Mege16
Öğrenci
Benim odamda eski tüplü televizyon var ve hiç bişey izlenmiyo benim eski pc nin monitörünü uyduya nasıl bağlayabilirim monitörde sadece vga girişi var uyduda 2 tane scart 1 tane hdmı 1 tane rs 232 girişleri var.
Hdmi to VGA converter alırsan görüntü alırsın ama receiver in çözünürlüğü monitöre uymayacağı için alt üst sağ sol görüntü taşması yapabilir. Ses içinde ayrı hat çekmen lazım.
Hiç scart to vga tecrübem olmadı o yüzden bişey diyemem belki denemiş arkadaşlar olabilir.Başka yolu yok mu bide görüntüyü tam almanın yolu da mı yok? İnternetten baktım biraz scart to VGA buldum o olmaz mı?? uyduya ayrıca ses sistemi bağlarım sıkıntı olmaz
Aynen ben mesela araca set takmıştım setçiden liste yaptım öneri aldım fiyat istedim sonra hepsini internetten falan getirdim inanır mısın 500 tl dediği amfiyi ben internetten 350 tl ye aldımOnlar pahalı satıyor... bence sorsun, ondan almasın; internetten alsın....
Hocam kargo elime ulaştı uydudan da dediğin gibi 16/9 ayarladım fakat menzil dışı diye bişey çıktı televizyonda da Aralık dışı diye bişey çıktı projeksiyonda direk ekranı gösterdi dönüştürücü çalışıyorda hata nerde bilmiyorum.Hem en uygun hem kaliteli çözüm yine hdmi to VGA almak, bağlantı yapmadan önce uydu cihazını bir tv de açıp ayarlardan 16/9 720P yani 1280x720 50hz çözünürlüğüne ayarlaman lazım herhangi bir sıkıntı çıkmaz inşallah ama dediğim gibi monitör ekranında küçük kenar boşluğu yada dışa taşma olabilir ama güzel seyredersin.
Monitörün hangi çözünürlükte çalıştığını mı öğrenmem gerekiyorProjektöre takıp monitöre uygun görüntü bulana kadar çözünürlük değiştirip tak çıkar yapman gerekir.
Monitörün hangi çözünürlükte çalıştığı belli amacımız receiverin çözünürlüklerinden monitör için en uygun olanı bulmak hepsini dene 16/9 veya 4/3 hangisi uyarsa