Monopoly'nin İslami Versiyonu

Bu konuyu okuyanlar

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Çocuklara yönelik İslami kurallar içeren yeni bir oyun seti hazırlandı. Sure okunan, namaz kılınan oyun, bitiminde, çocukları cennete götürüyor.
"Cennet Bahçesi" ismi verilen oyun en az iki kişiyle oynanıyor.

Oyun, üzerine sayılar yerleştirilmiş bir döndürgeç yardımıyla oynanıyor ve "besmele" ile başlıyor. Döndürgeçin gösterdiği sayı kadar kutularda ilerleyen oyuncu o kutuda yazanı yapmak zorunda. Kutuların bazılarında ibadet yapılması istenirken kimilerinde dini mesajlar veriyor.

"Ezbere Sure Oku, Şimdi Kur'an Okuma Zamanı, "Bir İlahi Söyle", "İslam'da Örtünmek Farzdır", "Oyun Oynarken Dahi Namaz Kazaya Bırakılmaz", "Peygamberimize salavat getirin", "Cuma Müslümanların Bayramıdır", "Müslümanların Yılbaşı", "İki Rekat Namaz Kıl" yazan kutuları geçtikçe puan toplanıyor ve Cennete yaklaşılıyor.

Çocukları hedef almakla birlikte yaş sınırı bulunmayan oyunda uygulamaları yapmaktan kaçınan oyuncu direkt diskalifiye ediliyor.
Oyunun Monopol gibi oyunlardan bir farkı da zar bulunmaması. Her oyuncu belli puanlarla başlıyor. Oyuncu geldiği kare üzerinde, varsa, ilgili kartı çekiyor. Örneğin "kötü davranış" kartı çekilmişsi oyuncu puan kaybediyor, ancak "soru cevap" kartlarına oyuncu doğru cevap veriyorsa üzerinde yazan puanı kazanıyor. Aksi halde bir o kadar puan kaybediyor.


Haberin Devamı Ve Kaynak
 

gorko

Asistan
Katılım
31 Temmuz 2007
Mesajlar
479
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
ewt bunu haberlerdede görmüştüm japonyaya bile gidiyomuş ama adamlar aynı malı orada üretip satıyorlarmış
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
İslami zincirlerden biri daha...
 

Phabio

Doçent
Katılım
28 Mart 2007
Mesajlar
778
Reaksiyon puanı
6
Puanları
18
Şirinler'in STV'de yayınlanan İslami yüzü gibi bişi bu :)
Ordada Şirine, Şirin Baba'nın evine gidiyordu, fakat evde bulamiyodu kendisini ve Gözlüklü Şirin'e nerede olduğunu soruyodu... Yanıtmı?
-Şirin Baba cumaya gitti Şirine :D
 

Son mesajlar

Üst