Yardım Mouse Sol Tuş Çalışmıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Adoqet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Adoqet

Asistan
Reaksiyon puanı
38
mousenin sol tuşu geriden basınca belli bi yerde çalışıyor normal tuttuğum yerde çalışmıyo ve bazen hiç çalışmıyor ama diğer tüm tuşlar düzgün çalışıyor ve bu birden oldu yardım eder misniz lütfen

Umut Hakan KAPLAN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
28
mouse un bozulmuş
tamir ettirmek yerine başka bi mouse al daha iyi olur

MVNLY

Asistan
Reaksiyon puanı
207
mousenin sol tuşu geriden basınca belli bi yerde çalışıyor normal tuttuğum yerde çalışmıyo ve bazen hiç çalışmıyor ama diğer tüm tuşlar düzgün çalışıyor ve bu birden oldu yardım eder misniz lütfen
çok sert tıklamadan dolayı bozulmuş ya da sadece ömrü dolmuş olabilir
ben birçok kez bu durumla karşılaştım ve şu şekilde mousemi tamir ettim
öncelikle bi yakınından fln en az 1 tuşu çalışan bozuk mouse bulup alıyosun sonra aldığın mouseun içini açıyosun
ardından çalışan tuşun bağlantılarını lehim makinesi ile çıkartıyosun sonra kendi mousendekinide çıkartıyosun
çalışan tuşu kendi mousenin bozuk tuşunun yerine lehim ile yerleştiriyorsun
yepyeni bir click e sahipsin :D

Adoqet

Asistan
Reaksiyon puanı
38
platiği söküp clicl tuşunu denedim hiçbir sıkıntısı yok sorunsuz çalışıyor ancak plastiği takınca tek tük çalışıyor

Alyx Vance

Profesör
Reaksiyon puanı
1,608
Bence direk yenisini al tamir ettirmeye uğraşma

Reaksiyon puanı
10,549
Sinirden sert basınca aynı sorun başıma geldi. Switch sağlamdı. 2 3 günlük çözüm buldum ancak içime sinmedi yeni aldım.

Sol clickin plastiği yamulmuş arka kısımdan o plastiği ittiğimde düzgün çalışıyordu. Üst kısmı söküp araya bant çektim, üst kapağı ileri ittirerek oturtunca düzeldi. Bant kalın olursa tuş sertleşiyor o yüzden serçe tırnak kadar küçük bir parçayı dış yüzeylere yapışkan kısım gelecek şekilde katladım.

Daha iyi anlaman için fotoğraf bırakıyorum. Kasa kaynaklı problem olduğunu düşünmüyorsan mousea önden bakarken tıkladığında sağ ve sol tuş basmaları farklı mı onu kontrol et. Fotoğrafta işaretlediğim bölgeden kaynaklıydı, bir kaç denemeyle bantı koyacağım yeri buldum. Yani gidipte boylu boyunca bantta çekme.
1.jpg

Son düzenleme: