Muhabbet kuşum hasta mı?

EnesBozkuş72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
arkadaşlar merhaba benim kuşumun dışkısı yeşil koyu yeşilimsi üstünde küçük bir nokta beyaz haftada düzenli olarak bir kere elime alarak yıkarım biraz çırpınırlar elimi kemiriyorlar neyse canları sağ olsun acaba neden dışkısı yeşildir çözüm yolu var mı ölürler mi?

EnesBozkuş72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Aç bir veterinere telefon da veya belediyenin ilgili bir yerine danış yoksa zavallı hayvanlar sizin yüzünüzden acı çeke çeke ölebilir.
Bazı arkadaşlarla deneyimlidir sadece kaka dedim mideniz bulanmasın diye fotoğraf bile yüklemedim.

EnesBozkuş72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Aç bir veterinere telefon da veya belediyenin ilgili bir yerine danış yoksa zavallı hayvanlar sizin yüzünüzden acı çeke çeke ölebilir.
Kuşum yem yiyor suda içiyor büyük ihtimale acı çekerek ölmez lütfende düzgün konuşun kuşumun ölmesini istemem ama ne yazık ki bu saatte veteriner yok

EnesBozkuş72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
İzmir
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yazıki bulunduğumuz yerde öyle bir veteriner yok
İlçe nere? Google da aradığımızda 7/24 bir sürü İzmir veterineri çıktı, bi telefon mu edemedin bi tanesine...

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bazı arkadaşlarla deneyimlidir sadece kaka dedim mideniz bulanmasın diye fotoğraf bile yüklemedim sende böyle konuları okuma o zaman
Ben senin bu tutumuna değil, kuşa acıdım da girdim yazdım... Zavallı kuşlar sizin oyuncağınız gibi sanki esir ve rezil halde. Daha kendinize bakamıyorsunuz bir de kuş besliyorsunuz, hiç kusura bakmayayasınız... Daha en basit bir durumda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Hayvanlar hatta bitkiler sırf süs olsun veya sizin göz zevkiniz için kafeslere kapatılıyor sonra da hayvanlar bunalımda hasta oluyolar. Bir hayvan besleyecekseniz sorumluluğuna göre akıl sahibi olunmalı ve bakmaya en azından ehil olunmalı. Hayvanları şurdan burdan para ile alıp sonra da en ufak bir sıkıntısında dışarı salanlar var (gerçi bence sokak daha iyidir de orda da bazı insan dediğimiz canavarlar olmasa yine iyi...), daha 7/24 veterniner araştırması yapmamışsınız veya belediyenin ilgili birimlerinin telefonunu öğrenmemişsiniz.

404 Not Found

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
2,852
Ben senin bu tutumuna değil, kuşa acıdım da girdim yazdım... Zavallı kuşlar sizin oyuncağınız gibi sanki esir ve rezil halde. Daha kendinize bakamıyorsunuz bir de kuş besliyorsunuz, hiç kusura bakmayayasınız... Daha en basit bir durumda ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Hayvanlar hatta bitkiler sırf süs olsun veya sizin göz zevkiniz için kafeslere kapatılıyor sonra da hayvanlar bunalımda hasta oluyolar. Bir hayvan besleyecekseniz sorumluluğuna göre akıl sahibi olunmalı ve bakmaya en azından ehil olunmalı. Hayvanları şurdan burdan para ile alıp sonra da en ufak bir sıkıntısında dışarı salanlar var (gerçi bence sokak daha iyidir de orda da bazı insan dediğimiz canavarlar olmasa yine iyi...), daha 7/24 veterniner araştırması yapmamışsınız veya belediyenin ilgili birimlerinin telefonunu öğrenmemişsiniz.
bu sonuçlara nasıl ulaştığını merak ediyorum

Pain_

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Bu konuyu okuyunca aklıma YT deki kuşu ölüp videosunu atan çocuklar aklıma geldi vetenerine götürün

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
arkadaşlar merhaba benim kuşumun dışkısı yeşil koyu yeşilimsi üstünde küçük bir nokta beyaz haftada düzenli olarak bir kere elime alarak yıkarım biraz çırpınırlar elimi kemiriyorlar neyse canları sağ olsun acaba neden dışkısı yeşildir çözüm yolu var mı ölürler mi?
sen at bana özelden fotografını, kuşun da forografını at, genel izlenimlerine bakayım.

10 yılı aşkın süredir muhabbet kuşu bakıyorum. kafesin kuşun fotoğraflarını yolla bana.
eğer su gibi değilse dışkı, korkulacak birşey yok.

farklı yem kullanma, suluğundaki su içme suyu olmalı veya kaynamış soğumuş su. ceryanda bırakma kuşu, tüyleri kabarık ve kenarda sessiz sedasız tüm gün duruyorsa hastalanmış olabilir.

eğer neşesinde sorun yoksa kuşunun hasta olduğunu düşünmüyorum.

izmirin neresinde oturuyorsun? sana bir veteriner önerebilirim, başına birşey gelirse gidebilirsin.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Değerli forumdaşlarım, aşırı ve gereksiz tepkim için sizlerden ve konu sahibi kardeşimden özür dilerim. Konu sahibi kadar ben de hatalı duruma düştüm galiba... :(

Sanırım konu iyiye doğru yön bulmuş ve gerekli düzenlemeler yapılmıştır bu yazımla da tamam olsun.

sappien

Asistan
Reaksiyon puanı
326

Yediklerine bağlı olarak dışkı rengi değişebilir. Çok fazla su içtiyse de dışkı rengi açık bir renkte olabilir. Katı bir haldeyse ve ortasında beyaz nokta varsa ortada bir problem yok.

Kuşları elde yıkamak tavsiye edilen birşey değil. Kolayca yıpranıyorlar. Bu yüzden kendi kendilerine banyo yapmaları daha sağlıklı olur. Eğer yapmıyorlarsa da problem değil.

EnesBozkuş72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
21
Öncelikle yaşım çok büyük değil o yüzden aramak istemedim ve ben hayvanlarına çok
Ben hayvanlarına değer veririm yaşım aşırı büyük olmadığı için o saate veterinere gidemedim eyerki kuşuma değer vermeseydim buradan telaşlanıp konu açmazdım

IMG20210406154603_copy_3120x2340.jpg
IMG20210406154807_copy_1560x2080.jpg

Yediklerine bağlı olarak dışkı rengi değişebilir. Çok fazla su içtiyse de dışkı rengi açık bir renkte olabilir. Katı bir haldeyse ve ortasında beyaz nokta varsa ortada bir problem yok.

Kuşları elde yıkamak tavsiye edilen birşey değil. Kolayca yıpranıyorlar. Bu yüzden kendi kendilerine banyo yapmaları daha sağlıklı olur. Eğer yapmıyorlarsa da problem değil.
Tamam zaten banyoluk alıcam kendileri girip yıkandı diye

İhriz

Asistan
Reaksiyon puanı
295
Kuşu eline alıp yıkama onlar için özel havuz var içini su doldur o kendi kendini yıkasın. Yoksa bir yerlerini kırarsın, farkında olmazsın iltihap kapar ölür.