MSN den VİRÜS yedim bakabilir misiniz?

qallardo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternet üzerinden oynanan bir oyundaki karakterimi alacağını söyleyen fatih_batmaz@hotmail.com mailli insan messenger da görüşme sırasında bana bir dosya yolladı bende bunu kabul etmiş bulundum, daha sonra alınan dosyalarımda fotoğraf şeklinde gözüken dosyayı açtım. Normal bir fotoğraftı fakat fotoğrafı kapadıktan sonra fotoğraf klasörden kayboldu ve altında fotoğrafla aynı isimde bulunan bu SCR uzantılı dosya kaldı ve bu dosyayı silemiyorum.. Daha sonra araştırdım bu insan bir çok kişiye aynı şeyi yapmış milleti dolandırmaya çalışan biri. Şuan ne yapmalıyım fotoğrafı bilgisayarımda bulamıyorum, direk format mı atmalıyım yoksa başka önerebileceğiniz bir şey var mı virüs programıyla tarama yaptığımda da dosyayı bulmuyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İnternet üzerinden oynanan bir oyundaki karakterimi alacağını söyleyen fatih_batmaz@hotmail.com mailli insan messenger da görüşme sırasında bana bir dosya yolladı bende bunu kabul etmiş bulundum, daha sonra alınan dosyalarımda fotoğraf şeklinde gözüken dosyayı açtım. Normal bir fotoğraftı fakat fotoğrafı kapadıktan sonra fotoğraf klasörden kayboldu ve altında fotoğrafla aynı isimde bulunan bu SCR uzantılı dosya kaldı ve bu dosyayı silemiyorum.. Daha sonra araştırdım bu insan bir çok kişiye aynı şeyi yapmış milleti dolandırmaya çalışan biri. Şuan ne yapmalıyım fotoğrafı bilgisayarımda bulamıyorum, direk format mı atmalıyım yoksa başka önerebileceğiniz bir şey var mı virüs programıyla tarama yaptığımda da dosyayı bulmuyor.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Öncelikle keylogger,trojen tarzı bir yazılım sizin knight online tarzı oyununuz var galiba bu kişi sizin şifrenizi fake .exe ile çalabilir bilgisayarınıza Mcafee virus programı kurup taratın olmadıysa Ccleaner ile temizlik yapın oda olmazsa format atın bu dosya gidene kadar sakın oyuna veya maile girmeyin girdiginiz anda şifreniz çalınabilir.

qallardo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet knight online da değeri yüksek olan bir karakter. Fakat bana msnden attığı dosya exe dosyası değildi bildiğimiz jpeg dosyası görünümündeydi. Acaba fotoğrafı virüs programı silmiş olabilir mi ?

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Bir kere bilgisayarı antivirüs programları ile tarat. Temiz olduğundan emin olana kadar ise önemli şifrenin bulunduğu yerlere giriş yapma.

Conficker

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet knight online da değeri yüksek olan bir karakter. Fakat bana msnden attığı dosya exe dosyası değildi bildiğimiz jpeg dosyası görünümündeydi. Acaba fotoğrafı virüs programı silmiş olabilir mi ?

.exe degil ama jpg dosyası bir komut dosyasıdır yani trojan olabilir karşınızdaki kişi şuan bile sizin ekranınızı görüntüleyebilir yada klavyenizi kaydedebilir. heryere bulaşmıştır

qallardo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem geri yükleme yapsam işe yarıyabilirmi yaklaşık 2 saat falan oluyor bu dosyayı yiyeli :)

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Mümkünse güvenilir bir bilgisayardan hesabının şifresini değiştirip daha sonra kendi bilgisayarını temizlemekle uğraşmanı tavsiye ederim.

Turgenyev

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Eset online scanner ve MalwareBytes yazılımları ile tarama yaptır. Bilgisayarınıza başka bir antivirüs yükleyip başınıza iş almayın. Bir de kaldırma ve kalıntı sorunları ile uğraşmayın. Fazla da tergin olmamalısınız. Verdiğim işlemler problemi çözer.

epzq

Doçent
Reaksiyon puanı
47
Hala MSN kullanan varmı ya? neyse çalıştır dan regeditte bu dosya olması lazım.regedit penceresi açıldıktan sonra ctrl f yapıp aratabilirsin.kırmızıları silemezsin mavi simgeli,Tür kısmında REG_BINARY yazar.bide bunu dene istersen.en azından zaman kazandırır. :D

Max2Life

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=309012]qallardo[/MENTION]

1- Dosyanın bulundugu yere git Pencerenin üst menüsünden Düzenle> Klasör seçenekleri> Görünüm> Gizli dosya klasör sürücüleri göster ve Korunan işletim Sistemi dosyalarını gizle seçeneğinden tik işaretini kaldır..Şimdi bak bakalım dosya orda duruyor mu? duruyorsa Unclocker ile kilidini aç ve sil.
2- C:\Users\*Kullanıcı adın\AppData\Local\Temp
C:\Windows\Temp dizinlerine git içindeki herşeyi sil.
Sonrada C:\Windows\Prefetch klasörüne gir ve içinde yanlızca dosya türü .pf olanlarını sil.
3- Antivirüs taraması yaptıysan bide bunlarla bir tam tarama gerçekleştir. Mutlaka bulur ve sllersin.
http://www.norman.com/downloads/malware_cleaner/ indir ve tam tarat (uzun sürebilir bırak tam tarasın)
http://www.microsoft.com/security/scanner/tr-tr/default.aspx daa da bulup sorunu çözemediysen bunuda indir tarat.

Aslında bide C:// D:// E:// gibi diskini bölümlerdiysen dosya d veya e dizinindeyse o diski biçimlendirmen de iyi olur.

**yakalandığınızı düşündüğünüz virüsün niteliğini bilmiyorum ama çok rahat zararlı kodları bir resim dosyasına göembiliyorlar. O yüzden siz yinede temkinli olun. Bunları uygulamayı deneyin. Hiç olmadı başka güvenli bir bilgisayardan tüm önemli şifrelerini güncelle ve pc ne tam format at. yoksa her defasında şifrelerin o kişiye gider.

Hala MSN kullanan varmı ya?
Bunu demeyin işte arkadaş :unsure: zaten MSN kapacak da skype mecbur kalacaz diye uyuz oluyorum. Ne güzel rahat rahat msn kullanıyordum yetiyorda artıyordu bile.

emregunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş yediğin virüs warlogger denen keyloggerdir. yazdığın her tuş vuruşu o kişiye gidiyor. Tarama sırasında en iyi tarama özelliklerini seçerek yani maximum güvenliği, tam tarama yaptır. kaspersky,eset gibi antivirüsler tanıyor. Mcafee son tarayacağın antivirüs olsun. Çünkü ben o warloggera sahibim ve mcafee ile taramamda tanımadı bizzat biliyorum. Ama herşey bir tarafa en iyi sonuç format ile olur. yollanan tüm loglar kesilecektir. hatta biçimlendirme yap için rahat etsin. Diğer türlü uzaktan güncelleme ile tekrar aktif hale sokabilir.

qallardo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş yediğin virüs warlogger denen keyloggerdir. yazdığın her tuş vuruşu o kişiye gidiyor. Tarama sırasında en iyi tarama özelliklerini seçerek yani maximum güvenliği, tam tarama yaptır. kaspersky,eset gibi antivirüsler tanıyor. Mcafee son tarayacağın antivirüs olsun. Çünkü ben o warloggera sahibim ve mcafee ile taramamda tanımadı bizzat biliyorum. Ama herşey bir tarafa en iyi sonuç format ile olur. yollanan tüm loglar kesilecektir. hatta biçimlendirme yap için rahat etsin. Diğer türlü uzaktan güncelleme ile tekrar aktif hale sokabilir.

Zone Alarm, Avira ve malware ile tam tarama yaptim dosya bulunamadi format aticam en iyisi. Fakat D: ye atmak istemiyorum bu sIkIntI cikarir mi ? Daha sonradan keylogerin tekrar canlanma ihtimali varmidir?

emregunay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
keylogger oldugu icin bulasma yapmaz. sadece c yeterli. bence garantiye al yinede. dosya kabul ederkende dikkat et uzantilara. exe ve scr kabul etme..ha formattan once bi not defteri dosyasi ac oraya: ''al bu formati bilmem nerene bilmem ne yap'' yaz oyle at formati:))