Süpürgesiz cadı
Profesör
Bazen hayat bize öyle bi anda öyle inanılmaz şeyler yaşatır ki tam anlamıyla mucize deriz buna.
Peki siz mucizelere inanır mısınız?
Peki siz mucizelere inanır mısınız?
Hayır o öyle değil işte tamda mucize yaşayan bi insan olarak söylüyorum bunuMucizelere inanmıyorum,İnanmak çok saçma bence yani her şeyi kendimiz yapıyoruz sonra mucize diyoruz mesela akşama kadar bilgisayar başında oturuyoruz çalışıyoruz sonra maaşımızın arttığını öğrenip "Mucize" diyoruz yani aslında olması gereken olmayıp bir anda olunca mucize gibi geliyor
Kendimizi Kandırıyoruz..
--------------
Bu benim görüşüm yazayım bari![]()
Ne yaşadın mesela?Hayır o öyle değil işte tamda mucize yaşayan bi insan olarak söylüyorum bunu
Mucizeler gerçektir...!
Mesela 12 gün öncesinde hayatımda sevgilinin s si yokken şimdi nişanlıyım ve asığım.Ne yaşadın mesela?
Ama bu kişiyle tanıştın ve onunla konuşurken mutlu olmaya başladın onu sevdiğini anladın onun iyi biri olduğunu anlayıp onunla ilgili gelecek hayalleri kurmaya başladın ve bunu karşındaki kişiye yansıttın oda bunu anlayıp sana aynı şekilde karşılıkta bulundu sende onu anladın ve sonuç olarak dediğin gibi işte Nişanlısın ve Aşıksın yani yine bunu yapan sen oldun sen olmasını istedin ve oldu bu kadar basit ben bunda "Mucize" denecek bir şey görmüyorumMesela 12 gün öncesinde hayatımda sevgilinin s si yokken şimdi nişanlıyım ve asığım.
Onun böyle bi zamnda karşıma cıkması tam olarak mucizeAma bu kişiyle tanıştın ve onunla konuşurken mutlu olmaya başladın onu sevdiğini anladın onun iyi biri olduğunu anlayıp onunla ilgili gelecek hayalleri kurmaya başladın ve bunu karşındaki kişiye yansıttın oda bunu anlayıp sana aynı şekilde karşılıkta bulundu sende onu anladın ve sonuç olarak dediğin gibi işte Nişanlısın ve Aşıksın yani yine bunu yapan sen oldun sen olmasını istedin ve oldu bu kadar basit ben bunda "Mucize" denecek bir şey görmüyorum![]()
Belki oda değildir seni tanımadığım için buna bir şey diyemeyeceğimOnun böyle bi zamnda karşıma cıkması tam olarak mucize
O ben buna inanıyorum.Belki oda değildir seni tanımadığım için buna bir şey diyemeyeceğim![]()
Ben bu yoruma katılıyorum.Mucize diye bir şey yoktur'a inanıyorum. Mucize diye nitelendirdiğiniz şeyler ile mucizenin tanımı farklı şeyler. Mesela balkona çıkınca karşınıza Uzaylı çıkmasını mucize diye tanımlayabilirsiniz. Fakat mucize fizik kurallarının uymadığı devreye tanrısal işlerin girdiği şeylerdir. Örneğin: Denizin ikiye ayrılması.
Bu arada yanlış anlamanı istemiyorum ben senin inandığın bir şeyi değiştirmeye uğraşmıyorum bu en zor şeydir insanların inandığı şeyleri değiştirmek sadece ben kendi görüşümü yazdım,Eğer o şekilde anladıysan Özür Dilerim :/O ben buna inanıyorum.
Evet o bahsettikleriniz evrensel ve büyük mucizeler. Benim bahsettiğim ise kisisel ve dünya için küçük ama benim için büyük bi mucizeMucize diye bir şey yoktur'a inanıyorum. Mucize diye nitelendirdiğiniz şeyler ile mucizenin tanımı farklı şeyler. Mesela balkona çıkınca karşınıza Uzaylı çıkmasını mucize diye tanımlayabilirsiniz. Fakat mucize fizik kurallarının uymadığı devreye tanrısal işlerin girdiği şeylerdir. Örneğin: Denizin ikiye ayrılması.
Yok yanlış anlamadımBu arada yanlış anlamanı istemiyorum ben senin inandığın bir şeyi değiştirmeye uğraşmıyorum bu en zor şeydir insanların inandığı şeyleri değiştirmek sadece ben kendi görüşümü yazdım,Eğer o şekilde anladıysan Özür Dilerim :/
AynenBizim bile Dünyaya gelişimiz bir mucizenin gerçekleşmesi değil midir?Ben inanırım![]()
Evet bu böyle. Ve o etin kemiğin bir bedene bürünüp can taşımasıda bir mucizedirEn karanlık anında bir ışık buluyorsan bu mucizedir benim için. Ayrıca inanmayanlara soruyorum: etten kemikten bir varlığın aşk gibi bir duyguyu hissetmesi bile bir mucize değil mi?
Onlar hakketmedi maalesef ne kadarda umutlansaktaMucize denen bir şey yoktur, olsa idi dün gece BEŞİKTAŞ' ım Bayern Münih' i Almanya' da yenerdi. Bunun haricinde hiç bir şey benim için mucize olamaz
Top kendi kendine gol mü olsaydı. Beşiktaş çaba sarf etse olurdu. Leicester city şampiyon oldu Çünkü çalıştılar.Mucize denen bir şey yoktur, olsa idi dün gece BEŞİKTAŞ' ım Bayern Münih' i Almanya' da yenerdi. Bunun haricinde hiç bir şey benim için mucize olamaz
Yüreginize sağlık cok güzel anlatmışsınızMucizeler hayatın içindeki çilekli pasta gibi ya. Nadiren yersin ama yediğin zaman mutlaka güzel bir olay olduğu için yersin ve severek yersin. Mucizeler de en kotu zamanda yardımına koşar. Sana el uzatır, gel buraya yaşamaya devam et der.
Beni depresif ruh halimden kurtaran ve hayata bağlayan kişi hayatımda bir mucize değilde nedir? Ben mucizelere inanıyorum!
Geçmiş olsunBir olaydan sonra aşırı derecede inandım mucizelere, Başımdan geçen olaydır harfi harfine yani yalan dolan Hikaye yazmakla aram yok.
Hatta olaydan sonra Allahın sevdiği bendesiyim sanıyorum bile.
Askere gitmemişten önce boyle Hammallık yapıp para kazanıyordum işte. Bir gün Yük arabasının arkasını açayım diye arkaya geçtim.
Zaten araçta duvar gibi platformaya arkasını veriyordu. Nasıl olduysa şöför öyle sandı ki ben yük bölmesini açtım.
Buda arabanı az az arkaya vererek beni platformaya sıkıştdığı anda iki kolumu arabaya diredim.
Yük Arabası ile yarı platforma arasında beni koruyan kolumun arada sıkışması oldu. Ben arabayı ittirmeye çalışıyorum arabada arka arkaya gazlayıp dahada sıkıyor kolumu. Korkudan dilimi yuttum bağıramadım bile.
Nasıl olduysa sesimi bile çıkaramazken Platforma üzerinde çok uzakta bir dayı Farketti olayı. Öylesine koşturdu şöföre filan bağırmalar zaten kendim bile nasıl kurtulduğumun şokunu yaşıyordum. Sesim bile çıkmazken kurtuldum kazadan.
Belki bağırsaydım ben tarafa bakan bile olamazdı Çoktan kırılırdı iki kolumda.
Neyse az bir zaman geçti Askere gittim. 3 ay geçti askerde büyüklerin Taburuna yolladılar beni. Orada birkaç gün geçtikten sonra Bizi sıkıca uyardılar. Yük arabası arkasına geçmeyin harekette olarken.
Dediler Birkaç ay öncesinde Bir Askeri Yük arabası Arka arkaya giderken Duvara sıkıştırmış. İki kolunu diremiş arabaya. Kolları kırılmış ve Hospitala götürmüşler.
Bunu duyunca ben renk alıp renk verdim. Ayak üstü Şok yaşadım İnanın Donup kaldım yerimde.
Olaydan sonra Görünmez Meleklerin İnsanları koruyabileceğine dair inanç yarandı içimde. Hemde Çok büyük inanç yarandı Koruyucu Melekler hakkında.