen kurum bile bizi aşşağıdaki resimdeki gibi Dünya ya tanıtıyosa Rus lardan çok bişey beklememek lazım..

Sen o resmi yanlış yorumlamışsın dostum. THY denen bir kurum :) Rekorlar kırıyor bazıları çekemesede

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Biz kendi dizilerimizi sevmiyoruz ama,
Abd piyasasından sonra sektörde en çok dizi ihracatı yapan ülkelerin başını çekiyoruz arkadaşlar.. :)
Aynen çok fazla bilinen dizilerimiz var.

Macarlar mesela bizim dizilere hastalar. Torrent sitelerinde falan bayağı indiren eleman var. :D

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
senaryo elime ulaştı özet geçiyorum rus kızlar ülkeye gelir biraz yabancılık çeker ve bir kaç gençle tanışır gezme tozma derken gecelerde akarlar sonra gençler kızları eve atar pasaportları çalar ve iş hayatına atılırlar :D sonra Hotel Mercan' da 24 saat sıcaklığın adresi olurlar :D

krygndz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bizim ülkedeki diziler nasıl az paraya çok reyting toplarım kafasında. o nedenle sürekli aşk,ihanet,entrika bla bla bla. fazla maddiyat gerektirmeyen şeyler. ayrıca senaryolar benzer ne yazik ki düzgün senarist yok diyebilirim. Film sektöründe de aynıyız para harcamadan adam gibi senaryo yapmadan gelir bekliyoruz. Bir düşünün mesela sadece Marvel şirketini ele alalım heralde tek şirket bizim bütün yeşilçam bugun vs vs alıp 5 e katlar.

Öncelikle adam gibi senaryolara ihtiyacımızı var sonrada o senaryoya hakkettiği değeri verip para harcayarak çekecek adamlara.

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Sen o resmi yanlış yorumlamışsın dostum. THY denen bir kurum :) Rekorlar kırıyor bazıları çekemesede

tabiki rekorlar kırsın seviniriz ülkemizin hava yolu sonuçta neresini yanlış yorumlamışız açıklarsanız seviniriz bizim Aile yapımızda resimdeki gibi bi yapı olduğunu hatırlamıyorum ülkede türk kalmamışda İstanbul da ramazan böyle diye arap resmi koyuyolar
sizin için yazmıyorum burdan sonrasını zaten zaman öyle bi zamanki belli bi kafa yapısına uymuyosan ya çekemez oluyosun ya provakatör vs.. Allah ın laneti dini kullanıp hiçbi haltı sorgulatmayan veya o kafa yapsınıda adam yetiştiren kendine çıkar sağlayanlara olsun zaten de olucak..

ozerxcom

Profesör
Reaksiyon puanı
14
tabiki rekorlar kırsın seviniriz ülkemizin hava yolu sonuçta neresini yanlış yorumlamışız açıklarsanız seviniriz bizim Aile yapımızda resimdeki gibi bi yapı olduğunu hatırlamıyorum ülkede türk kalmamışda İstanbul da ramazan böyle diye arap resmi koyuyolar
sizin için yazmıyorum burdan sonrasını zaten zaman öyle bi zamanki belli bi kafa yapısına uymuyosan ya çekemez oluyosun ya provakatör vs.. Allah ın laneti dini kullanıp hiçbi haltı sorgulatmayan veya o kafa yapsınıda adam yetiştiren kendine çıkar sağlayanlara olsun zaten de olucak..

Galiba o afiş araplar için hazırlandı. Siz gelirseniz ramazını böyle geçirirsiniz gibisinden demek istedim yanlış yorumladın derken

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Güzelim ülkemi dünyaya rezil etmezlerse sevinirim. Türk diziler konusuna gelince, 90'lar ve Çocuklar Duymasından başka dizi izlemem. Şarkılarımızı bile sevmiyorum o derece sıkıldım bu Türklerin saçma işlerinden.

Bir firma adam gibi Türk filmi yaparsa bakarım yoksa zor.

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0

THY yollarının en büyük kullanıcı dilimi Araplar bilmem anlatabildim mi ?

Batı bizi böyle tanıyor sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz elinizden geldiğince yabancılarla konuşun

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
THY yollarının en büyük kullanıcı dilimi Araplar bilmem anlatabildim mi ?

Batı bizi böyle tanıyor sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz elinizden geldiğince yabancılarla konuşun

senin yaşın konuşma şeklinden belli oluyor Araplar için hazırlandığına nerden kanaat getirdin.??? Thy de çalışan başkan yardımcısı ndan tut kule şefi ne kadar arkadaşım var benimde sana bi tavsiyem var hiç Tr ye gelmemiş amerikalı yada avrupalılarla konuşmanı tavsiye ederim daha 1 hafta önce amerika da limuzin şirketi olan biri bi yayına katılmıştı Tr yi nasıl tanıyolar diye sordular burda hiç Tr ye gitmeyenler hala İstanbul da develerle seyahat ediyorlar diye biliyorlar dedi onun yalancısıyım artı bizi malesef batı değil Afişte görüdüğünüz gibi bizim kurumumuz Dünya ya öyle tanıtıyor hava alanında deve kesenleri ne çabuk unuttunuz sizin kafa yapınız belli istediğinize inanmakta özgürsünüz umurumda değil tabi bana karşı yazarken saygılı olmak koşuluyla saygısızlık hakkını kimse size vereemez ama pardon unutmuşu siz okyanus ötesindekine biat ediyosunuz ne derse ağzına bakıyosunuz normaldir ...

Bana karşı yazarken saygılı ol yoksa ben öğretirim sana o senin iddanla olmayan aklımla Dünya tarihi Peygamberler tarihi gizli kuruluşlar vs.. bi çok konuda her zaman tartışırım saygı çerçevesinde fakat sen daha saygı medir değer nedir onları öğrenememişsin yaş kaçtı 7 mi 7 yaşındaki senden daha saygılıda akıl yaşın bendende küçükmüş bak :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
[video=youtube;7XJw6biF3hw]http://www.youtube.com/watch?v=7XJw6biF3hw[/video]
Muhteşem duj'un tanıtım filmi :D