şu speed dial ne zaman gelecek acaba?
Okuduğum bilgilere göre bu sürümde gizli bir özellik olarak hızlı başlatma gelmiş.
Peki nasıl açacağız bu özelliği ? :
Bu özelliği açmak için adres çubuğuna about:config yazın sonra browser.newtabpage.enabled girdisini bularak değerini "true" olarak ayarlayın.
Ardından browser.newtab.url girdisinin değerini about: newtab olarak değiştirin.
Firefox'u yeniden başlattığınızda boş sekmeleriniz, "hızlı erişim" görünümünde açılacaktır.
Önemli hatırlatma : firefox'un about:config ayarları uzman kullanıcılar içindir. Eğer ne yaptığınızdan emin değilseniz lütfen bu ayarlarla oynamayanız. Aksi halde tarayıcınız çalışmaz hale gelebilir.
Yukarıdaki özelliği ben test etmedim. Bu sebepten çalışıp çalışmadığı ile ilgili kesin bilgim yok. Fakat internetteki okuduğum bir yerde böyle yazıyordu. Eğer sizlerden biri bu özelliği test ederse lütfen sonucunu buraya yazsın ki sonradan okuyanlara faydası olsun.
Arkadaşlar firefoxu her açtığımda eklentileri kontrol ediyor hangi ayardan kapatıyorduk bunu. Şu an da halen varsayılan tarayıcım.
speed dial aurora da kendiliğinden yer alıyor
Tarayıcı adres satırına about:config yazıp firefox'un detaylı ayarlarını yapılandırabileceğiniz bölüme girin.
Ardınan üst arama yerine "extensions.checkCompatibility" yazın ve "false" olarak ayarlayın
Firefox un gelecek sürümlerinde bu özelliği default olarak getireceğini zaten duyurmuştu moziila. Benim merak ettiğim bu sürümde (12. sürüm) bu özelliği kullanabiliyormuyuz. Okuduğum bir makalede bunu yapmamız mümkün. Yukarıda nasıl yapıldığını anlattım. Ama ben denemedim. Yarın deneyeceğim ve sonuçları bu konuda paylaşacağım. Niyetim başkasının test etmesiydi ama anlaşılan iş başa düştü
extensions.checkCompatibility gibi bir ifade yok maalesef. Başka bir ayar varmıydı yardımın için sağol kardeşim.
BBöyle bir şey henüz bitmemiş sanırım
@Neutral sorununuza internetten baktım. Eğer firefox u önceki bir sürümün üzerine kurduysanız sorunun uyumsuz eklentiden kaynaklandığını söylüyorlar. Çözüm olarakta firefox un yeniden temiz bir şekilde kurulmasını tavsiye ediyorlar. Tabi böyle olunca haliyle sizde yer imleri, kayıtlı parolalar ve eklentileri sorun edecek buna yanaşmak istemeyeceksiniz. Bu sebepten ben siz uyum sorunun çıkaran eklentiyi tespit etmenizi öneririm.extensions.checkCompatibility gibi bir ifade yok maalesef. Başka bir ayar varmıydı yardımın için sağol kardeşim.
Yüksek güvenlikli sessiz güncelleme haa vayy anasını sayın seyirciler.. Google un haltetmesini Mozillada da gördük en sonunda...
@Neutral sorununuza internetten baktım. Eğer firefox u önceki bir sürümün üzerine kurduysanız sorunun uyumsuz eklentiden kaynaklandığını söylüyorlar. Çözüm olarakta firefox un yeniden temiz bir şekilde kurulmasını tavsiye ediyorlar. Tabi böyle olunca haliyle sizde yer imleri, kayıtlı parolalar ve eklentileri sorun edecek buna yanaşmak istemeyeceksiniz. Bu sebepten ben siz uyum sorunun çıkaran eklentiyi tespit etmenizi öneririm.
Bunun için lütfen tüm eklentilerinizi devre dışı bırakıp. öncelikle firefox u bu şekilde başlatın. Eğer sorunsuz açılırsa. Eklentileri teker teker açarak hangi eklentide sorun verdiğini tespit edip. o eklentinizi güncelleyin veya kaldırın.
Lütfen bu yöntem işe yaramazsa haber verin aklıma bir yöntem daha geliyor. onu paylaşayım.
Yine olmadı temayı bile firefoxun kendi temasına çevirdim aynı her açılışta eklenti günceleme ekranı ve açıldığında firefox güncellendi sayfası çıkıyor