Mp3 sıkıştırma

cnr22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kalita düşmeden olmaz zaten :)

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
mp3 boyutunu düşürmek demek bit rate i düşürmek demektir ki o da kaliteyi düşürmekle aynı şeydir...

Ancak şöyle bir durum var...

eğer mp3 leri cep telefonunda kulaksız bir şekilde dinleyecekseniz kaliteyi düşürsenizde bunu pek fark etmezsiniz zira cep telefonu ne kadar kaliteli ses verirse versi yine de kalitesiz verecektir...

Bu yüzden cep telefonunda bellek sıkıntısı çekenler kullanabilirler ama onlar da kulaklıkla dinliyorlarsa tavsiye etmem...

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Eğer müzik dosyalarının boyutundan şikayetçiyseniz mp3 formatı yerine ogg formatını kullanmanızı tavsiye ederim. Daha düşük bitrate lerde bile mp3 ten kaliteli ses elde edebilirsiniz. 64kbps deneyebilirsiniz. Eğer zil sesi haricinde kulanlıktan müzik dinleyecekseniz 64ü deneme yanılma ile uygun kaliteye yükseltebilirsiniz.
Telefonum ogg destekliyor mu? Bunu anlamanın en basit yolu ogg biçiminde bir dosyayı telefona atıp denemek. Eğer desteklemiyor ise Symbian, Windows gibi işletim sistemlerine sahip telefonlar bir codec ile bu desteğe sahip oluyor. Kendine özgü işletim sistemine sahip telefonların bir kısmı zaten destekliyor.
Eğer telefonunuz symbian işletim sistemine sahip ise ve ogg formatını desteklemiyor ise buradan oggplay programını kurarak telefonun ogg dosyalarını tanımasını sağlayabilirsiniz.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bilgisayarda büyük hoparlör ile dinlendiğinde kalitesinin düştüğü fark ediliyor ama cep telefonunda fark etmiyor ...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
kalite düşmeden mümkün değil.