Mühendislik Öneri?

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Arkadaşlar Bu sene sınavlara girdim inş bi yere yerleşecem ama ne yazacağımı bilemiyorum. Kafamda genelde mühendislik var ama hangisi yazsam kararsızım. Mühendislik okuyan arkadaşlar, mühendis abiler tecrübesi olan abiler yardım edin.

Elektrik-Elektronik , Endüstri, İnşaat en çok bunların arasında kaldım sizce hangi mühendisliği ilk sıraya yazmalıyım tecrübesi olan arkaşlar yorumları eksik etmeyelim lütfen. Başka mühendislik önerecek arkadaşlar varsa tabikide onlarıda dinlerim daha önümde uzun zaman var iyi düşünüp iyi karar vermem lzm

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Konu yanlış yerde de neden böyle önemli şeyleri basit bir forumda soruyorsunuz, anlamış değilim. Gidin bir danışman öğretmen bulun ya. Her şeyi forumlarda bulamazsınız. Hayret bir şey...

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Bir mühendisten tavsiye ya doktor ya avukat ya da öğretmen ol.
Başka sözüm yok.

Konu yanlış yerde de neden böyle önemli şeyleri basit bir forumda soruyorsunuz, anlamış değilim. Gidin bir danışman öğretmen bulun ya. Her şeyi forumlarda bulamazsınız. Hayret bir şey...

Jea, zilyon kez söylendi, forumda yazmak yerine şikayet butonunu kullanın diye ama daha sen anlamadıysan diğer üyelere kızmaya hiç hakkımız yok.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bir mühendisten tavsiye ya doktor ya avukat ya da öğretmen ol.
Başka sözüm yok.

Jea, zilyon kez söylendi, forumda yazmak yerine şikayet butonunu kullanın diye ama daha sen anlamadıysan diğer üyelere kızmaya hiç hakkımız yok.

Mesajımda sadece "Konu yanlış yerde. Heey!" mi demişim? Yaptığın yoruma anlam verebilmiş değilim. Konuda zaten bir moderatör varken niye şikayet butonunu kullanayım ya?

mutahhar

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Buna sınava girmeden önce karar vermen gerekirdi. Unutma yanlış bir tercih bir yıla, yanlış bir meslek bir ömre mâl olur.

turkey2008abc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
inşaat,elektrik-elektronik,metalurji-malzeme mühendislikleri bınların 3ünden birini seç

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Mesajımda sadece "Konu yanlış yerde. Heey!" mi demişim? Yaptığın yoruma anlam verebilmiş değilim. Konuda zaten bir moderatör varken niye şikayet butonunu kullanayım ya?

Bir mod. olabilir ama bu onun bu bölümde yetkili olduğunu göstermez.:) Ayrıca bence forumlar bu gibi sorular için kullanılabilir. Sonuçta bu kişi eğer Mekatronik* okumak istiyor ise burada o bölümü okuyan kişilerden tatmin edici cevaplar alabilir. :)

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Danışman öğretmenlerle falan hiç konuşma bence çünkü senin kararını çok rahat değiştirebiliyorlar.O kadar güzel ve inandırıcı konuşuyorlar ki hemen aldanabilirsin..Kendi fikirlerini sana yedirtmesinler! Günümüzün hangi mesleği popülerse seni oraya teşvik ediyorlar.Seçtiğin mesleği aklında canlandır çalışma ortamlarını araştır hangisi sana uygun olduğunu hangi meslekte sıkılmayacağına bakmalısın.Hangi meslekte hayat seni yormaz bunu düşünmelisin.Belki zor bi karar senin için ama bu kararı sen vermelisin.

mgazi

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bence Elektrik Elektronik mühendisliğini çok düşünme. Diğer dünya ülkeleri için kaliteli bir meslek olabilir ama bizim ülkemizde sanıldığı gibi değil. İnsanlar puanına bakıp, yüksek görünce birşey olduğunu sanıyor ama elektrik-elektronikten mezun olduktan sonra çalışabileceğin kaliteli yerler sınırlıdır. Eğer diyorsan ki ben Türkiyede ki ilk 10 üniversiteden birisinin elektrik-elektronik mühendisliğine gideceğim, o zaman birşey diyemem. Ama orta halli bir üniversitede elektrik elektronik yazma. Endüstri mühendisliği son zamanlarda değeri anlaşılan bir meslek. Hem okuması da diğer mühendisliklere oranla daha kolaydır. Makine mühendisliği de iyidir. Hiçbir zaman ölmez. Ben aklı başında olupta iş bulamıyorum diyen bir makine mühendisi görmedim. Hiç birşey bilmeyende, tecrübesi olmayanda iş bulabiliyor. Tabi maaşıda adamın hiçbirşey bilmemesine göre oluyor. Bence türkiye de çok parlak. Biraz zeka, biraz bilgi bir de iyi derecede yabancı dil'in olursa türkiyede çok büyük inşşat firmalarında, bu firmaların yurt dışı ofislerinde yüksek maaşlarla iş bulman daha kolaydır. Ben Makine Müh. okudum şimdi ki aklım olsa İnşaat müh. yazardım.

Edit:

Ayrıca mühendislik okuyacağım diyorsan. Üniversite de yata yata ders geçmeyi hayal etme. Millet gezecek sen deli gibi ders çalışacaksın. Üniversite bittikten sonra yüksek ihtimalle özel sektörde çalışacaksın. Özel sektör adamı çok yorar. Çalışma sartları zor olur. Bunları göze alarak mühendislik yaz. Eğer devlet de çalışırım diyorsan, boşuna mühendislik yazma git eğitim bilimlerine, matematik, türkçe, sınıf öğretmenliğini yaz. Mühendisler devlette 2.200 civarı alıyor, öğretmen ise 1300. Öğretmen haftada 3-4 gün çalışyor o da tam gün değil sen 5 tam iş günü. Onlar yazın 2 ay yatıyor sen yine çalışyırosun. 1100 lira kaybetceksin ama rahat bir hayat süreceksin.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
İlk önce gireceğin bölüm için bir araştırma yap. Hangisi sana daha yatkın gelirse onu seç. Sonuçta senin hayatın.

Ama benim önerim Endüstri Mühendisliği.

icaz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gideceğin üniversite iyi olsun, istediğin 3 mühendislikten hangisi olursa olun, ama bence onların arasından elektirk-elektronik i çıkar, inşaat ve endütri iyi, ben çevre mühendisliğini bitirdim bu sene, aslında tavsiye edebilirm, giderek çalışabileceğin alanlar artıyor,ayrıca artık fabrikalarda çevre müh. çalıştırma zorunluluğuda geliyor

Reading

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Bana sorarsan Iphone 3 GS al...:D

İnşallah her yorumu dikkate alıp, geleceğinle oynamazsın.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
forumda acaba hangisi diye sorulması yanlış..
bu tüm hayatını etkiyecek bir olay.. bir-iki forumdaşa emanet edilemeyecek kadar ciddi bir olay..

şöyle bir öneride bulunayım..
istediğin 3 dala ait araştırma yap.. ne iş yapar ne eder diye..
kendi yapabileceklerinle kıyasla..
tercihini yap :cool:

yardımcı olmak için inşaat mühendisliğini kendimce tanımlayayım.. MEKANİK mühendislik dallarındandır.. bina-yol-baraj vesair yapıların "ekonomi-emniyet-estetik" şartlarına göre projelendirilmesini sağlar(dı).. şimdi projelendirme işleminin çoğu bilgisayar aracılığıyla yapılıyor.. bu durumda mühendis işleri kontol eden-organize eden-planlayan-ölçümleyen-metrajını çıkaran buna göre maliyet hesabını yapan YÖNETİCİdir..
diğer tip idari yöneticiliğe göre en temel farkı; olayları teknik yönle ele almasıdır..

aklıma şimdilik gelen bunlar..

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bence de öğretmen ol. :)
Matematik veya Bilgisayar Öğretmenliğini düşünebilirsin mesela.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Bence de öğretmen ol. :)
Matematik veya Bilgisayar Öğretmenliğini düşünebilirsin mesela.

Öğretmen lisesi çıkışlı değilse öğretmenlik önermeniz çok saçma. :)

Konuyu açan arkadaşa ilk mesajımda öyle dememin sebebi buydu. Bir danışman öğretmene danış. Bu, basit bir şey değil.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31

Konuyu açan arkadaşa ilk mesajımda öyle dememin sebebi buydu. Bir danışman öğretmene danış. Bu, basit bir şey değil.

Neden saçma? Sadece öğretmen lisesindekiler mi öğretmen olabilir?

Ben de öğretmen lisesi mezunu değilim ama öğretmenlik okuyorum hem de gayet memnunum. :)

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16

arkadaşım sormaz olurmuyum ya. İşin garibi hiç bi hocanın dediği birbirini tutmuyo problem burda başlıyo ztn. kafamdaki soru işeretleri gideceğine yeni soru işaretleri geldi.

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
İnşaat okumak elektrik-elektronik okumaktan kolay en zoru makina mühendisliğidir derler hep , ben elektrik-elektronik okuyorum bu da bana zor geliyor ama ben en azından istediğim bir mesleği seçtim zorluğuna katlanacaz artık.Ancak sen yorumlara bakıp bölüm seçersen olmaz bu iş.Sonra canın yanar.Puanını yazmamışsın sanırım ama iidr herhalde bölüm seçme özgürlüğün olduğuna göre.Neyse sonuçta önce kendine sor ben ne istiyorum diye seçimin senin geleceğin olacak.Vaktin bol düşün taşın ver kararını boşver burayı herkes kendi keyfine göre yazacak tabi milletin tuzu kuru.Başarılar dilerim arkadaşım..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
@cobra11;

Danışman hocalara danışacağın kısımlar şunlardır:

• Senin yeteneklerin
  • Senin ilgi alanların
  • Senin puan kapasiten
  • Hangi Üniversite ortamının iyi olduğu ve daha fazla imkan sağladığı
  • Akademik veya Mesleki kariyer planın
Çalışma hayatından arkadaşlara ve tanıdıklara soracağın kısımlar:

• Hangi üniversiteden mezun olursam daha rahat ederim
  • Hangi bölüm mezunları daha kolay iş buluyor
  • Özel sektör veya Kamu sektörü tecrübeleri
  • Mezun olunca alınacak-talep edilecek ücret miktarı
Teori ve Pratik çoğu zaman aynı noktada buluşmaz, iki türlü bilgiyi de edin, vereceğin
karar kendi istediğin karar olsun. :)

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
@cobra11;

Danışman hocalara danışacağın kısımlar şunlardır:

• Senin yeteneklerin
  • Senin ilgi alanların
  • Senin puan kapasiten
  • Hangi Üniversite ortamının iyi olduğu ve daha fazla imkan sağladığı
  • Akademik veya Mesleki kariyer planın
Çalışma hayatından arkadaşlara ve tanıdıklara soracağın kısımlar:

• Hangi üniversiteden mezun olursam daha rahat ederim
  • Hangi bölüm mezunları daha kolay iş buluyor
  • Özel sektör veya Kamu sektörü tecrübeleri
  • Mezun olunca alınacak-talep edilecek ücret miktarı
Teori ve Pratik çoğu zaman aynı noktada buluşmaz, iki türlü bilgiyi de edin, vereceğin
karar kendi istediğin karar olsun. :)

bende aynen böyle yapıyorum herkezden fikir alıyorum ve yazdım bunları hep daha tercih döneminin başlamasına 10 gün var bu dönemde ben sürekli arayış içinde olacam sonuçta geleceğimiz bazı arkadaşlar yazmış forumdaşların dediğine göremi geleceğini belirleyecen fln diye ben yazdım ilk mesajıma arayış içinde olduğumu ve aradığımı amacım bu işin içinde olan yada okuyanlardan bilgi almak sadece sonuçta çevremde mühendis kaynamıyo. Elimde nette varken yazıyım dedim ama bazı arkadaşlar hemen ezber cevaplar vermiş.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
İTÜ uçak mühendisliğini öneririm. Uzay mühendisliğiyle de çift anadal yaparsın. mezun olunca iki diploman olur. ayrıca TAI, TUSAŞ, ASELSAN, HAVELSAN, Tübitak gibi kurumlarda çalışırsın. Türkiyede tek İTÜde var. Bi benzeri ODTÜde Havacılık mühendisliği

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Selamlar,

senin yonlendirilmen yerine, kendini deneyerek kendi kendini yonlendirmen gerekir. Cunku bir baskasinin sokma akli ile gittin bolumden kopekler gibi pisman olup birakan cok arkadasim oldu(Muhendislik fakultesini).

Once nelere yeteneklisin, nelerden hoslanirsin, hayatini ne gibi bir isten kazanmak istersin, sectigin muhendislik dali karakterine, mizacina ve bedenine uygun mu? Calisma sartlari seni zorlar mi? bunlar onemli. Sonuc olarak Turkiyede Muhendislik egitimi almaya hak kazanan kisiler belli akla ve zekaya sahip kisilerdir.

Kendi secimini kendin yapmalisin, baskalarinin seni yonlendirmesine izin verme, yalnizca baskalarinin tecrubelerinden faydalan ve sana bir muhendis tavsiyesi. Hangi muhendisligi okursan oku sektor icin pek bir onemi yok, onemli olan kendini ne kadar gelistirebildigin, ne sosyal olabildigin ve ne kadar pratik olabildigindir.

Eger devlette calismicaksan ozel sektor bunlari arar.

Bol sans.

Era.

palam

Doçent
Reaksiyon puanı
4
mühendis olmak isiyorum diyorsun ama iyi düşün yazdığın 3 mühendisliğin de çalışma koşulları farklı. ilgi alanları farklı.

nasıl bir yerde çalışmak istiyorsun
nasıl bir çalışma ortamı arıyorsun
ben ne yaparsam sıkılmadan eğlenerek severek yaparım
önemli olan nokta tercih veya okumak değil o meslekle ömür boyu beraber yaşayacak olmanız. ilk evliliğiniz olacak yani.

bunun gibi sorulara cevap bul.

bir not: mühendislikte piyasada üniversite tercih edildiğini biliyorsun umarım. söyleyenler olmuş zaten, uludağda makine okumakla itüde makine okumak arasında fark var piyasaya çıkınca.

öğretmen, doktor nerde okursan oku.

şimdiki aklım olsa sayısalcı olmaz, sosyal bilimler üzerine yoğunlaşırdım. her ne kadar mühendisliği severek yapsam da insan ile ilişki içinde olmak daha hoş.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Uğraşmayı sevdiğin, yeteneğine uygun mesleği seç. Diğer türlü hayat boyu sıkıntısını çekersin. Örnek; ben. :)

öztürk27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş bende sana uçak ve uzay mühendisliğini öneririm. Geleceği parlak bir iş. Sakın doktor olma buradaki doktorların halini görüyorum(hastane bilgi işlem personeliyim) Hatta bir tanesi bir çocuğa soruyordu oğlum büyüynce ne olucan o da doktor dedi. Doktorda olum adamın akılsızı doktor olur deyince annesi atıldı. Neden doktor bey siz akılsız mısınız? Hayır akılsız değilim ama bayramın yok seyranın yok hafta sonun yok hastan olumu gelip bakacaksın ha millet zannederki doktor iyi maaş alır ama devletten aldığı çıplak maaş 2000 lira döner sermaye olmasa hiç bir doktor hastanede çalışmak istemez.

yani buradaki sonuç hissiyatın neyi istiyorsa onu ol. Keşke bende zamanında çalışıpta mühendis olabilseydim ama Türkiye birincisi dahi olsam bir yere yerleşemiyordum. (İmam hatip mezunuyum) Ama şunu kesinlikle unutma bunu bir abi tavsiyesi olarak aklını bir köşesine yaz.

Karı kız ayağına, siyasi davalara gitme.Unutma; anan, baban seni okumaya diye gönderiyor . Vatanına, milletine hayırlı bir birey olmak istiyorsan üniversiteyi oku ve işinde en iyisi ol.

cobra11

Profesör
Reaksiyon puanı
16
kardeş bende sana uçak ve uzay mühendisliğini öneririm. Geleceği parlak bir iş. Sakın doktor olma buradaki doktorların halini görüyorum(hastane bilgi işlem personeliyim) Hatta bir tanesi bir çocuğa soruyordu oğlum büyüynce ne olucan o da doktor dedi. Doktorda olum adamın akılsızı doktor olur deyince annesi atıldı. Neden doktor bey siz akılsız mısınız? Hayır akılsız değilim ama bayramın yok seyranın yok hafta sonun yok hastan olumu gelip bakacaksın ha millet zannederki doktor iyi maaş alır ama devletten aldığı çıplak maaş 2000 lira döner sermaye olmasa hiç bir doktor hastanede çalışmak istemez.

yani buradaki sonuç hissiyatın neyi istiyorsa onu ol. Keşke bende zamanında çalışıpta mühendis olabilseydim ama Türkiye birincisi dahi olsam bir yere yerleşemiyordum. (İmam hatip mezunuyum) Ama şunu kesinlikle unutma bunu bir abi tavsiyesi olarak aklını bir köşesine yaz.

Karı kız ayağına, siyasi davalara gitme.Unutma; anan, baban seni okumaya diye gönderiyor . Vatanına, milletine hayırlı bir birey olmak istiyorsan üniversiteyi oku ve işinde en iyisi ol.

bende çok gördüm doktorların doktor olma mühendisin mühendis olma dediğini ztn mesleğini överek anlatan biri yok heralde yada bana hiç denk gelmedi.

noname82

Asistan
Reaksiyon puanı
8
diğerleri ne der bilemem de bence mühendislik okumak iyidir..hatta en iyisi..

diğer meslek grupları gibi HERGÜN aynı değildir.. yeni gün = yeni sorun

ama gene de gün sonunda "vay anasını.. demek böyle yapmak lazımmış/yapmamak lazımmış" demek keyifli.. :cool:

Junas

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Sen üniversite sınavına girerken ve girdikten sonra bu soruyu soruyorsan senin işin çok zor.