Muhabbet Kuşu Kanat Kesme :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:crying:benim muhabbet kuşum gaga taşını kullanmıyor gagasının yanları kırık ne yapmalıyım:crying:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Genç onun kanatlrı kesilmişse birdaha çıkmas uzamaz yani bnde muhabbet kuşu besliyorum o hayvan tüye girince döker kanatlarını 1 1 merak etme ama sen uclarından kesilen tüylerin hepsini çek 2 haftaya filizlenmeye başlıcklar 3. haftada tüyler eski haline gelir ve hayvan uçmaya başlar

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
o kusun kanatlari duzelmis suan sagin gibi ddolaniyordur...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Önemli 1 şey değil sadece kanatları acımıtır kusunuzun benimde muhabbet kusumun kanadı koptu amma eyer abiin ksun kanadini nasıl kestiii ne bicim bir beyin bu o bir kuş kuşlar uçamazsa be yapabilirler benim kusumu ben kafesinden cıkardıgım zaman sevincten havalara ucuyor ama kanadı kesik 1 kusun cıkardıgın zaman onun aklına gelecegi tek şey üzüntü bo onemi bisi en yakın veterinere gozukmeli kusun ama benim gozümde bişey olmaz :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Her hangi bir kusun kanadini kesenin aklindan suphe ederim. Zavalli kuslar elimizde oyuncak oluyor.

matraksx2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de muhabbet kuşum var.
Gerçekten de çok sevimli.
Ona kötü davranmaya nasıl insanın içi elverir ki?

trinitrotoluen

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Abine hayvan demen çok ağır kaçmış.

Daha 2 hafta oldu diyorsun, abin tamda olması gerekeni yapmış, benimde 1 tane vardı.

Düzenli olarak keserdim, yalnız kanatlarının ucundan azıcık kesilir, hayvan böylece 1-2 metre anca havalanabilir. Bunu yapardım, böylece hayvancağız evde özgürce dolaşırdı. Bizimle birlikte kanepede dururdu. Bunun tek bir kötü tarafı var, o da hayvan ilgiye çok alışıyor. İlk bilgisayarımı aldığım hatfa, kafeste taş kesmiş bir halde bulmuştum. RIP Erôl :(

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
yazın ıslak tüyle uçur... kaçacak kadar iyi uçmaya başlar... bizim Maviş herifini öyle uçuruyorduk... çok hızlı uçabiliyordu... kafasız evin şekli değişince küsüp ölmüştü... yem yesin diye ağzımla besliyordum 7 yaşında öldü...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
1 aya kalmaz eski haline gelir aynı durum benim de başıma geldi

enesbaba61ts616

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim 2 adet muhabbet kuşum var aynı şekilde benimkininde kanatlarını abim kesmiş alışır diye fakat 1 ay oldu hala büyümüyor ve uçamıyorlar ben ne yapabilirim ??????? !!!!lütfen yardımcı olurmusunuz!!!! :(:(:(

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
@enesbaba61ts616

Kardesim abine selam söyle öyle sacmaligi bir daha yapmasin. Hicbir hayvan insanin oyuncagi degildir. Kus yetistirmek bir sanattir, bunu kanatlarini keserek, boynuna ip baglayarak, ac birakarak yapamazsin.

Eziyet etmesin hayvanlara.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende bir kuş besledim eve alışmaz ve uçar gider diye kanadının hafiften ucunu kestim ama zararı dokunmadı ucundan kestim daha sonra rahatça kafesin kapısını açıp gezip tekrar giriyordu banada alışmıştı ben içeri girince kafese kendini vuruyordu kafesin kapısını açınca kendini üzerime aıyordu şimdi bir kuş daha alcam yine kesebilirmiyim kanadının ucundan

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Bunun yapıldığını duydum ama ne yararı var yada neden yaparlar bilmiyorum. Umarım kus için sıkıntılı bı durum degıldır...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
bende bir kuş besledim eve alışmaz ve uçar gider diye kanadının hafiften ucunu kestim ama zararı dokunmadı ucundan kestim daha sonra rahatça kafesin kapısını açıp gezip tekrar giriyordu banada alışmıştı ben içeri girince kafese kendini vuruyordu kafesin kapısını açınca kendini üzerime aıyordu şimdi bir kuş daha alcam yine kesebilirmiyim kanadının ucundan
kanadının ucunu kesmeden de size yine alışır o hayvan , tek yapmanız gereken ilgi ve güven vermeniz.

BthnYlmz09

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Tarihe bakmadim cevap yazmisim :D

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
Elinize alışsın diye de aç felan bırakmayın. Kanat kesmek de bir halta yaramaz. Kuş anlık dikkatsizlikle dışarı çıksa evi dışardan görmediği için geri dönmeyebilir. Boşuna kuşun uçma özgürlüğünü almak için uğraşmanın anlamı yok. Eve alayım ama uçmasın... Yok öyle birşey, oyuncak almıyorsunuz.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kanatlarının az bişi kesilmesi ortama alışması için daha ii

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Abi bi yardım edıver kusun kanadı uzamıyor yavru dıye aldım kusun 3 aydır kanadı uzamaz delı olcam yav obez oldu kus :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
onların kanatları kesilince uçamaz aynı şey şuan benim başıma geldi:(:confused1:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hayır hani kanatları nın ucunda uzun tüyler varya unları biraz kesmiş öyle kesersen kanadındaki tüy uzayana kadar uçmaz
ben ilk aldığımda kesmiştim sonra uzadı v euçmaya başladı neden kestin dersen bana daha alışmadığı için vitrinlerin arkasına kaçıyordu o yüzden kestim

chicco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence de kanat kesme gibi bişey olmaz.Eğer bişey yapılacaksada veteriner'e sormak gerekir.Hayvanlara istemeden eziyet çektirebiliriz.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
bugün forumda ölü konuları diriltme günü mü arkadaşlar sayın mod'lar şu eski ve gereksizleri kitleseniz nasıl olur ???

Mikail Erdoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kusura bakmayın arkadaşlar ama herkes boş konuşmuş biliyor burada ki insanlar hayvanlara bu tür şeylerin yapılmayacağını siz eleştirmeyi bırakında arkadaşımızın sorununa yardımcı olabilecek konularda konuşun ilacı var mı ne bileyim tedavisi var mı bunları biliyorsanız yazın yoksa abisini veya kuşun kanadını keseni eleştirmeniz de bir fayda olacağını sanmıyorum..

Mikail Erdoğan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ayrıca;

Kanat tüylerini kesmek zararlı ve tehlikeli bir uygulamadır. Çünkü içerisinde kan damarlarının bulunduğu kısımlar kesilir ise, kuşlar acı çeker ve kan kaybederler. Kuşların kesilen kanat tüyleri tekrar yerine gelemez. Bunun için kesilmiş olan tüylerin çekilmesi ve kökünden çıkarılması gerekir.

Ali TEMEL

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yazık yaa, gece gece üzüldüm. Küçücük hayvancağızın dili de yok ki konuşsun :(