Muay Thai hakkında (Tayland Boksu)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu sporu yapan ve daha önce yapmış olanlardan bilgi/öneri alabilirsek güzel olur.

Ayrıca üniversitede son seneyi okurken aynı zamanda bu sporla da uğraşmak istiyorum. Sakarya'da yapabileceğim yerler ve ücret hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Bilmeyenler de abi bu ne ya diye yorum gönderebilir, serbest atış.

Reaksiyon puanı
2,148
Muay Thai'yi Sagat ile tanıdık :P
Be2513cb0dcaa09a9b77e22c98e69511.png

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Sagat kim ya adı gibi sakat çıkmasında... :D

Baktım kimsenin ciddi birşey diyeceği yok film indiriyorum :mrgreen:
Bloodsport
Chocolate
Muay Thai Giant
Ong Bak Trilogy

Ek:
Muay Thai has been represented in quite a few fighting games as well. Sagat and Adon from Street Fighter, Joe Higashi and King and Hwa Jai from King of Fighters, Zack the DJ from Dead or Alive, Bruce Irvin from Tekken, Brad Burns from Virtua Fighter, and Jax Briggs from Mortal Kombat are all known to be practitioners of the martial arts. Muay Thai has also become popular in the movie industry with the release of Ong Bak 1 and 2, starring rising Muay Thai star Tony Jaa. "Chocolate" starring Yanin Vismistananda is another martial arts movie, which signifies Muay Thai's rise in pop culture.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
hangi filmi izledin de gaza geldin böyle yahu :D
vucut yapın el veriyosa git durma
sinirlenince pataklarsın muhteşem rahatlatır eminim.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Gaza geldikten sonra filmleri indirmeye başladım vallahi :D
Olay şöyle gelişti: Birkaç ay önce samimi bir arkadaşım bana hamur gibi oldun kendine bak biraz dedi. Ben onu biraz kafaya taktım çünkü doğru olduğunu biliyordum. En sonunda düşündüm ve okurken boşa geçirdiğim çok zaman var, en azından bir sporla uğraşıp kendimi toplayayım dedim. Önce vücut yapmayı düşündüm arkadaşların gazı ile, sonra bu işin bana göre olmadığına karar verdim çünkü amacım görsel açıdan güzel bir vücut değildi sadece neyse farklı düşünceler de var bunların etkisi ile ilk yarıyıl vucüt yapıp ikinci yarıyıl kickboxa gitmeye karar verdim. Biraz araştırma yapınca kickbox yerine Muay Thai'nin daha uygun olacağı kafama yattı.

Kısaca budur aslında gaza gelme yok yukarıda şakayla karışık dedim, araştırıp soruşturup karar verdim, kicboxa giden arkadaşım yok yok ama arkadaşlarımın arkadaşları var. Hepsi de çok yorucu antrenmanları var ama bence git ve sakın bırakma dediler. Sakarya'da Muay Thai federasyonunun temsilcisinin kulübü varmış uzak ama (2 dolmuş) yinede oraya gidebilirim başka yer söyleyen çıkmazsa veya gittiğimde başka yer bulamazsam. (Hocası lisanslı olmazsa gitmem)

Şuan Muay Thai federasyonun başında İnşaat Mühendisi biri var bende Metalurji ve Malzeme Müh. okuduğum için federasyondaki bu arkadaş biraz da yalnız olmadığı gösterdi sevindirik oldum :D

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Çok güzel bi spor hayırlı olsun çok eğlenebilirsin hem işin içinde güreşte var
kickboks tan daha iyi olmasının sebebi bende diz ve dirsek vuruşlarının serbest olması:D

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Çok güzel bi spor hayırlı olsun çok eğlenebilirsin hem işin içinde güreşte var
kickboks tan daha iyi olmasının sebebi bende diz ve dirsek vuruşlarının serbest olması:D

Kesinlikle, en gerçekçileri bu, ötekilerin hepsine aşırı sınırlayıcı kurallar var. Muay Thai'ye en yakın olan spor Kickbox'un Full Contact dalı ama onda da rakibiniz size sarılabiliyor o zaman hakem ayırıyor birşey yapamıyorsunuz, ayrıca dirsek atmakta yok. Muay Thai'de rakibe sarılın da görün ne yapıyor :D Büyük ihtimal kavradığı gibi fırlatır sonra da yerdeyken tekme atar :P:P
Muay Thai'de amaç tüm vücudu ve vücudun ağırlığını rakibe zarar vermek için kullanmak... Sert bir spor.

Sitritfaytırların sagat :D

Buldum buldum :D Bir sürü karakter varmış paylaştım yukarıda ingilizce olan kısım var ya hani ;)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Evde fazladan yatak vardı boş boş duran diktim onu duvara yumrukluyorum tekmeliyorum :mrgreen: Tamam ya ben bu işi yapacağım :D :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
dövüş filmlerinde gördüğüm, gerçek kavgada kullanılabilir görünen tek dövüş sanatı diyebilirim.

Ong bak ve Chocolate filmlerini izlemeni şiddetle öneririm. chocolate filminin kamera arkasını izlediğinde üsteki yorumumda ne kadar hakl olduğumu göreceksin. çekimler set ile hastane arasında geçmiş :)

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
@topalsolucan
Önerin için teşekkür ederim, dördünü de çoktan indirdim (Ong bok üçlemesi ve Chocolate) :)
Gündüz heryer aydınlıkken film izlemeyi pek sevmediğimden hevesimi akşama saklıyorum.
Bende gerçekçi bir dövüş sporu ararken onun kickbox değil Muay Thai olduğuna karar verdim. Ayrıca boy/kilo oranıma uyuyor gibi, 181/73 :)

Bu sporla uğraşanlara bakın, özellikle doğduğu yer olan Thailand'da hepsi oldukça zayıf ama darbelere son derece dirençliler.

zıppırık

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ya süper spor. Hangi filmde vardı?? İpMan miydi yaaa.
Hatırladığım kadarı ile dediğin gibi sarılırken bile parmak uçlarıyla rakibe zarar veriyodu. bak filmin adı aklıma gelmedi.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
ya süper spor. Hangi filmde vardı?? İpMan miydi yaaa.
Hatırladığım kadarı ile dediğin gibi sarılırken bile parmak uçlarıyla rakibe zarar veriyodu. bak filmin adı aklıma gelmedi.

Ip Man veya Yip Man'deki dövüş sanatının ismi başka Wing Chun.
Aklına gelirse ve Ip Man değilse izlemek isterim (Ip Man'i zaten izledim)
:)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
benim hoşuma gitmedi bu :D çıplak el değil.yeni araştırdım
never back down 'daki dövüş sporu daha harikaydı
ona yönel :P

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Yeni idolüm Sakat

[video=youtube;rr4fxfYrfKo]http://www.youtube.com/watch?v=rr4fxfYrfKo[/video]

20 hits combo yaptı psikopat... :mrgreen:

---------- Post added at 18:49 ---------- Previous post was at 18:44 ----------

benim hoşuma gitmedi bu :D çıplak el değil.yeni araştırdım
never back down 'daki dövüş sporu daha harikaydı
ona yönel :P

Dostum filme göre seçmedik biz bu sporu :D Ayrıca merak edip baktım orada ortaya karışık yapmışlar mixed martial arts diye geçiyor, Kung Fu da dahil bunlara... :D

Film demişken Van Damme'ın 88 yapımı (ben daha doğmamışken :D) Kan Sporu (Bloodsport) filminde de var Muay Thai :)

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
adını bilmiyodum iyi oldu söylediğin :D bak şimdi onun videolarına da ben bakar oldum

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
[video=youtube;ekZ38AGgHT4]http://www.youtube.com/watch?v=ekZ38AGgHT4&feature=related[/video]

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
[MENTION=101833]topalsolucan[/MENTION] kaliteyi değil ama içeriği beğendim :D

Bir Tony Jaa olamayız ama en azından kendimi geliştirip hamur olmaktan çıkarım :mrgreen:

Videoya dikkat ettiniz mi diz ve dirsek darbesi kullandı bir defa o hareketler Muay Thai'nin kendine has hareketlerinden...

[MENTION=38650]zoki[/MENTION] mixed martial arts yani MMA da sağlamdır :)

---------- Post added at 19:40 ---------- Previous post was at 19:15 ----------

Bir video daha,

Van Damme & Tony Jaa

[video=youtube;5qiU1W-g5T4]http://www.youtube.com/watch?v=5qiU1W-g5T4[/video]

itueew

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam ben de Sakarya ü. kazandım ve okurken Muay Thai öğrenmek isterim. Başlığı açan bana yardımcı olabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...