Monitöre Hiç Ekran Gelmiyor!

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Bilgisayarım 11 yıllık monitörüme ekran geliyorken bugün gelmemeye başladı monitöre neden görüntü gelmiyor? (VGA Kablo kullanıyorum hdmi desteklemiyor)

Ekran kartında sorun olabilirmi?

Bios pilini çıkartıp taksam düzelirmi?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
İlk olarak kablolarda bi sorun yoksa ramleri çıkarıp takmanız iyi olacaktır, hatta ramleri tek tek de denemeniz önerilir. Ben de dün benzer bir sistemi denerken görüntü alamazken ramlerin birinin sorun çıkardığını fark ettim... :)

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
İlk olarak kablolarda bi sorun yoksa ramleri çıkarıp takmanız iyi olacaktır, hatta ramleri tek tek de denemeniz önerilir. Ben de dün benzer bir sistemi denerken görüntü alamazken ramlerin birinin sorun çıkardığını fark ettim... :)
Ramleri takıp çıkarttıp sorun değişmiyor. Ramlerde sorun olsa bile nasıl anlarım ki 1 tane ramim var. Kablolarda sıkıntı yok.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
bilgisayarın özellikleri nedir? Belki ikinci el bir ram ihtiyacın olabilir...

---- Mesajlar birleştirildi ----

Peki bilgisayarı düşürdün filan mı yoksa yoktan bu sorunla mı karşı karşıya kaldın?

Son düzenleme:

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
bilgisayarın özellikleri nedir? Belki ikinci el bir ram ihtiyacın olabilir...
11 Yıllık PC - Özellikleri

Anakart Modeli : Bilinmiyor
Anakart Soketi:LGA 775

Ram GB: 1GB
Ram Mhz:800 mHz
Adeti:1 Adet

İşlemci:Bilinmiyor
Soket:LGA 775
Hız:Bilinmiyor

Ekran Kartı:Yok

Bukadar bildiklerim.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
11 Yıllık PC - Özellikleri

Anakart Modeli : Bilinmiyor
Anakart Soketi:LGA 775

Ram GB: 1GB
Ram Mhz:800 mHz
Adeti:1 Adet

İşlemci:Bilinmiyor
Soket:LGA 775
Hız:Bilinmiyor

Ekran Kartı:Yok

Bukadar bildiklerim.
cpu z programı ile baktığında bundan daha fazla bilgi çıkar, en azından işlemcin ve ddr kaç ram olduğu yazar...

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
cpu z programı ile baktığında bundan daha fazla bilgi çıkar, en azından işlemcin ve ddr kaç ram olduğu yazar...
DDR2 Ramler söylemeyi unuttum. CPU Z programını açamam çünkü monitöre görüntü gelmiyor biliyorsun.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
DDR2 Ramler söylemeyi unuttum. CPU Z programını açamam çünkü monitöre görüntü gelmiyor biliyorsun.
unutmuşum, kusura bakma :D Ama sen de bilgisayara önemli bi darbe filan geldi mi onu söyle, çünkü eski ve dandik ise kasa yapın anakartta tutum noktalarında sorunlar yaşanabilir ve kısa devre olursa yine görüntü gelmeyebiliyor... Bu İHtimal küçük ama olabiliyo bazen.

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
unutmuşum, kusura bakma :D Ama sen de bilgisayara önemli bi darbe filan geldi mi onu söyle, çünkü eski ve dandik ise kasa yapın anakartta tutum noktalarında sorunlar yaşanabilir ve kısa devre olursa yine görüntü gelmeyebiliyor... Bu İHtimal küçük ama olabiliyo bazen.
:D darbe almadı öyle iyi bakıldıki en ufak tozu bile yoktur.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kasa kapağını açtığında içindeki güç ledi yanıyor mu, fanlar dönüyor mu? Anakartından başlatma sesi muhtemel gelmiyordur...

bios pilini çıkarıp takmak hatta bios pili bitmiş ise yenisi ile değiştirmek iyi olur.

bios pilini çıkarıp takmadan önce 10-15 sn bekleyecen ama...

Son düzenleme:

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Kasa kapağını açtığında içindeki güç ledi yanıyor mu, fanlar dönüyor mu? Anakartından başlatma sesi muhtemel gelmiyordur...

bios pilini çıkarıp takmak hatta bios pili bitmiş ise yenisi ile değiştirmek iyi olur.

bios pilini çıkarıp takmadan önce 10-15 sn bekleyecen ama...
Kasayı açtığımda güç ledi yanıyor fanlar dönüyor anakarttan başlatma sesi geliyor. Bios pili bitmişmidir bilemem bios pilleri nerede satılır bi çıkarıp deneyeceğim şimdi. Neyle çıkartayayım bios pilini?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Monitör normalde çalışıyor mu, tüplü filan mı monitör? Yani monitörün çalıştığından emin olabiliyor muyuz?

Kasayı açtığımda güç ledi yanıyor fanlar dönüyor anakarttan başlatma sesi geliyor. Bios pili bitmişmidir bilemem bios pilleri nerede satılır bi çıkarıp deneyeceğim şimdi. Neyle çıkartayayım bios pilini?
Elektiriği kesin ve bir küçük ince kontrol kalemi ile uygun yerinden çıkartabilirsiniz.

Son düzenleme:

Sefa.Erbasaran

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Ramleri çıkar bir selpağa veya beze kolonya dök ramlerin pinlerini temizle iyice öyle tak bakalım yerine ;)

ichuusy

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Monitör normalde çalışıyor mu, tüplü filan mı monitör? Yani monitörün çalıştığından emin olabiliyor muyuz?

Elektiriği kesin ve bir küçük ince kontrol kalemi ile uygun yerinden çıkartabilirsiniz.
Çıkarttıp taktım bios pilini değişme yok. Monitor lcd televizyon çalışıyor daha 2 saat önce leptobuma takmıştım.

Ramleri çıkar bir selpağa veya beze kolonya dök ramlerin pinlerini temizle iyice öyle tak bakalım yerine ;)
Bu yöntemi ilk defa duyuyorum :D Istersen işlemciyide atayım içine :D

Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Çıkarttıp taktım bios pilini değişme yok. Monitor lcd televizyon çalışıyor daha 2 saat önce leptobuma takmıştım.

Bu yöntemi ilk defa duyuyorum :D Istersen işlemciyide atayım içine :D
ram yuvaları ve ramler toz biriktirmiş ise bu yöntem kullanılır.

Sefa.Erbasaran

Asistan
Reaksiyon puanı
20
Sarı kısımları temizleyeceksin oksitlenme olabilir korkma ramlerine zarar gelmez uç kısımlarını iyice temizlemen yeterli olur