MP3 dosyaları virüs taşır mı ?

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Arkadaşlar merhaba. Bugün bir müzik indireyim dedim ve hiç bir şey olmadan aklıma mp3 dosyalarından virüs bulaşır mı ? Sorusu aklıma geldi. Hiç bir sorun ile karşılaşmadım sadece soruyorum bulaşma imkanı var mı ? Sitenin adı "Y2Mate" https bağlantısı var yardımcı olursanız sevinirim :)

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
212
Hayır. Taşımazlar. İndirdiğiniz dosyanın .mp3 veya .m4a olmasında dikkat edin ve güvenli bir oynatıcı ile açın yeterli.

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Hayır. Taşımazlar. İndirdiğiniz dosyanın .mp3 veya .m4a olmasında dikkat edin ve güvenli bir oynatıcı ile açın yeterli.
.mp3 dediğiniz bu galiba tüm dosyalarım böyle iniyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Peki bu siteyi hiç önceden duydunuz mu ? "Y2Mate"

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısınup.JPG
    Ekran Alıntısınup.JPG
    9.2 KB · Görüntüleme: 371

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
212
Fotoğraftaki dosyanın sonu .mp3 ile bitiyor. Bu dosyalardan virüs kapmazsınız. Fakat unutmayın, .mp3 indirme servislerinde bir şarkıyı/parçayı/içeriği indirmek korsana girebilir.

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Fotoğraftaki dosyanın sonu .mp3 ile bitiyor. Bu dosyalardan virüs kapmazsınız. Fakat unutmayın, .mp3 indirme servislerinde bir şarkıyı/parçayı/içeriği indirmek korsana girebilir.
Siz hiç bu siteden indirdiniz mi ?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Virüs veya benzeri bir şey uzantısını istenilen uzantı olarak yerleştirilebilir. (= yani risk var ama sağlam bir antivirüsten kaçamaz. ((=

Benim yaptığım eski bir yöntem var ilgili parçayı youtube da bulup onun linkini mp3 e çeviren siteye atıp oradan indirmek daha mantıklı.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
mp3 virüs kaptırmaz en fazla kapak fotoğrafında reklam bulunur onu da virüsten sayamayız ancak yanında bir dosya inmiş ise o virüs olabilir merak edip tıklamayın direkt silin sonrasında çok da gerek olmasa da yine de bir virüs taraması yapın

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Telif hakkı olmayan bir sesi daha önce projemde kullanmak için bu web sitesiyle indirmiştim. Kötü reklamları dışında bir sıkıntısı yok.
Tamamdır teşekkür ederim.

Mp3 dosyama virüs taraması yaptım hiç bir sıkıntı çıkmadı.

TeknoLocks

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
332
Bir müzik servisi denemeyi düşünebilirsin tavsiyem youtube music indirmenin çok emek isteyen bir şey olduğunu fark edeceksin ama yinede senin tercihin

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
Virüs Programaım MCafee ücretli virüs koruma programı.

İyi midir ? Mp3 dosyalarındaki virüsleri bulur mu ?

Virüs veya benzeri bir şey uzantısını istenilen uzantı olarak yerleştirilebilir. (= yani risk var ama sağlam bir antivirüsten kaçamaz. ((=

Benim yaptığım eski bir yöntem var ilgili parçayı youtube da bulup onun linkini mp3 e çeviren siteye atıp oradan indirmek daha mantıklı.
Nasıl yani ? Diyelim ki iyi bir virüs programım yok. Ne yapacağım ? Oynatıcım Groove Müzik.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907

İyi midir ? Mp3 dosyalarındaki virüsleri bulur mu ?
McAfee dünyanın en kötü antivirüslerinden birisidir bence kaspersky security cloud free'ye geçin bir de o mcafee'ye para verdiyseniz şimdi ne diyeyim bilmiyorum

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
MP3 dosyalarında kolay kolay virüs bulunmadığını zaten açıkladım.
Aynı zamanda eğer korsan kullanmak yerine ücret karşılığı aldıysanız antivirüs size sıkıntı çıkarmaz.
Ücret karşılığı MediaMarkt'tan aldım.

hasanmerkit

Asistan
Reaksiyon puanı
212
Ücret karşılığı MediaMarkt'tan aldım.
O zaman yasal sürüm kullanıyorsunuz. Antivirüs size sorun çıkartmayacaktır. Lisansınız dolduğunda yeniletmeyin. Kullanım biçiminize bağlı olarak Windows Defender yeteri korumayı size sağlayacaktır.

ElProfesörr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
15
O zaman yasal sürüm kullanıyorsunuz. Antivirüs size sorun çıkartmayacaktır. Lisansınız dolduğunda yeniletmeyin. Kullanım biçiminize bağlı olarak Windows Defender yeteri korumayı size sağlayacaktır.
Technopat forumunda bir konuda Süper Moderatör mp3 dosyalarına yazılan kodlara bağlı diyordu. Ona karşı olarak birisi mp3 dosyalarına herhangi bir exe dosyası vb yazılmasa bir şey olmaz. Mp3 dosyanız mp3 olarak açılıyorsa sorun yok diyordu.

Her ihtimale karşı bilgisayarımdaki bütün mp3 dosyalarını sildim :D