MSI ile ilgili sorularım

billbounce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Burası tavsiye bölümü ama ben tavsiye bölümlerini okuyup bilgi edindim direkt aklımdakileri yazayım?

Lenovo z500 almayı düşünüyordum, malum bütün tavsiye bölümlerinde adı geçiyor
:tt2: bu bilgisayarı "ben fazla oyun oynamayacağım" diyip kafadan elemiştim amabir alt modelini denedim pek hoşuma gitmedi, internette kötü yorumlar yapanlar da var zaten. Bunun ge60 sürümünü alayım dedim 2000'i karşılayabilirim.

Ama bir sorun var ben 1 aydır haswell gelsin diye bekliyordum ama galiba geldi ama eski versiyonlara çıkmıyor. yoksa çıkıyor mu?

Bunun (ge60) haswelli versiyonunu 3000'den aşağı bulabilir miyiz? 2000 hadi 2500e kadar tamam da 3000 fazla be :cursing: (1500'den buralara geldik) Bulursak da 3.nesil modelleri kadar iyi olur mu?

Bu laptopuzun ömürlü bir laptop mu sizce? Toshiba kullanıyorum 4-5 yıldır hor kullandığım halde bir sorunu yok (artık soba görevi görmesi dışında:rolleyes:)

Ve film performansı nasıl, kısaca gaming laptopu olması başka konularda dezavantaj sağlıyor mu? Gamer değilsen kullanma der misiniz?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
Madem 2500tlye çıkabiliyormuşuz :) http://www.pcdepo.com/msi-ge60-0nd-662xtr-notebook-urun10395.html
Size uygun olan model bu :)
Haswell konusunda biraz takıntılarınız var sanırım :) Şöyle açıklayalım Haswell işlemcier performans olarak ivy bridge işlemcilerden daha fazla vaad etmiyorlar onlar güç tüketimleri düşük, biraz inceler, biraz az ısınıyorlar ve bunun getirdiği bir hafiflik var laptopta. MSI'ın ge60 modeli ise 2.38kg bir gaming laptop için oldukça iyi :) 3.5-4kg oyuncu laptopları vardı Masaüstü Laptoplar resmen oraya buraya götürmek pek mümkün değildi onları MSI bu durumda önde :) E oyun oynamak istediğinizde ise fişe takmak mecburiyetinde olduğunuz için haswellin bir numarası kalmıyor şimdilik :D

Bir bilgisayarı en çok zorlayan 2 olay vardır 1 render 2 oyun. Hal böyle olunca oyun oynayabildiğimiz bilgisayarla aklımıza gelebilecek bir sürü şeyi gerçekleştirebiliriz :) Film için de durum aynı yansıma önleyen anti-glare ekranları var :) Ekran bu tekoloji sayesinde parlamıyor ;) Şöyle bir durum var ki bunlar ucuz aletler değil eğer oyun oynamıyacaksanız ne için kullanıcaksınzı ? Ben de laptop alırken oyun oynamam diyordum 2011-2012-2013te çıkan oyunların %80ini oynamışımdır :D İnsanın elinin altında bir oyun canavarı olunca duramıyor mutlaka birşeyler oynarsınız :) Eğer oyun oynamamakta ısrarcıysanız para kolay kazanılmıyor film izletebilecek daha ucuz birşeyler bakalım :)

billbounce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Madem 2500tlye çıkabiliyormuşuz :) http://www.pcdepo.com/msi-ge60-0nd-662xtr-notebook-urun10395.html
Size uygun olan model bu :)
Haswell konusunda biraz takıntılarınız var sanırım :) Şöyle açıklayalım Haswell işlemcier performans olarak ivy bridge işlemcilerden daha fazla vaad etmiyorlar onlar güç tüketimleri düşük, biraz inceler, biraz az ısınıyorlar ve bunun getirdiği bir hafiflik var laptopta. MSI'ın ge60 modeli ise 2.38kg bir gaming laptop için oldukça iyi :) 3.5-4kg oyuncu laptopları vardı Masaüstü Laptoplar resmen oraya buraya götürmek pek mümkün değildi onları MSI bu durumda önde :) E oyun oynamak istediğinizde ise fişe takmak mecburiyetinde olduğunuz için haswellin bir numarası kalmıyor şimdilik :D

Bir bilgisayarı en çok zorlayan 2 olay vardır 1 render 2 oyun. Hal böyle olunca oyun oynayabildiğimiz bilgisayarla aklımıza gelebilecek bir sürü şeyi gerçekleştirebiliriz :) Film için de durum aynı yansıma önleyen anti-glare ekranları var :) Ekran bu tekoloji sayesinde parlamıyor ;) Şöyle bir durum var ki bunlar ucuz aletler değil eğer oyun oynamıyacaksanız ne için kullanıcaksınzı ? Ben de laptop alırken oyun oynamam diyordum 2011-2012-2013te çıkan oyunların %80ini oynamışımdır :D İnsanın elinin altında bir oyun canavarı olunca duramıyor mutlaka birşeyler oynarsınız :) Eğer oyun oynamamakta ısrarcıysanız para kolay kazanılmıyor film izletebilecek daha ucuz birşeyler bakalım :)

Ben bu sene çok çalışıp bilkent üniversitesi bilgisayar mühendisliğine girdim abilerim hediye olarak alacak. Oyun oynamayacağım dediysem oynarım ama derslerden vakit ne kadar vakit bulabileceğim ve bu vaktin ne kadarı oyuna gidecek belli değil. Lenovo z500 1500 filandı bu 2000 çok aşırı bir fark yok. Almışken oyun oynatan bir şey olsun dedim. Zaten üniversite boyunca kullanıcam. Şu an elimdeki laptopu 5 yıldır kullanıyorum neredeyse .Akademik olarak da kullanıcam bilmiyorum gerçi ne kadar işime yarayacak.

bir de o attığınız modelin şundan farkı nedir? http://www.pcdepo.com/msi-ge60-602xtr-notebook-urun9590.html

Bir de 5 yıl demişken, 5 yıl gider mi bu laptop? Gerçi çıkalı o kadar olmamıştır da sağlam mı sizce?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=359155]billbounce[/MENTION] önce bölümün hayırlı olsun :) bir iki sene officeten başka birşey kullanmayacaksın "akademik" olarak onu söyliyim :D
Benim önerdiğim model ise ssd ile birlikte geliyor. SSDnin fiyatı 350tl civarında ama bunu 175tl daha fazla ödeyerek sahip olucaksın. :) Bence değer sonradan bu masrafı yapmaktansa birlikte yapmak daha mantıklı ve sonradan 2 katı maliyetle eline geçekse :) Ben SSD kulanıyorum şiddetle herkese tavsiye ediyorum :) 5-6 senelik laptoplar canlanıyor :)

billbounce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@billbounce önce bölümün hayırlı olsun :) bir iki sene officeten başka birşey kullanmayacaksın "akademik" olarak onu söyliyim :D
Benim önerdiğim model ise ssd ile birlikte geliyor. SSDnin fiyatı 350tl civarında ama bunu 175tl daha fazla ödeyerek sahip olucaksın. :) Bence değer sonradan bu masrafı yapmaktansa birlikte yapmak daha mantıklı ve sonradan 2 katı maliyetle eline geçekse :) Ben SSD kulanıyorum şiddetle herkese tavsiye ediyorum :) 5-6 senelik laptoplar canlanıyor :)

benim attığım linktekinde de var 128 gb ssd sizin attığınızdakinde de. diğer özelliklerine baktım fark göremedim ama arada 175 fark var :tongue:

billbounce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gözümden kaçmış pardon ucuz olanı alabilrisiniz :)

hocam size zahmet bana son bir iyilik lütfen

ben şuna karar vermiştim.
http://www.pcdepo.com/m...-notebook-urun9590.html

(araya bir de şunu sokuşturayım :D) şu siteden avantajımız var da bunun ssd olmaması dışında bir farkı var mı yukarıdakinden: http://www.yenicarsim.com/msi-ge60-0nd-459xtr-i5-3230-8gb-750g-156-fhd-dos/notebook/id/1989689/ )

ama sonra forumlarda okudum da i7 daha uzun vadeli falan olur diyorlar. 2-3 yıl kullanacaksan i5 daha fazlası için i7 diyorlar. i7 daha uzun ömürlü filan mı? bu çok önemli benim için, üniversite yaşantım boyunca kullanıcam, minimum 5 yıl yani.

bir de acaba şunu mu alsam, monster hakkında bir bilgim yok ama özellikleri iyi gözüküyor:

http://www.monsternoteb...2&urn=444972&lang=tr-TR

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
benim önerdiğim model ile sizin verdiğiniz arasında bir ssd farkı var ben sonradan alıp taktım fakat madem ki içinde ssd olan bir model var baştan onu tercih edin derim
i5 ve i7ye gelicek olursak tamam i7 güzel canavar gibi fakat bunlar çok ağır tek dezavantajları bu ağırlıkları taşırım derseniz 2 kilogram kadar artı yük demek laptopun i7 olması 2kg az demeyin bu bütün gün sırtta taşımakla günün ortasında taşıyamamak arasında götürüyor insanı :) yani günü bitiremeden çantayı bırakıveriyorsunuz :) evindne uzak bir yere gidiyorsan hele i7 kesinlikle alma derim i5 zaten oldukça yeterli bir işlemci o çok çabuk hurda oluyor diyenler de ağızlarına biber sürsünler ben 2 senedir içini dışına çıakrdım laptopun bişeyi yok 2. nesil i5 işlemci o kadar para verickesin ve o laptopu 2 sene kullanıcaksın öyle mi ? yok öyle iş bunların mühendislikleri çok iyi yapılıyor sen şimdi amacı oyun oynatmak olan bir laptop alıcaksın 7 seneyi rahat devirmen lazım değiştirmek istediğin zaman oyunların gelişmesiyle ekran kartının yetmemesi olucak en azından bir 5 sene sonra ;) bilemiyorum ne kadar açıklayıcı oldu ama i5 hurda oluyor sözü bana saçma geldi

son olarak ssd çok önemli i5 olsun ama ssd olsun masaüstü pcler için olan işlemcilerde i5 i7 arasında fark var ama laptoplarda o kadar yok günlük kullanımda oyun oynarken vs hissetmezsin bile i5 yada i7 olduğunu farketmezsin ama dediğim gibi ssd çok önemli ssd ile sonradan uğraşmak büyük bir dert olmuşken başta olsun :)

billbounce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
benim önerdiğim model ile sizin verdiğiniz arasında bir ssd farkı var ben sonradan alıp taktım fakat madem ki içinde ssd olan bir model var baştan onu tercih edin derim
i5 ve i7ye gelicek olursak tamam i7 güzel canavar gibi fakat bunlar çok ağır tek dezavantajları bu ağırlıkları taşırım derseniz 2 kilogram kadar artı yük demek laptopun i7 olması 2kg az demeyin bu bütün gün sırtta taşımakla günün ortasında taşıyamamak arasında götürüyor insanı :) yani günü bitiremeden çantayı bırakıveriyorsunuz :) evindne uzak bir yere gidiyorsan hele i7 kesinlikle alma derim i5 zaten oldukça yeterli bir işlemci o çok çabuk hurda oluyor diyenler de ağızlarına biber sürsünler ben 2 senedir içini dışına çıakrdım laptopun bişeyi yok 2. nesil i5 işlemci o kadar para verickesin ve o laptopu 2 sene kullanıcaksın öyle mi ? yok öyle iş bunların mühendislikleri çok iyi yapılıyor sen şimdi amacı oyun oynatmak olan bir laptop alıcaksın 7 seneyi rahat devirmen lazım değiştirmek istediğin zaman oyunların gelişmesiyle ekran kartının yetmemesi olucak en azından bir 5 sene sonra ;) bilemiyorum ne kadar açıklayıcı oldu ama i5 hurda oluyor sözü bana saçma geldi

son olarak ssd çok önemli i5 olsun ama ssd olsun masaüstü pcler için olan işlemcilerde i5 i7 arasında fark var ama laptoplarda o kadar yok günlük kullanımda oyun oynarken vs hissetmezsin bile i5 yada i7 olduğunu farketmezsin ama dediğim gibi ssd çok önemli ssd ile sonradan uğraşmak büyük bir dert olmuşken başta olsun :)

hurda demiyorlar ya i7 daha geleceğe dönük, 2-3 sene kullanılcaksa i5 4-5 içinse i7 diyorlardı. o yüzden. teşekkürler hocam.