aesgaziz12
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 6
Evet soğutucuda çok fazla toz vardı temizledim ama fark etmedi yine ısınıyor sanırım anakart fazla voltaj veriyor olabilir bu ayarı nasıl yapmalıyım voltaj ayarınıBu işini fazlasıyla görür, ancak anladığım kadarıyla senin sorunun, yani bu kadar ısınması ,hiç normal değil. O , phenom II X4 seri işlemcilerin hemen hepsini kullandım ve overclock yaptım![]()
Raijintek AIDOS 4 Adet Isı Borulu, PWM Fanlı Intel & AMD Uyumlu Fiyat / Performans İşlemci Soğutucu - İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
.embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width: 100%; } .embed-container iframe, .embed-container object, .embed-container embed { position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%; }www.teknobiyotik.com
Isınır ,ama yumurta pişirecek kadar değil.
Stok soğuttucucnun alüminyum aralıkları tozdan beton gibi kaplanmış olabilir. Bi de anakartın fazla voltaj veriyor olabilir.
Aynı elindeki işlemciyi kullandığım bi makinada, voltajı düşürmüştüm,yıllar önce .15-20 derece farketmişti. Tabi soğutucu da çok temizdi.
Yukarıda biosun için ,yazdım,bakabilirsin, dediğim yer.eĞER ANLAYAMAZSAN, ADVANCED BİOS FEATURESE TIKLA.Açılan yerin fotosunu yolla.Evet soğutucuda çok fazla toz vardı temizledim ama fark etmedi yine ısınıyor sanırım anakart fazla voltaj veriyor olabilir bu ayarı nasıl yapmalıyım voltaj ayarını
Yarın bakacağımYukarıda biosun için bi şey yazdım
Yukarıda biosun için ,yazdım,bakabilirsin, dediğim yer.eĞER ANLAYAMAZSAN, ADVANCED BİOS FEATURESE TIKLA.Açılan yerin fotosunu yolla.
CELL MENU ayarında bir yer var en allta voltaj ayarları var CPU,NB,HT V.S hepsi otomatik teYukarıda biosun için bi şey yazdım
Yukarıda biosun için ,yazdım,bakabilirsin, dediğim yer.eĞER ANLAYAMAZSAN, ADVANCED BİOS FEATURESE TIKLA.Açılan yerin fotosunu yolla.
Baktığım kadarıyla sabit 1.4000 volt veriyorYarın bakacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
CELL MENU ayarında bir yer var en allta voltaj ayarları var CPU,NB,HT V.S hepsi otomatik te
Onuda yarın atmak zorundayım şuan sadece aklımda olanları söyledim yarın resimleri atacağım iyi geceler dostumcpu voltage işlemci voltajıdır. 1,40 epey yüksek bi voltaj 955 BE işlemci için O işlemcilerle zamanında çok oynadım overclock için,voltajlarını çok iyi bilirim.
Şimdi ,volltajın olduğu sayfanın bi fotosu lazım.
Advanced Bios Features kısmı bu şekildecpu voltage işlemci voltajıdır. 1,40 epey yüksek bi voltaj 955 BE işlemci için O işlemcilerle zamanında çok oynadım overclock için,voltajlarını çok iyi bilirim.
Şimdi ,volltajın olduğu sayfanın bi fotosu lazım.
Burdada voltaj ayarlarını var normalmi acaba?Advanced Bios Features kısmı bu şekilde
Mesaj otomatik birleştirildi:
kendim voltajı 1.3500'e çektim 3.2GHz'de kullanıyorum ama yinede ısınıyor tam yükteyken 83 dereceye kadar çıkıyor.Amd qool in quiet diye bir şey var işlemci yük altından değilken frekansı düşürür bu baya işe yaradı eskiden boşta 52 dereceyken şimdi 39a kadar düştü stres testine sokunca 1.35 volt veriyor ama yinede biraz fazla ısınıyorcpu VDD Voltage işlemci voltajındır. Yukarda nerede gördü isen,1,40 demiştin.,PC HEALT status menüsünde ,verdiğin fotoda,1,336 görüyorum. Dalgalanmada olabilir.
Şimdi yapacağın operasyon cpu vdd voltagenin üzerine gelip tıkla veya enterle. Oradan voltajı değiştireceğiz. Çıkan şeyi buraya yaz veya fotosounu at.