Mucizelere inanır mısınız?

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Allah hepinizi korusun. Koruyucu meleklere inanın diyorum. Öyle olaylar olabiliyorki sözle bile anlatmak mümkün olmuyor.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Bir aneknot:

Kuran'da ve hadislerde mucize ifadesi geçmez, onun yerine ayet, beyyine ... gibi uygun ifadeler geçer. Mucize ifadesi sonradan türetilmiştir ve asıl anlamı tam karşılamaya yetmez. Eğer bir ayet, bir beyyine gibi düşünürsek olayları evet ALLAH'ın yardımı ve Meleklerinin üzerimize kol, kanat germesi şeklinde düşünebiliriz. Ve dediğim gibi "mucize" sözcüğü aslında Kuran'da geçen olayları daha basit anlatmak için kullanılan bir ifade olduğundan inanan her insan da ayet ve beyyinelere iman etmiş olduğundan kısaca "mucize" vardır.

İnsanoğlu nelere inan mıyor ki?.. fala, burçlara ... batıl bir sürü sonradan icat olunmuş şey var. En azından "mucize" kelimesinin bir dayanağı var.
Ben bizi hergün hayrete düşüren bu ayetlere, beyyinelere inanırım.

Bazıları beni bu tür yazılarımdan dolayı eleştirebilir ama bildiğimi yazmak görevim, selam ve dua ile kardeşlerim :)

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Kardeşim büyük geçmiş olsun umarım bir daha yaşamazsın böyle bir hadise.
Sağolasınız. Ama herzaman dikkatli olmak gerek. Melekler koruyacak diyede Arabayla duvar arasında bilerek kalmakta saçmalıktır. Yada herhangi bir kazadan melek kurtarıcak beni diye kazanı bilerek yapmakta saçmalıktır.

Ben ders çıkardım bu olaydan. Bilmeden istemeden ani bir olay yaşadım Allahta kimsenin başına getirmesin.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Mucize'nin aslını karıştaran çok insan var. Yanlış düşünüyorlar...

NESDelisi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,316
Death Mark bey, doğrusunu söyleyin bizde öğrenelim.

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Peygаmberlerin рeygаmberliklerini іѕpatlamak üzere Allаh tarafından kendilerine verilen olаğаnüѕtü durum ve olаylаrа mucize dеnir. Mucizelerin gerçek sahibi Allah’tır. Onun destek ve yardımı olmаdаn hiçbir рeygamber muсize gösteremez. Ateşin Hz. İbrahіm’і yаkmаmаsı, Hz. Musa’nın аsаsının yılana dönüşmesi, Hz. İѕa’nın ölülеri diriltmeѕi olayları mucіzeуe örnektir.

Death Mark bey, doğrusunu söyleyin bizde öğrenelim.

Demiştim :)

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Mucizelerin (Kuran'da geçtiği karşılığı ile ayet ve beyyinelerin) hiçbirisi peygamberliği ispat için gerçekleştirilmemiştir. Hatta mucizelerin indirilmesi olayı insalar için daha çok şer olmaktadır. Mucizeler insanları sınamak için gönderilmiştir daha çok! Peygamberlerin kendilerini insanlara ispatlama gibi bir sorumluluğu yoktur.

--ProofStriker

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
764
Tabii ki de mesela en güzel örnek Yüce Rabbi’min sonsuz adaletine gücüne merhametine inanırım.