Mühendislik ve oyun için i5 mi? i7 mi?

o_berdibek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hangisini onerirsiniz. Birde i5 ler genelde 3317 lerin hızı 1.7 neden bu kadar dusuk

Empatik

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Belki direk laptop önerisi yapacak olan vardır. Sakınmayın... :D

brainiac

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bu oyle bı olaykı i5 ın ust seviye işlemcilerini alman giriş seviyesi i7 almandan daha ıyı olacaktır

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben Katı modelleme yapan birisi olarak yıllardır AMD kullanıyorum. Tavsiye ederim. Veya Workstation PC almalısın. Ekran kartın Workstation olmazsa zaten her sene kart değiştirirsin. 3d modelleme programları ekran kartı düşmanıdır çoğu zaman 1 yıl olmadan ekran kartının ramleri v.s. biter.

scetcher

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim 3d modelleme için max kullanıyorsan laptopla render olayı biraz mantıksız. çizimlerini laptopta yapıp renderlarını masaüstünde almalısın. çizim içinde workstation alman şart değil. şöyleki 12-13 bin tl civarında. i7 işlemcili 2gb veya 4gb ekran kartına sahip ssd bir diskle desteklenmiş veya sonra dan dwd rw yuvasına takacağın ssd ile işini fazlasıyla görürsün.
benim gibi aman ya ha asus ha toshiba ikiside aynı özellikte neden daha fazla ödeyim deyip 3100 tl olan toshiba yerine 2400 tl olan asus u alırsan 15-20 bin tl lik işlerden olursun. bu işten para kazanacaksan 3 ü veren 4 üde verir mantıgıyla gidip 5 bin tl lik bilgisayar alacaksın basın agrımasın. sonucta alacağın 3 bin tl lik laptop işini görmezse gidip 5 bin tl lik laptop u yine alacaksın aynı benim gibi ve o laptop sana 8 bin tl ye gelecek. son 1 yıl içerisinde 2 laptop ve bir masaüstü aldım. 11.ooo tl para bagladım. sonucta işimi görmeyen acer i5 ve asus i7 laptop var. ama 6000 tl ye topladığım uçan bir masaüstüm var. ancak hala da laptop olmazsa olmazım. render yaparken ve evden dışarı çıktıgımda mutlaka laptop lazım oluyor. kesinlikle asus acer lenovo gibi ürünlere kulak asma.
toshiba ve performans.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
5bin liralık Geforce veya Radeon ekran kartı alsanda yarı fiyata olan quadro veya firegl yerini tutmaz.
3317 diye bahsettiğin işlemci (3317U olacak) ultrabook gibi düşük güç tüketen sistemler için. Bunu seçmen yanlış olur.
Vakit alan işlemler için workstation şart.

cagrib

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
3317 pek çok i5 hatta bazı i3lerden zayıf uzak dur! i5 3230 çok iyi bir işlemcidir ve bütçe dostudur. Ultrabook serisi olmayan her i7 senin işini görür. 2 ve 3. nesil i7 bakabilirsin. Ekonomik olsun diyorsan i5-3230 kullanmalısın. Ben makine mühendisliği okuyorum i7-740QM kullanıyorum ve pek sorun yaşamadım. i5 3230 benim işlemcimden daha iyi. Bir de unutmadan belirtmek lazım ki pek çok mühendislik programı tek çekirdek gücüne dayanır. Bu da i5 3230'un iyi bir seçim olacağı anlamına gelir.

theotto

Asistan
Reaksiyon puanı
3
elinden ne var ve biligisayarda isen ilk senede pek gerek yok diye biliyorum ama devamı için gerekli arkadaşım 1 de centrino duo 2ghz var bu sene sadece devc+++ ile basit bi oyun yaptı