Haber Mount & Blade: Viking Fetihleri - Hikaye Kurgusu

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
864
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
527
Puanları
93
Yaş
26
Doğum tarihi: M. S. 11 Aralık 847 & Ölüm Tarihi: Bilinmiyor.

Dokuzuncu yüzyılda Roljorn Axhip adında biri yaşardı. Yirmili yaşlarda genç, enerjik ve etrafındaki dünyayı değiştirmeye istekli biriydi. Neşeli bir adamdı. Ayrıca iyimser, yaratıcı, artistik, sosyal, mantıklı ve keyif düşkünüydü. Bazen unutkan, düşüncesiz ve tahmin edilemez davranışları da vardı.

Norveçli'ydi. Avrupa kıyılarına baskın yapan Scandia pagan halkındandı. Babası bir hayduttu. Çocukluğunda cüzdan çalmayı öğrenip, dilencilik yaptı. Hayatının bir dönemi ziyan olmuş olsa da bu zalim dünyada hayatta kalmayı zor yoldan gördü. Şehirlerin en karanlık ücra köşelerini kimse Roljorn'dan daha iyi bilemezdi.

Ailesi İskandinav tanrılarına inanırdı. Ateşin başında toplandıkları gecelerde tanrılarla ilgili anlatılan tüm hikayeleri dinledi. Eski yöntemlere sadık bir inançlıydı. İbadeti tanrılara: Baş tanrı Odin; gök yüzü ve yıldırımların tanrısı Thor; aşk tanrısı Freya ve dünyanın benzersiz işlerindeki diğer tanrılara tapardı.

Gençliğinde şehirde bir dükkan kalfası olarak çalıştı. Bir esnafın yanında insanların ilgisini çekmeyi ve onları sözleriyle etkilemeyi öğrendi. Ticaret için karavanlarla bir yerden diğerine giderken, çok farklı gelenekleri ve nasıl davranması gerektiğini anladı.

Daha sonra bir gezgin oldu. Yolların çağrısına cevap vererek bir köyden diğerine, bulabildiği ne varsa ticaretini yaparak dolaştı. Bu zengin bir yaşam değildi ama en elde kalmışlardan bile iyi kar etmenin ustası olmuştu. Okuması ve yazması vardı. Eğer bir ticaret krallığı kurulacaksa başında kesinlikle Roljorn olurdu.

Roljorn Axhip işte böyle bir insandı...
 
Üst