Mozilla Firefox Sıfırlandı

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Başlıkta yazdığım gibi dün bilgisayarımda firefox internet tarayıcısı kullanıyordum hiç bir sorun yok bu gün pc açtım firefox tarayıcımı açtığım zaman her şey sıfırlanmış tüm eklentiler yer imleri gitmiş firefox yeni kurulduğunda olduğu gibi karşıma çıktı sorun ne olabilir bilgisi olan yada başına gelen varmı.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Firefox, Chrome’un tersine en son 10 yedeği saklamaktadır. Yedekleri bulmak için klasörler arasında dolaşmanıza da gerek yok. CTRL+SHIFT+B’ye basın ve “İçe aktarma ve yedekleme” düğmesine basın.

Şimdi “Tekrar oluştur“a basın. Şimdi geri yüklemek istediğiniz yedeği tarihine bakarak seçebilirsiniz. Firefox işlemi onaylamanızı isteyecek ve yer imlerinizi seçtiğiniz tarihteki haliyle geri yükleyecektir.

Birde bunu dene

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
bende de bir sorun var şuan daha öncede olmuştu ama nedenini anlayamadı . popup olarak açılması gerek pencereler sekme olarak açılıyor . bu bazen sorun olur acaba nasıl düzeltirim ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
firefox birden fazla profil ile çalışabilir,
bilgisayarda farklı bir kullanıcı ile oturum açarsan firefox yeni bir profil oluşturur, her kullanıcı kendisine ait kullanıcı profilini kullanır. bilgisayarında yeni kulkanıcı oluşturmadığından veya kullanıcı adını değiştirmediğinden emin ol. farklı bir kullanıcı oluşturduysan yada farklı bir kullanıcı profili kullanıyorsan oturumu kapatıp diğer kullanıcı olarak oturum açmayı dene.

ayrıca firefox ile aynı windows kullanıcısı için birden fazla profil kullanılabilir. firefox diğer profildeki bir sorundan dolayı yeni bir profil oluşturmuş olabilir. mevcut windows kullanıcısının kullanabileceği firefox kullanıcı profillerini görebilmek ve firefoxun profil yöneticisini görmek için; " başlat > çalıştır > firefox.exe -p "komutunu kullanabilrsin. karşına mevcut profilleri listeleyen bir ekran gelecek burada birden fazla profil mevcutsa diğer profil ile açmayı dene. bu şekilde eski profiline ulaşma ihtimalin var.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Firefox, Chrome’un tersine en son 10 yedeği saklamaktadır. Yedekleri bulmak için klasörler arasında dolaşmanıza da gerek yok. CTRL+SHIFT+B’ye basın ve “İçe aktarma ve yedekleme” düğmesine basın.

Şimdi “Tekrar oluştur“a basın. Şimdi geri yüklemek istediğiniz yedeği tarihine bakarak seçebilirsiniz. Firefox işlemi onaylamanızı isteyecek ve yer imlerinizi seçtiğiniz tarihteki haliyle geri yükleyecektir.

Birde bunu dene

Dün ün ve bu günün tarihini gösteriyor dün ü ekledim yok acaba dün bir kaç tane eklenti yükledim ondan olabilirmi.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
bende de bir sorun var şuan daha öncede olmuştu ama nedenini anlayamadı . popup olarak açılması gerek pencereler sekme olarak açılıyor . bu bazen sorun olur acaba nasıl düzeltirim ?
Eklentilerde tab mix plus diye bi eklenti var o yüklü mü??..

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hocam aynı durum zamanında benim de başıma gelmişti. Size çözüm sunamayacağım ama ilerisi için önlem alabilirsiniz. Şöyle ki:

Yer imleri için Xmarks, şifreleriniz için Lastpass ve eklentileriniz için firefoxun kendi eşleme mekanizması. Bu üçünü ayarlayın kafanız rahat olsun. :)

fmr0661

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 de çökme hatası ara ara vermese güzel bir program

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
hayır adblock plus ile imacros yüklü sadece
@fantasticb

Adres çubuğuna about:config yazıp enterla sonra dikkatli olacağıma söz veriyorum butonuna tıklayıp girelim sonra üstteki arama kutusuna popup yazalım sonra çıkan sonuçlara bi bakarsan..

Mesela benim değerlerim böyle en alttaki kısma bak değerlerini benimkilerle bi karşılaştır..

aboutconfig.png

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
@fantasticb

Adres çubuğuna about:config yazıp enterla sonra dikkatli olacağıma söz veriyorum butonuna tıklayıp girelim sonra üstteki arama kutusuna popup yazalım sonra çıkan sonuçlara bi bakarsan..

Mesela benim değerlerim böyle en alttaki kısma bak değerlerini benimkilerle bi karşılaştır..

aboutconfig.png
popupths.jpg

bende bunlar var sadece

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
popupths.jpg

bende bunlar var sadece
Yok bendeki fazlalık eklentiden dolayı adblock popup engelleyici var ondan o fazlalık.. Dikkat edersen extensions yazıyor genelde..

Seninkinde bi farklılık yok istersen bide şöyle yap.. Menüden yardımı sonra sorun giderme bilgilerini tıkla ve Firefox uygulamasını sıfırla butonuna tıklayıp sıfırlamayı dene.. Önemli bilgilerin kaybolmaz..

fantasticb

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yok bendeki fazlalık eklentiden dolayı adblock popup engelleyici var ondan o fazlalık.. Dikkat edersen extensions yazıyor genelde..

Seninkinde bi farklılık yok istersen bide şöyle yap.. Menüden yardımı sonra sorun giderme bilgilerini tıkla ve Firefox uygulamasını sıfırla butonuna tıklayıp sıfırlamayı dene.. Önemli bilgilerin kaybolmaz..
işe yaradı teşekkür ederim