Motorola Frontier, yılın en iyi telefonu olacak!

  • Konuyu başlatan Yunus Çakır
  • Başlangıç tarihi

Bu konuyu okuyanlar

Y

Yunus Çakır

SDN Okuru
Geçtiğimiz günlerde 200 Megapiksel çözünürlükte arka kamerası ile gündeme gelen Motorola Frontier, diğer açılardan da netleşiyor!

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve 200 Megapiksel çözünürlükte arka kamerayla geleceği öğrenilen, Frontier kod adına sahip Motorola cihazı, yavaş yavaş netleşmeyi sürdürüyor. Bir zamanlar telefon sektörünün en güçlü üreticilerinden olan ancak akıllı telefonların yaygınlaşması ile kullanıcı kitlesini kaybetmiş ve yıllarca adeta unutulmuştu. Şirket, son birkaç senedir ise Android modeller ile tekrar güç kazanmaya çalışıyor.

Kısıtlı sayıda üreticinin bulunduğu katlanabilir telefonu pazarına en başından beri yatırım yapıp ürün kazandıran, ayrıca her segmentte telefon bulunduran Motorola, yeni Frontier modeli ile 2022 yılının en iddialılarından biri olacak. Nitekim telefonda 200 Megapiksel kamera ve Qualcomm cephesinin en güçlüsü olan Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunacak.

Motorola Frontier donanımsal anlamda çok iddialı​

Ortaya atılan iddialara göre sadece Motorola değil, diğer üreticiler ve modeller için de bu yılın en tepe cihazı olacak olan Frontier, henüz birçok açıdan netleşmemesine rağmen büyük merak uyandırıyor. Gücünü 4nm üretim sürecinden geçen Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisinden alması beklenen telefonda 6.67 inç büyüklüğünde FHD+ çözünürlükte 144Hz yenileme hızına sahip OLED bir ekran bulunacak. 120W kablolu ve 50W kablosuz hızlı şarj özelliğinin yanı sıra 4500 mAh-5000 mAh kapasiteli bir pili Motorola Frontier’da bekleyebiliriz

motorola-frontier-200-mp-kamera-ve-sd-8-gen-1-islemci-ile-goz-dolduracak-1.jpeg

Özellikle kamera tarafında son derece iddialı olan amiral gemisi, Samsung HP1 sensörlü 200 Megapiksel çözünürlükte arka kamera ile yılın en iddialı fotoğraflarını çekecek. Tabi ki, kağıt üzerinde… Ayrıca 50 Megapiksel çözünürlükte Samsung JN1 sensörlü ultra geniş açılı ikinci ve 12 Megapiksel çözünürlükte telefoto üçüncü kamera Motorola Frontier’in arka tarafında dikkat çekecek.

Ön tarafta da yine Megapiksel şöleni yaşanacak. 60 Megapiksel çözünürlükte bir özçekim kamerasını kullanıcıya sunması beklenen amiral gemisinde daha hangi özellikler bulunacak bilinmiyor. Bu arada belirtmekte fayda var. Megapiksel değeri kamera için kendi başına bir hiçtir. Hatta ve hatta kamera tarafındaki yazılım ve lens kalitesi, Megapiksel değerinden çok daha önemlidir. Nitekim Google Pixel modelleri anlattıklarımız için oldukça iyi bir örnek temsil etmekte (Bu yıl tanıtılan Pixel 6 serisinde 12 Megapiksel çözünürlükte kameralar bulunuyordu.).

motorola-frontier-200-mp-kamera-ve-sd-8-gen-1-islemci-ile-goz-dolduracak.png


Bakalım Motorola, yeni telefonunu sadece sayılardan ibaret mi kılacak? Yoksa gerçekten yılın en iyi telefonu yolda mı? Bunu zaman gösterecek…

Kaynak: Motorola Frontier, kağıt üstünde yılın en iyi telefonu olacak!
 
Son düzenleyen moderatör:
Üst