mttzn
Doçent
- Katılım
- 28 Kasım 2013
- Mesajlar
- 872
- Reaksiyon puanı
- 459
- Puanları
- 63
- Yaş
- 32
Merhaba millet, bugün ki inceleme konuğum Motospeed’in uygun fiyatlı oyuncu ekipmanlarından Motospeed V40 Meteor Leopard Gaming Mouse’su. Dilerseniz birkaç aydır deneyimleme fırsatı bulduğum V40’ın incelemesine başlayalım.
Kim Bu Motospeed?
Öncelikle Motospeed markasını bilmeyenler için ufak bilgilendirme olması adına markadan bahsedeyim. Motospeed, özellikle profesyonel bilgisayar klavyesi ve Mouse’larıyla Aliexpress, Gearbest ve Banggood gibi e-ticarat sitelerinden alışveriş yapanların dikkatini çekmeyi başardı yani en azından benimkini çekti. Motospeed 2008 yılında Shenzhen’de kurulmuş olup Mototech Teknoloji Grup Şirketinin alt ürün markasıdır. Bu alt markalaşma ne diye soruyorsanız aslında bu tip alt markalaşmayı son yıllarda görmeye oldukça alışığız. Örneğin Asus’un oyunculara özel olarak ürettiği ürünleri Republic of Gaming markası adıyla sunarken, A4 Tech Bloody markası piyasaya çıkartmakta. Hepimizin bildiğini ve kısa da olsa kullandığını tahmin ettiğim Rampage de oyuncu kasası, mouse ve klavyelerini Everest markasıyla, kulaklık ve direksiyon setlerini Snopy markasıyla, mouse pad ve soğutucularını da Addison markasıyla sunmakta. Ayrıca son zamanlarda HP Omen adıyla Casper Excalibur adıyla ve Acer’da Predator adıyla oyuncu laptopları ve benzeri ekipmanlar üreterek alt markalaşmayı tercih ettiler.
Bu Fiyata Bu Mouse!
Motospeed v40’ı GearBest üzerinden 12 dolar (Benim aldığım sırada TL karşılığı 35TL’ydi) gibi uygun bir fiyata satın aldım. İndirim zamanlarını kovalarsanız sizde 1 2 dolar daha uygun fiyata alabilirsiniz. Ufak bir araştırma yaparak Türkiye’den 50tl limitle v40 yerine benzer özelliklerde alınabilecek bir Mouse bulamadım fakat bütçeyi biraz zorlar ve 80 90TL civarına çekebilirseniz; Bloody A6, Bloody V5, Logitech G300s veya yine Çinli bir firma olan ve yakın zamanda ülkemize Bimeks ile giriş yapan Redragon’un birkaç modelini almayı düşünebilirsiniz.
Ürün Linki: GearBest / AliExpress / DX / GeekBuying / Tomtop
Peki Ya Kutu İçeriği?
Ürünün kutusu ise Mouse gibi oldukça sade ve gösterişten uzak. Ön yüzünde ürünün görseli, markanın logosu ve özellikleriyle alakalı görsellere yer verilmiş. Ne yazık ki ürünün kutusu da açılabilir bir pencere kısmı bulunmuyor, yani satın almadan ürünün boyutu hakkında ve tutuş hissi anlamında fikir sahibi olamıyoruz ki zaten Çin’den almak zorunda olduğumuz için olmuş olsaydı da bizim için değişen bir şey olmayacaktı. Umarım 2017 yılının ikinci yarısı içerisinde Türkiye’de resmi olarak satışa çıkacak modellerinin kutu tasarımlarında bu konuya dikkat ederler. (Ek Bilgi: Motospeed Türkiye kanalı N11 ile resmi satışa başladı)
Sol ve sağ yüzeylerinde alışageldiğimiz ürün kutularında ki gibi ürünün dikkat çeken özellikleriyle alakalı görseller ve bilgiler bulunuyor. Arka yüzeyde ise Mouse’un bölümlerini detaylı bir şekilde anlatan bir görsele, teknik parametrelere ve bilgilere yer verilmiş. Bu arada diller arasında Türkçe’yi görmek de oldukça hoşuma gitti.
Kutunun içinden Mouse dışında herhangi bir belge veya aparat çıkmıyor. Mouse’un kutu sunumu oldukça basit. Mouse ilk elinize aldığınızda kaliteli bir ürüne dokunduğunuzu hissedebiliyorsunuz. Garanti konusuna da değinmeden geçmemek gerek, GearBest üzerinden alınması halinde site satın alınma tarihinden itibaren 1 yıl boyunca garanti ve onarım imkanı sunuyor.
Vee Tasarımı ..
Tasarım konusu ürünün en başarılı bulduğum noktası oldu. Simetrik ve sade tasarımına hareket katan yanlarında bulunan şerit LEDler ve Motospeed logosu oldukça hoşuma gitti. Tutuş olarak 3 tip tutuşu da destekler yapıda. Kullanım deneyimlerimin sonucunda kullanılan ABS plastik uzun süreli kullanımda aşınıyor ve renk değişikliğine uğruyor. Terleyen bir eliniz varsa ya da uzun süre boyunca mouse’la haşir neşir olacaksanız almadan önce biraz düşünün derim.
Sol ve sağ kısımlarında bulunan ve kaymayı engelleyici yüzeyin bulunması konfor anlamında güzel düşünülmüş. Motospeed V40 daha önce kullandığım mouselar arasından kalitesi veya özellikleriyle sıyrılamaz belki ama benim için tasarımıyla ön plana çıkıyor. Benim için özellikle mouse ve klavye bas bas ben oyuncu ekipmanıyım diye bağırmasından ziyade kullanışlı ve abartıdan uzak olması daha önemli.
Neyse konumuza geri dönelim. V40’ın orta topu alışageldiğim mouselara oranla oldukça heybetli. Akıcılık konusunda da sorunları olduğunu söyleyebilirim. Bazen kontrolün sizden çıkıp mouse geçtiğini hissediyorsunuz. İster istemez bu durum biraz rahatsız edebiliyor.
Motospeed V40’ın 6 tane programlanabilen tuşu bulunuyor. Mouse’un sol yanında 2 tane, sol, sağ klik orta top ve DPI tuşu.
Yazılım Desteği de Bulunuyor
Geçelim yazalım kısmına. Mouse’un yazılımını, Motospeed Türkiye veya Global web sitelerinden indiriyoruz. 13MB boyutunda ki yazılımla tuşlarımızı özelleştirebilir farklı profiller oluşturabilir DPI ayarlamalarınızı 4 kademeli olmak şartıyla yapabilir ve rengini değiştirebiliriz. Ayrıca V40’ın üzerinde bulunan ledler içinde 3 farklı mod da sunulmuş bizlere. İlk mod ledleri düzenli olarak belirlediğimiz aynı şiddette yanmasını sağlayan standart mod. İkinci mod nefes alma modu. Bu modda 4 saniyeden 8 saniye arasında belirlediğimiz sürede mouse’un nefes alır gibi yanıp sönmesini sağlıyor. Ve son olarak benim favori modum neon modu. Bu mod ile mouse’umuz bir RGB Mouse gibi belirlediğimiz süre aralığın da (0.5sn-4sn) düzenli olarak renk geçişi yapıyor.
Yazılımın ikinci bölümünde Mouse’un hızını, orta topun hızını ve çift tıklama klik hızı gibi çeşitli ayarlamalar yapabiliyoruz ve en önemlisi de makro kaydını bu bölümde yapıyoruz.
Kumaş örgülü kablosu bulunan V40’ın kablo boyu 180cm ve USB 2.0 bağlantısını destekliyor. USB bağlantısı noktasında ki Motospeed logosunun detayı oldukça güzel düşünülmüş detaylardan.
Sensör olarak giriş seviyesi sensörlerden Avago A3050 lazer sensöre sahip. Üstünde ve alt kısmında bulunan 2 adet geniş teflon ile kullandığım her yüzeyde oldukça iyi sonuçlar aldım. Ama siz yine de bir Mouse padle kullanmaya bakın tabi ki de.
Motospeed V40’ın vaat ettiği özellikler ise şöyle;
Buton Sayısı: 6 Buton
Çalışma Modu: Lazer (Avago A3050) Sensör
İletişim: Kablolu
Bağlantı: USB 2.0
Sistem: Windows (Tüm Sürümler), MacOS’u desteklemez.
Kablo Uzunluğu: 1.8m kumaş örgü
Ürün Boyutu: 122x62x40mm
Ağırlığı: 132g (+-10g)
Çözünürlük: 4000 DPI (Ayarlanabilir)
Çerçeve Hızı: 6400 FPS
Maksimum İzleme Hızı: 160 inch/sn (IPS)
Maksimum Hızlanma: 20g
USB Bildirim (Yenileme) Hızı: 500 HZ
Buton Ömrü: 20 Milyon Klik
SPI (Seri Çevresel Arayüz) Örnekleme Süresi: 2 ms
Sonuç olarak Motospeed V40’ın Artıları ve Eksileri;
Artıları;
- Uygun Fiyatlı oluşu
- Simetrik ve Sade Tasarımı
- Yazılım Desteğinin Olması
- Her Yüzeyde Çalışıyor Olması (Cam Hariç)
- Havalı LED Şeritleri
- Kumaş Örgü Kablosu
- ABS Plastiğin Yeterli Kalitede Olmaması
- Orta Topun İstenilen Ölçüde Verimli Olmaması
- Ayarlanabilir Ağırlık Desteğinin Olmaması
Şu sıralar bir Mouse arayışında ve fiyatı uygun olsun ama iki gün sonra çöpe atmayayım diyorsanız Motospeed V40 ve diğer modellerine bakmanızı tavsiye ederim. Bir sonraki inceleme yazısında görüşmek üzere kendinize iyi bakın hoşçakalın.
Son düzenleme: