Mozilla Vakfında Çifte Standart Mı Var?

karabasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün gördüğüm bişey biraz aklımı kurcaladı.. Firefoxun Avrupa sitesinde boyut olarak 7.8 mb yazıyo iken Türkçe sitesinde 7 mb yazıyo... Avrupa sitesindeki firefoxun özellikleri biraz daha mı iyi??

Yani olayı şöyle açıklayım: http://www.mozilla.com/en-US/ bu siteye girince orda firefoxun boyutu 7.8 yazıyo ama http://www.mozilla-europe.org/tr/ bu sitede yani Türkçe sitesinde boyut 7 mb yazıyo.. Bu nasıl olur?? Bilgisi olan var mı?..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
181
Farklı dillerin metinleri farklı miktarda yer kaplarlar. Örneğin Windows XP İngilizce 560 MB civarlarındayken Türkçesi 570 MB civarlarında.

karabasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında oda aklıma geldi ama bir windows kadar büyük bişey değil sonuçta bu kadar fark olması birazcık problem yarattı bende.. Ama inşallah haklısındır.. Son olarak bişey daha mozilla firefox'un Avrupa sitesine girdiğimizde yani konuda yazdığım ilk linkte de dil olarak Türkçe yazıyor.. Bu ne iştir peki!..?..

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benım bildigim herhangi bir fark yok sadece turkce olmasında kaynaklı bir durum ...

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Ah ah keşke linklere tıklayıpta görseydin.
1)Avrupa sitesi dediğin site aslında Amerika sitesi.
2)İki sitedeki linklere tıklayınca da 6.98mblık bir dosya iniyor bu da gösteriyorki iki sitedeki sürümde aynı ;)

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
:D adamlar böyle bir çifte standart yapma gereğini niye duysunlar ki?

karabasan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
m1903 dedi ki:
Ah ah keşke]

İşte bakmadım öyle Avrupa mı yoksa Amerika mı sonuçta Türkçe değil :D Aslında ben firefox 3 'ü Türkiye sitesinden indirdim ve bir tesadüf sonucu Amerika sitesindeki 7.8 mb dosya boyutunu gördüm.. Vede indirme gereği duymadım.. Eee her ikiside 7 mb olduğunu göre bu adamlar niye 7.8 mb yazmışlar :D Ama sonuçta böyle bir ikilemin ortaya çıkmaması beni sevindirdi.. I Love Firefox :D

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Kodlar açık. Türkye'den de geliştirenler var. Eğer öyle bir şey olsaydı şimdiye kadar çoktan çıkardı.

pinocchio27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kelime karşılığı olarak Türkçe biraz daha fazla geliyo - Language dosyası biraz daha şişmiş olabilir