Msi ge60 aldım pişman olur muyum?

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar bugün vatan pc den msi ge60 notebook aldım ssdsiz ama netten sipariş etme şansım yoktuda sizce nasıl birde şimdi pil %100 dolduğunda elektriğe takılı kullansam pile zararı olur mu ?

İntel Core i7-3630Qm

DDRIII 8gb(4GB*2)

Nvidia Geforce GTx 660m 2gb gddr5

win 8 var ben win 8 daha alışmam gerek pc turboya kendisi otomatik mi geçiyor birde bilgisayarın özelliklerine dxdiagdan bakmak istiyorum dxdiag ı nasıl acacam

- - - Mesaj Güncellendi - - -

dxdiaga girdim ekrana girdim yaklaşık toplam bellek 1664mb yazıyor 2 yazması lazım değilmi ?

İntel(R) HD Graphics 4000 yazıyor gtx660m yazmıyor ?

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
[MENTION=316283]fatih09[/MENTION] masaüstünü oluşturmakta hd4000 grafik yongası kullanılıyor o yüzden öyle bende de 1696mb yazıyor orası o yüzden öyle :)
windows sistem derecelendirmeisnde de masaüstü aero performansı düşük çıkar bu yüzden :)

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@fatih09 masaüstünü oluşturmakta hd4000 grafik yongası kullanılıyor o yüzden öyle bende de 1696mb yazıyor orası o yüzden öyle :)
windows sistem derecelendirmeisnde de masaüstü aero performansı düşük çıkar bu yüzden :)

gtx660 nasıl kullancam

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
gtx660 nasıl kullancam
sanırım en açıklayıcı yöntem bu olacak :)
stcYTn9.jpg

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
oyunun masaüstündeki kısayoluna sağ tıklıyosun bu çıkıyor :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

ya da masaüstüne bi sağ tık atıcaksın sonra "Nvidia Denetim Masasına" Giriceksin sonrası resimde
tAjCV0p.jpg

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
suan %100 pil doldu prizden çekmeden kullanıyorum hacı sonra ömrü kısalmazsın senin dediğine güveniyorum

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
suan %100 pil doldu prizden çekmeden kullanıyorum hacı sonra ömrü kısalmazsın senin dediğine güveniyorum
ben 2 yıldır bu şekilde kullanıyorum şayet çekersrniz ömründen gidicektir :) pillerin ömürleri doldur-boşalt şeklinde mukayese edilir :) fişten çekince 1 doldur-boşalt gitti ;) anlatabildim sanırım :)

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
arkadaş oyun oynarken prizden oynarken bataryayı çıkarırdın ömrü azalmasın die dedide ondan sormuştum neyse senin tecrübene bakarak seninkini yapıcak her laptopta oluıyor mu ki

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
güncel laptoplarda durum bu şekilde ama eskilerde böyle birşey yoktu :)
bir elektrik kesntisi durumunda pilsiz kullanırsan tüm sistemin gitme ihtimali var ki benim başıma geldi pil için ayriyetten dikkat etmeniz gerken birşey yok günümüzdeki laptoplarda :)

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güncel laptoplarda durum bu şekilde ama eskilerde böyle birşey yoktu :)
bir elektrik kesntisi durumunda pilsiz kullanırsan tüm sistemin gitme ihtimali var ki benim başıma geldi pil için ayriyetten dikkat etmeniz gerken birşey yok günümüzdeki laptoplarda :)

%99 kullanılabilir (prize takılı dolmuyor yazıyor sorun yaratmaz demi

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
işte dolsaydı problem olcaktı dolmuyor demek bilgisayar buna engel oluyor demek :)

abi bide burdan yak arkadaşlarla mahallede konuşuyoruz balkon krdsme laptobun şarjı kac dedim %60 dedi tm dedim arkadaşn biri dediki öyle kullanmayın prize takın bataryayı çıkarın bataryanın ömrü kısalır dedi bende seslenmedim böyle bir olmaz demi abi ?

mberkanbicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bataryayı çıkararak sakın kullanmayın, herhangi bir elektrik kesintisinde harddisk zarar görür yüksek ihtimalle. batarya hep takılı kalsın. eğer bilgisayarda güç ile ilgili yazılım varsa (bazı firmalar batarya ömrü ile ilgili programlar yazıyor örneğin pil oranını %80'de tut gibi) onu kullanın batarya ömrünü artırmak için.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
abi bide burdan yak arkadaşlarla mahallede konuşuyoruz balkon krdsme laptobun şarjı kac dedim %60 dedi tm dedim arkadaşn biri dediki öyle kullanmayın prize takın bataryayı çıkarın bataryanın ömrü kısalır dedi bende seslenmedim böyle bir olmaz demi abi ?
bunlar hep eskiden kalma yanlış bilgiler :) eskiden olsaydı tamam eyvallah derdik fakat şimdi öyle birşeye gerek yok :) kaç günden beri bunu anlatmaya çalışıyorum :) bende 2 seneden beri bu şekilde kullanıyorum pil tam performans çalışıyor :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
bataryayı çıkararak sakın kullanmayın, herhangi bir elektrik kesintisinde harddisk zarar görür yüksek ihtimalle. batarya hep takılı kalsın. eğer bilgisayarda güç ile ilgili yazılım varsa (bazı firmalar batarya ömrü ile ilgili programlar yazıyor örneğin pil oranını %80'de tut gibi) onu kullanın batarya ömrünü artırmak için.
program adı verir misin.

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
NLhkOOi.jpg

benim de böyle arkadaşlar :) Her zaman High performance :D

fatih09

Asistan
Reaksiyon puanı
1
NLhkOOi.jpg

benim de böyle arkadaşlar :) Her zaman High performance :D

abi pilin ömrü azalsın azalmasın ben bundan sonra hiç çıkarmam neden mi

dün pil üstündeydi sonra prize takılıydı kullanıyordum laptobumu sonra babam banyonun ışığı yanmıyor dedi baktık elektrik kesilmiş ve pile geçmiş laptob bende Allaha şükür pil olmasa laptob feci zarar görebilirdi diyordum çıkarmayın arkadaşlar

Mert Ahmet

Dekan
Reaksiyon puanı
41
abi pilin ömrü azalsın azalmasın ben bundan sonra hiç çıkarmam neden mi

dün pil üstündeydi sonra prize takılıydı kullanıyordum laptobumu sonra babam banyonun ışığı yanmıyor dedi baktık elektrik kesilmiş ve pile geçmiş laptob bende Allaha şükür pil olmasa laptob feci zarar görebilirdi diyordum çıkarmayın arkadaşlar
Çıkarmayın arkadaşlar tecrübeyle sabit :)