Mühendislik için hangi laptopu önerirsiniz?

Abdullah3434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar şimdi ben bilgisayar mühendisliği bölümüne girdim ve ben laptop mu almalıyım yoksa toplama mı?Şimdiden söyleyim asşında orta düzey bir laptopum var ama güçlü oyunlar oynayamıyorum sizce o laptop mühendislik için yeterli mi

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Güçlü olmasından ziyade taşınabilir olup olmayacağı hususunda iyice bi kafa yormanızı akabinde karar verip en az 5-6 sene sizi yarı yolda bırakmayacak bir bilgisayar tercih etmelisiniz.

Abdullah3434

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güçlü olmasından ziyade taşınabilir olup olmayacağı hususunda iyice bi kafa yormanızı akabinde karar verip en az 5-6 sene sizi yarı yolda bırakmayacak bir bilgisayar tercih etmelisiniz.
Peki hangi laptopu önerirsin

Aragog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Şu anki bilgisayarım çok zor çalışıyor. 10 yıllık Dell marka bir bilgisayar. Seneye bana kimya mühendisliği programlarını rahatça kullanabileceğim bir bilgisayar gerekli. Çok pahalı bir şey de istemiyorum ama kullanışlı ve dayanıklı olursa çok memnun olurum. Ne önerirsiniz?

Galahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Şu anki bilgisayarım çok zor çalışıyor. 10 yıllık Dell marka bir bilgisayar. Seneye bana kimya mühendisliği programlarını rahatça kullanabileceğim bir bilgisayar gerekli. Çok pahalı bir şey de istemiyorum ama kullanışlı ve dayanıklı olursa çok memnun olurum. Ne önerirsiniz?
Bütçe ne ?

Aragog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ne kadar güçlü bir bilgisayara ihtiyacınız var?

Matlab ve Chemcad tarzı programları çalıştırabilmeli onun haricinde bir şey yapmayı düşünmüyorum. Oyun falan gerek yok. Pek bilgim yok bilgisayar konusunda hassas bir şey olmamalı o yüzden.

Son düzenleme:

Barış Bayraktar

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
628

Galahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
Teşekkür ederim :)
Bence gidip büyük ekran ağır bir bilgisayar alma bütçende güzel git bir 2in1 pc yada hafif küçük bir ultrabook al kafan rahat olsun ben hergün hafif bir laptop almadığıma pişman oluyorum

Aragog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bence gidip büyük ekran ağır bir bilgisayar alma bütçende güzel git bir 2in1 pc yada hafif küçük bir ultrabook al kafan rahat olsun ben hergün hafif bir laptop almadığıma pişman oluyorum

Hiç düşünmemiştim bir araştırayım o zaman onları da

Galahar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
19
2.5 kg lık bir makine 1 saat üstünde taşırsan yormaya başlar onun dışındaki özellikleri sana yeterde artar ama dediğim gibi 1-1.5 kg arası makinalara bakmalısın
--- Gönderi Güncellendi ---
Bütçen buna yetiyorsa tabiki en öncelikle bunu öneririm en az 5 sene götürür seni
APPLE MMGF2TU/A MACBOOK AiR 13" i5/8GB/128GB SSD | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Aragog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
2.5 kg lık bir makine 1 saat üstünde taşırsan yormaya başlar onun dışındaki özellikleri sana yeterde artar ama dediğim gibi 1-1.5 kg arası makinalara bakmalısın
--- Gönderi Güncellendi ---
Bütçen buna yetiyorsa tabiki en öncelikle bunu öneririm en az 5 sene götürür seni
APPLE MMGF2TU/A MACBOOK AiR 13" i5/8GB/128GB SSD | Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji

Şu anki laptopum daha ağır olduğu için çok sıkıntı değil benim için ağırlık ama teşekkürler