MSN 9 Download'a hazır! İndirin!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Daha önce sızdırılan MSN 9, şimdi Microsoft'un sunucularından indirilmeye hazır durumda. Eski MSN'leri unutmaya hazırsanız, resmi sunucudan yenisini indirin.

Daha önce ilk kez ShiftDelete.Net üzerinden duyurulan ekran görüntüleri ve sızdırılan kurulum dosyası, Windows Live Messenger'ın nasıl bir geleceğe sahip olacağı konusunda bazı ipuçları vermişti. Microsoft, şimdi bu yazılımı daha kararlı bir hale getirdi ve üstelik kendi sunucuları üzerinden indirilebilir olarak kullanıcılara sundu. Değişen tek şey, MSN değil tabii ki. Movie Maker'dan tutun da Windows Photo Gallery'e kadar birçok yenilik, bu pakette. Şimdi, adım adım bu yeniliklere nasıl ulaşacağımıza bakalım.

İndirin

00.gif

Windows Live Messenger 9 Beta, Windows Live Writer, Windows Live Photo Gallery gibi araçların tamamını bulunduran bir yükleyici mevcut. Öncelikle bu yükleyici indirmemiz gerekiyor. Aslına bakarsanız, bu yükleyici de kendini yenilemiş ve görüntü olarak daha çekici hale gelmiş.

Windows Live yazılımını indirmek için buraya tıklayın.

1. Adım: Kuruluma Başlayın

011221774290.jpg

Windows Live kurulum dosyasını indirdiğinizde şaşırabilirsiniz. Çünkü inen dosya, sadece 990 KB. Tüm bu saydığımız uygulamaların bu kadar küçük dosya içerisine sığması biraz zor. Bu merakınız, kurulum dosyasını çalıştırdığınızda gitmiş olacak. Ekran görüntüsünde izlediğiniz gibi, uygulamaların asıl kurulum dosyaları web üzerinden Microsoft sunucularına erişilerek indirilecek.

2. Adım: Neler Yüklenecek?

021221774320.jpg

İndirilme aşamasına geçmeden önce, ihtiyacınız olan Windows Live servislerini buradan seçebiliyorsunuz. Yüklemek istediğiniz uygulamanın hemen yanındaki onay kutusunu tıklamanız yeterli. Aşağıda ise "Messenger Beta" ve "Writer Beta" yazan bir alan göreceksiniz. Bunun anlamı; "Listelenen yazılımlar sizde yüklü, ama güncellenecek" demek. "Install" butonuna basarak devam edelim.

3. Adım: Çalışan Yazılımlar

031221774345.jpg

Kuruluma sağlıklı bir şekilde devam edebilmek için, o anda çalışan Windows Live uygulamalarını kapamanız gerekiyor. Bizim yaptığımız denemede MSN açıkken bu kuruluma devam etmedi. O nedenle, açık olan Windows Live yazılımlarını kapatın ve "Contunie" butonuna basarak devam edin.

4. Adım: İndiriliyor

041221774370.jpg

Seçtiğiniz uygulamaların sayısına ve internet bağlantısına göre biraz zaman alacak olan bu adımda, kurulum dosyaları indiriliyor. 8 Megabit'lik bağlantı bulunan bilgisayarımızda bu işlem 3 dakikaya yakın bir zaman aldı.

5. Adım:
Bunları Seçmeyin

051221774397.jpg

Yazılımların indirme işlemi bittikten sonra Microsoft, kendi servislerini kullandırmak için size bazı seçenekler sunacak. Bu seçenekler işaretli kalırsa; varsayılan arama motoru, açılış sayfası gibi önemli yerlerde Microsoft hizmetleri çıkacak. Arama konusunda Google dururken Microsoft'a uzanmak şu zamanda pek tavsiye edilmeyen bir durum. O nedenle bu seçenekleri boş bırakın ve "Contunie" butonuna tıklayın.

6. Adım: Kurulum Başlıyor

061221774415.jpg

İndirilen dosyaların kurulumu da bu aşamadan itibaren başlıyor. İndirme işleminde bir süre beklemiştik. Can sıkıcı bekleme işlemi, kurulumda neredeyse yok denecek kadar az zaman alıyor. Bu süre içerisinde, işaretlediğimiz tüm Windows Live hizmetleri de sistemimize dahil ediliyor. Kurulum işleminin bitimiyle beraber "Close" butonuna tıklayarak yeni servisleri denemeye başlayabilirsiniz.

7. Adım: En Yeni MSN

12.jpg

Merakla beklediğimiz yazılımlardan biri, MSN'in yeni sürümü. Bu sürümün hangi yeni özellikleri getireceğini daha önceki makalemizde yayınlamıştık. Buraya tıklayarak, bu özelliklerin neler olduğunu görebilirsiniz.

8. Adım: MSN Bekletebilir

081221774668.gif

Windows Live Messenger 9'un beta sürümü yüklendikten sonra yeni görünümüyle karşınıza gelecektir. E-posta hesabınızı ve parolanızı yazdıktan sonra "Sign-in" butonuna tıkladığınızda sizi bir süre bekletiyor. Bunun nedeni, daha önceki yapının da değiştirilmesi.

9. Adım: Bi Restart!

091221774712.jpg

Tüm bu servislerin yüklenmesi, işletim sisteminizin önemli bileşenlerinin de güncellenmesi anlamına geliyor. Windows Vista, bu aşamadan sonra sizden bir yeniden başlatma istiyor. Dilerseniz, heyecanınızı yitirmeden bu servisleri incelemek için yeniden başlatma olayını biraz erteleyebilirsiniz.

10. Adım: Yeni Movie Maker

11.jpg

En az MSN kadar değişen bir başka uygulama da Windows Movie Maker. Çok daha basit ve estetik bir arabirimle bizi karşılayan video düzenleme yazılımı ile kolayca videolar oluşturabiliyor veya olan videolarınızı düzenleyebiliyorsunuz.

11. Adım: Diğer Yenilikler

Pek kullanılmasa da, bir kere kullandıktan sonra müdavimi olacağınız uygulamalar arasında bulunan Windows Live servislerine de göz atmanızda fayda var. Bunlar arasında;

Windows Live Writer
: Blog'unuza, tarayıcıya ihtiyaç duymadan yazı eklemenizi sağlayan araç. Hemen hemen bütün popüler blog'ları destekliyor.

Windows Live Mail:
Eski Outlook Express'in güçlendirilmiş ve hızlandırılmış hali. Görüntüsü de son derece şık.

Windows Live Photo Gallery
: Bilgisayarınızda bulunan fotoğrafları izleyip, temel bazı düzenlemeler yaparak, web üzerinde saklayabileceğiniz galeriler oluşturmanızı sağlayan yazılım.

Windows Live Toolbar:
Size zaman kazandıran uygulamalara tek tıklamada götüren araç çubuğu.

Family Safety Beta: Aileleri, internetin ve bilgisayarın zararlı içeriğinden uzak tutmaya yarayan uygulama.

Windows Live Outlook Connector: Outlook yazılımları arasında iletişim kurmayaı sağlayan araç.

::
Yeni MSN ve yeni hizmetler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazan
: Hakkı Alkan
SDN - http://shiftdelete.net

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Süpermiş Türkçe desteğide kısa sürede çıkar herhalde :)

Kişisel smileylerin kısayolları değişiyor. :D

Ayrıca Google Talk'ta olduğu gibi ardarda yazılan mesajlarda örneğin;

Nemesis says:
xxxxxxx
xxxxxx
xxxx
xx
şeklinde gidiyor..

Bir diğer özellikte kişisel durumun avatar cercevesinde de gözükmesi. Eğer online ise kullanıcı avatar cercevesi yeşil oluyor. Busy ise kırmızı :)

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
tam sürüm türkçe desteği çıksın öyle indirelim.

mnyk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Plus eklentisi çıktı mı acaba bunun için?

Gaers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bunun versiyonu kaç acaba? bende ki "yapı 14.0.3921.717" bu daha yeniyse bunu indirelim

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
sürüm numarası 14.0.5027.908

yani yeni sürüm ;)

plus eklentisi, bu sürüm için de uyumlu.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Plus eklentisi bende neden uyumlu değil

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Discovery yükleyince hata veriyor. Uyumlu değil.

Plus son sürümde yükleniyor ama özellikleri kullanılamıyor .

ayrıca photo gallery de bi resmi rütuşladığınızda diyelim ki beyenmediniz direk resimi kapattınız size sormadan kaydediyo eski resim gidiyo rütuşladığınız geliyo :xp: . O hiç olmamış

madmann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
74241700ei5.jpg

yaw bu resimde gösteriğim yeri nasıl yok edebiliriz eski msn de vardı bu olay ..bence pencere kenarlarının olması çok iğrenç :excl:

Gaers

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Süpermiş Türkçe desteğide kısa sürede çıkar herhalde :)

Kişisel smileylerin kısayolları değişiyor. :D

kısa yolları değişmemiş ama bi sorun var biz kısa yolu yazdıgımızda görünmüyor ama yolladığımız kişide görünüyor.Bunda ya bi hata yada bilmediğimiz bir şey var bizimde görmemiz lazım smileyleri.

madmann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
menu bars olayını biliyorum ama olmuyor o tamamen kaldırmasını isitoyurm ben menuler filan değil o üstteki simge durumu kapat filan onlarda kapanıcak

Yunus ÖZCAN

Doçent
Reaksiyon puanı
9
bende movi maker beta çıkmıyor ya kaldırmışlar yada sadece vistaya yükleniyor

jonjon

Profesör
Reaksiyon puanı
54
avatarda gif resme izin veriyor galiba kurduk ama türkçe ve full ünü beklesek iyi gibi..

StryKer

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Aman abi final çıkmadan indirmem. neme lazım sonra al başına belayı :D

sazan06

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben daha yükleyemedim sürekli yükleme hatası veriyor...

yesilbeyaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Türkce ve asıl sürümünün çıkacağını kim söyledi ben Msn 8.5 in türkcesini bulamamıştım sadece türkcelemesi vardı bu o şekilde yarın birgün çıkar tepetepe kullan 5 6 ay sonra Msn 10 Full olarak çıkar hehehehe :icon_:

fcicek

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
msn 9 u kurdum kullanıcı adı ve parolamı girdiğim zaman bir süre bekledikten sonra
"Signing in to Windows live Messenger Beta Failed because the service is temporarily unavailable. Please try again later. Error code: 80080005" hatası veriyor.
bu sorunu gidermekiçin nasıl bir yol izleyebilirm
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

RadoN

Dekan
Reaksiyon puanı
3
Çift tıkladığımda bu hatayı verdi ..

adszth2.jpg

kracker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hem beta hem kararlı sürüm nasıl oluyor editör arkadaşlar?

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Kararlı sürüm değil, beta sürüm bu..

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
sorunlu biraz bu sürüm..
mail butonuna tuşluyorum firefoxda msn.com u açıyor bana..
nerde bnm maillerim :D

GurenGursel

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ben beta'sını kullanıyordum. Şu anda yenisini kurdum. Vista arayüzüne çok daha uygun olmuş gibi görünüyor. Ama ilerleyen günlerde ne gibi terslikler çıkacak hep beraber göreceğiz ;)

Mystical

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence beta olayına fazla kafanızı takmayın gmail'de beta diğer bütün google servisleri nerdeyse beta kullanmayalım ozaman ? türkçe msn olayına gelince bence yavaş yavaş ingilizceye alışılması gerekiyor hayır international dili türkçe yaparım diyen varsa boşuna ingilizce için kasmayalım.

bide live connector açıklaması ayrı komik "outlook yazılımları arası iletişimi sağlar" hayır! outlook programının, windows live hotmail 'deki maillerinize kişi listesinize ulaşmanızı sağlar.