Mozilla Firefox 5.0 Final

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
4.1 Falan olması lazımdı bence bu sürümün :D hiç bir değişiklik yok yine sekmeler yüklenirken takılıyor falan bıktırdı artık
  • Support for CSS transitions has been added
  • The preference for "Do Not Track" has been moved to aid easier discoverability by users
  • Improvements for canvas, JavaScript, and networking performance, and memory usage
  • Improved standards support for HTML5, XHR, MathML, SMIL, and canvas
  • Improvements to spell checking for various languages
  • Improvements to Linux desktop environment integration
  • Performance improvements for background tabs
  • WebGL fixes: a fix for cross-domain textures and a fix to address the memory stealing issue
Özellikle Linux tarafındaki gelişmeler sevindirici.

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bence senin yüklediin FF'De sorun yok bilgisayarındadır.

Bilgisayara yeni format attım, 2gb ram, intel core duo t4400 cpu var pc de firefoxu çatır çatır çalıştırması lazım,mesela sizde şöyle takılmıyormu mesela ilk sekmede bir site açtınız daha yüklenmeden bir sekme daha sonra ordada bir site sonra bir sekme daha ordada bir site bunların 3 ü aynı anda yüklenirken anlık takılmalar yaşanıyor bende sizde olmuyormu ?

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Bilgisayara yeni format attım, 2gb ram, intel core duo t4400 cpu var pc de firefoxu çatır çatır çalıştırması lazım,mesela sizde şöyle takılmıyormu mesela ilk sekmede bir site açtınız daha yüklenmeden bir sekme daha sonra ordada bir site sonra bir sekme daha ordada bir site bunların 3 ü aynı anda yüklenirken anlık takılmalar yaşanıyor bende sizde olmuyormu ?
Hayır, bende hiçbir sorun yok. Ama Chrome dediklerini yapıyor :D Sanırım, donanımdan donanıma farkediyor bu tarayıcılar.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Blackout zaten meşhur ve editörlerinizi de her daim geri bırakıyor:mrgreen:

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Şu eklenti uyumsuzluklarını da bi halledebilseler , sıkıldım artık , fast dial uyumsuzluğa takıldı , bekle dur şimdi güncellensin diye..:glare:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
idm çalışmadı. tekrar 4 kuruyorum.

6.06 Beta sürümü kullan, 5.0 ile de sorunsuz çalışıyor. Kararlı sürümden farkı yok, hiçbir stabilite problemi yaşamıyorum.
msoyhf.jpg

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende kurdum. Gozume carpan bir degisiklik olmadi. Su an Chrome ve Firefox var bilgisayarimda, baska tarayici sokmuyorum. :)

seumina

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne varsa Opera da var gerisi yalan. Bu sözüme inanmayanlar opera 11.11 i denesin sonra konuşsun. Adamlar bu sefer jilet gibi yapmışlar. Ayrıca orjinali (Opera) varken neden çakmasını (Firefox) kullanacaksınız ki?.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Ne varsa Opera da var gerisi yalan. Bu sözüme inanmayanlar opera 11.11 i denesin sonra konuşsun. Adamlar bu sefer jilet gibi yapmışlar. Ayrıca orjinali (Opera) varken neden çakmasını (Firefox) kullanacaksınız ki?.
Liseliler doluştu yine, kim kime çakmış orası belli olmaz :) Hepsinin güzel özellikleri var, böyle çocuk ağzıyla konuşmak sadece sizi komik duruma düşürür.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Sanırım Firefox 4 için düşünülen şeyler Firefox 5'e alınmış. Neyse, güncellemeyi bekleyelim.

SeeYouInHell

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Firefox'un en çok sevdiğim yönü, flash performansı çok yüksek. Şöyle bir örnek vereyim. Dün akşam Galatasaray - Fenerbahçe maçını Chrome ile 800 kbps ile izliyordum, IE9 ile 400 e düşüyordu bazen. Firefox 4 ile 1200 ün altına düşmedi, maçı hd olarak hiç takılmadan izledim.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59

senin opera dediğinde 2.517.700.441 tane eklenti var mı.tabi facebookdan cık.msn gir.isterse firefox 1 saate acılsın.sadece eklentileri için bile firefox kullanılır.

Ustalar Firefox kullanır. Acemiler ise İnternet Explorer.

AgentForce

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her girdigim forumda mutlaka bu tur tarayici kavgalarini goruyorum. :D Her tarayicinin kendine has ozellikleri var.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Tek bu sitede donma yaşıyordu oda linkz.net gibi reklam saçmalığındanda engelleyince kalktı donma ve kasma hiç yok bende.

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104

sizin çakma dediğiniz özellikler daha pre-alpha sürümü çıkmadan önce kamuya resimlerle-videolarla tanıtılıyordu. Mesela teması :) bilip bilmeden konuşmayalım :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Profesörler Firefox, Doçentler Opera, Asistanlar Chrome, Çömezler ise İnternet Explorer kullanır. demiş atalarımız.:thumbup1:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
opera firefoxtanda beter hepsini kullanıyorum opera önce web sayfalarını doğru dürüst göstersin, hızlı açılsın, işe yarayan eklenti edinsin sonra tarayıcıyım desin herzaman %1'lerde kalmaya mahkum, ayrıca herkes kendini kaşısın yok asistanlarmıs yok profesörlermiş... bana ve çoğunluğa göre chrome en iyisi ama diğerlerini kullananlara amatör bilmem ne demek gibi saçma işlere kalkışmıyorum...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
alın çok övdüğünüz opera... daha sayfaları doğru dürüst gösteremeyen tarayıcı kullanmaktansa asistan kalırım...

lIMLm.png

nDyrP.png

tolgasal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Yüksek bellek olan bilgisayarda hemen kendini belli ediyor. Bence FF 5 hız kazanmış.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
İsteyen istediğini kullanır. Tercih meselesi. Ama tabi Opera iyi olmasına rağmen eksiklerinin olduğu tartışmaz bence. Ayrıca Firefox ile resmen dalga geçmişsiniz. Linux üzerinde Firefox en fazla bir dakikaya açılıyor ve diğer tarayıcılara göre daha iyi.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Hazır Opera demişken, Opera Linux'ta SDN'yi mobil olarak açıyor. @keyloger duy bunları :D