Mozilla Firefox 3.57 RC1

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
2vsjko3.png

Türkçe

Mozilla Firefox 3.57 RC1 Windows
Mozilla Firefox 3.57 RC1 Linux
Mozilla Firefox 3.57 RC1 MacOS

11b3di8.png

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
daha 3.5.6nın final versiyonu yeni çıkmıştı. 3.5.7 de yakında gelecek demek ki. neyse sürekli güncelleniyor olması güzel:thumbup:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Ben 3.57.89.357.25783 pre alfpha of the RC versiyonunu bekliyorum..

Özgür yazılımlar da kapital mantığa ayak mı uydurdu nedir, küçük sürümlerin bile beta, RC diye sürüm numaralarıyla çıkması internetteki çöplüğü daha da büyütüyor sürekli. Birbirleriyle yarışmak için iki parça kod yazsalar yeni sürüm adıyla çıkarıyorlar artık. Minör versiyonun RC'si mi olurmuş? Mozilla bile böyle bir hataya düşüyorsa artık internetten tası tarağı toplamanın vakti gelmiş.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Beta halde daha..:)

NecronomicoN

Profesör
Reaksiyon puanı
12
artık görünüşte bir değişiklik istiyoruz duy sesimizi mozilla

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Militarist ftp kapısında yatıyo anlaşılan :) .Sağol bu arada

erkofb

Asistan
Reaksiyon puanı
1
beta mezarligi gibi bu ne ya iyice cilkini cikardilar bu isin bence

Altair

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Hakkaten ya saat başı sürüm çıkarıyorlar.

Yok betaya geçiş öncesi son final versiyon yok Pre Beta

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
artık 3.6'ı bekliyoruz :D bence 3.5 uğraşmayı bırakıp direk 3.6 'ı çıkarsınlar :D

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Bu ne abi ya hergün yeni bir beta sürüm.Şaka gibi.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
3.6 yı çıkarsalar bir 3.5 biraz eskide kalacak :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Mozilla vakfına imza toplayıp gönderelim.

Çıksın artık şu 3.6 ya. Onu bekliyorum, sistemden tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapacağım.

EzberimSin

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hem görünüşte hemde hız da artık ilerleme kaydetmesi lazım firefox un... bu iki sorunu halledinceye kadar firefox kullanmıyorum. chorme ile yola devam...

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Görsel olarak hiç bir şey değişmemiş. Dolayısıyla v3.5.6 ile yola devam. Ne zamanki yeni sürümde gözle görülür değişiklik olursa güncelleme yaparım. Mantıklı olan bu :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Görsel olarak hiç bir şey değişmemiş. Dolayısıyla v3.5.6 ile yola devam. Ne zamanki yeni sürümde gözle görülür değişiklik olursa güncelleme yaparım. Mantıklı olan bu :)

Mesele görsellik midir sadece?

En yeni güncelleştirmeler, güvenlik yamaları, eklentiler...

2 satır kod da olsa güncelleştirme yapılmalı ki en yeni sürümü en verimli şekilde kullan. Zırt pırt sürüm çıkarmaları da bundandır.

Bazıları Chrome'un görselliğine de hayran. Temalarla Firefox daha görsel oluyor, kalkıp da bunun için övünmeli miyiz yoksa tarayıcı mantığının görsellikten değil, hız ve güvenilirlikten oluştuğunu fark mı etmeliyiz?

mcb77

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Mozilla'nın Firefox'un yeni ara sürümlerini duyurmasını doğru buluyorum. Böylece kullananlar eksikleri , hataları paylaşabiliyor yada çökme sonucu raporuyla firefox'un geliştirilmesine katkıda bulunabiliyor.

Zaten yeterince stabil sürümleri var. Güncellemelerde otomatik kontrol ediliyor. Ben bu sık güncellemelerden memnunum.

Ayrıca memory fox eklentisinin hızı arttırıp ram kullanımını düşürdüğünü bilmeyenler için not olarak ekleyeyim.

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
Haklısın kendince. Ben sadece görselliğe değil tabikide stabilitesine, hızına, güvenliğine...vs bakıyorum. Ama Firefox'un bu kaçıncı güncellemesi oldu. Daha gözle görülür bir hız artışı görmedim ben. En basitinden ram tüketimi çok fazla. Örnekler çoğaltılabilir. Ama yinede nolursa olsun Internet Explorerden sonra vazgeçemediğim ilk browser'imdir...

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Sanki 3.6 yı çıkaracaktı ama ara sürüme döndü galiba... Emin değilim.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
internet hızını 2`ye katlasın indireyim, çok yavaş mozilla, opera gibi olsa çeşke, özellikleri çok ama hızlı değil.

mcb77

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
2
Bence yeterince hızlı. Adblock Plus kullanırsanız gereksiz banner'leri resimleri engellediğinden surf hızınızda bir nebze artmış olur.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bence yeterince hızlı. Adblock Plus kullanırsanız gereksiz banner'leri resimleri engellediğinden surf hızınızda bir nebze artmış olur.
zaten yeterince program kullanıyorum oyun için chromo, İ.E facebooka giriş için kullnıyorum, operada hızlı olduğu için internet geziniyorum, mozillaya gerek kalmadı :D

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Ara sürümlerin sık olmasını doğru ve hatta gerekli bulan arkadaşlar;

Yazılan iki satır kod, yazılımı illa ki sürüm numarasıyla birlikte güncelleştirmek zorunda değildir. Minör sürüm numarasının artışı yeterlidir. Yazılım dünyasında bir iki tane güvenlik açığına yama yayınlanmasıyla sürüm numarası değişmez. Zira bu mantığa göre Microsoft, işletim sistemi Windows'a her yama çıkardığında işletim sisteminin sürümünün değişmesi, yeni CD'ler yaptırması gerekirdi. Yamalar yeni bir yazılım değildir, geliştirme sürümleridir.

İkinci bir sorun da, ara sürümün bile "release candidate" versiyonu yayınlanmış, yukarıda açıkladığım şey saçmalıkken, bu ikinci durum saçmalık üstüne saçmalık. Release Candidate denilen şey, "bir yazılımın yayınlanmasına hazır son rötuşların yapıldığı versiyon" demektir. Yani büyük yazılım değişimlerinde, yeniden büyük miktarda kod yazımında vb kullanılır; minör sürümlerde kullanılmaz.