- Konuyu başlatan
efi benimkisi abilerim
Buradayız da en azından bana Abi demezsen çok mutlu olurumbir baksanız abilerim
UEFI içinmi hazırladın/yazdırdın kurulum imajını?efi benimkisi abilerim
Komutlar sırasıyla(önce shift f10 yap gene):bir baksanız abilerim
Üstte yazılanı dene, olmazsa yaz olursa devam etyok hazırladım usb ama hata veriyor
Ne hatası veriyor bunu yapınca? Hatayı yazabilir misin?olmadı oda okurbaba
Mesaj otomatik birleştirildi:
![]()
Windows 7'mi kurmayı deniyorsun (Büyük olasılıkla MBR çünkü yazdırdığın şekil, saçma gelebilir fakat son derece mümkün) sanırım, yeniden yazdır eğer öyleyse.olmadı oda okurbaba
Mesaj otomatik birleştirildi:
![]()
O MBR, MBR to GPT yap.windows bu diske yüklenemez sildiğim zaman msr diye çıkıyor
Hayır UEFI ben hazırladım ona.Windows 7'mi kurmayı deniyorsun (Büyük olasılıkla MBR çünkü yazdırdığın şekil, saçma gelebilir fakat son derece mümkün) sanırım, yeniden yazdır eğer öyleyse.
O MBR, MBR to GPT yap.
- Diskpart
- List disk
- Sel Disk X ( Bu X senin SSD )
- Clean
- Convert gpt
- Exit
- Exit
İşte ondan diyorum, hatalı hazırlanmış olabilir (karşında yanlış yazdırma yaptığı için 2 yıl Legacy kullanmış kişi duruyor, olabiliyor)Hayır UEFI ben hazırladım ona.
Anladım bunu bir daha yapsın.Zaten GPT![]()
Yok zaten USB sini GPT yapıp ISO yu attım ona. UEFI olarak boot etti. Sorun dediğim gibi bunu diyor.İşte ondan diyorum, hatalı hazırlanmış olabilir (karşında yanlış yazdırma yaptığı için 2 yıl Legacy kullanmış kişi duruyor, olabiliyor)
Anladım bunu bir daha yapsın.
Dediğimi dene, olmazsa başka şeyler deneyelimwindows 10 kuramadım nasıl yapacağız
Hata bu. UEFI ile alakası yok ve GPT UEFI olarak 1909 yüklü zaten.Dediğimi dene, olmazsa başka şeyler deneyelim![]()
Başta şunu atsanıza ben tamamen yanlış anladım, NTFS biçimlendirmesi sorun, Live ile GNU/Linux üzerinde sıfırlayıp Windows kurulumu üzerinde NTFS'e çevirmeli yeniden (Mac'te öyle çözmüştüm, Linux değil OS X'te biçimlendirdim)Yok zaten USB sini GPT yapıp ISO yu attım ona. UEFI olarak boot etti. Sorun dediğim gibi bunu diyor. Ekli dosyayı görüntüle 94671
Tamam tamam ben olayı yanlış anladım (disk MBR kurulum GPT).Hata bu. UEFI ile alakası yok ve GPT UEFI olarak 1909 yüklü zaten.![]()
Evet sen legacy kurulu olarak UEFI olarak boot edilidiğini sandınBaşta şunu atsanıza ben tamamen yanlış anladım, NTFS biçimlendirmesi sorun, Live ile GNU/Linux üzerinde sıfırlayıp Windows kurulumu üzerinde NTFS'e çevirmeli yeniden (Mac'te öyle çözmüştüm, Linux değil OS X'te biçimlendirdim)
Tamam tamam ben olayı yanlış anladım (disk MBR kurulum GPT).
Sen benim D diski bölmemi 3 kere çöpe attın.nasıl yapacağız durumu düzelteceğiz semih
Sadece sıfırlayacaksın, kullanmayacaksın.linux kullanamamki zorlanırım
Legacy kurulum yapılıp, BIOS'tan UEFI'ye geçilip direk Boot edilmiş şeklinde.Evet sen legacy kurulu olarak UEFI olarak boot edilidiğini sandın![]()
Ben mi o mu?Ve olan şeyi olmamış deyip durdun.![]()