Monster Laptop Ekrana Görüntü Gelmiyor

Aytekinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar monster abra a5 v.1.1 laptobum var ramden dolayı ekrana görüntü gelmiyor ama şöyle bir sıkıntı var bilgisayarcılara götürdüm onlarda anlam veremedi. laptobun üzerindeki 8 GB ram ile çalıştırırsan görüntü gelmiyor 2.slota 4 gb'lık ram taktık ikisi birlikte olunca açılıyor 2 rami de görüyor 12 GB görüyor yani. ram bozuk desem değil slotlar sağlam ekran kartı hdd çalışıyor hatta tüm parçaları söküp temizledim monteledim yine yok.
Sonrasında laptobu 2 ramle açıktan sonra ram taraması yaptım sorun bulmadı, sonra diğer taktığım rami çıkardım kendi ramiyle açmaya çalıştım açtı yaklaşık 3 4 saat sonra yine mavi ekran verdi görüntü gelmedi sonrası yine başa ek ram takıp açtım vs..
böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu ne yapabilirim?

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
minidump dosyası oluşturup paylaşırmısın? birde ramleri tekil halde her 2 slotda da 3-4 saat denedin mi zannımca biri ya uyumsuz yada çakışma yapıyor.

Aytekinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
minidump dosyası oluşturup paylaşırmısın? birde ramleri tekil halde her 2 slotda da 3-4 saat denedin mi zannımca biri ya uyumsuz yada çakışma yapıyor.

laptobun kendi rami ile zaten açılmıyor yanına ek bir ram takıp açıyorum başka türlü laptop açılmıyor çakışma olduğunu sanmıyorum ek rami laptobu açmak için kullanıyorum

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
ek taktığın rami mevcut ramin yerine tek o takılı denedin mi? belki ram slotu bozuktur

Aytekinet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ek taktığın rami mevcut ramin yerine tek o takılı denedin mi? belki ram slotu bozuktur

slotlar sağlam ek ram tek çalışıyor ama kendi rami tek çalışmıyor ek ram takınca açılıyor ikisinide görüyor sıkıntısız

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
O zaman yeni ramin frekansı önceki ramden yüksek ve 1.slotta sorun yapmıyor, 2. Ram frekansı düşük ve 2.slotta 2 si birden çalışıyor