Monitöre Görüntü Gelmeme Sorunu

Interspeed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim fakat yaşadığım bir sorunu buraya yazma gereğinde bulundum. Okuldan geldiğimde bilgisayarımı açtım fakat monitörüme görüntü gelmedi ne yaparsam yapayayım ne denersem deneyeyim olmadı ben de internetten bazı yerlere baktım çoğu yerde ekran kartı, ram yanmış olabilir diyordu. Monitör çalışmıyor ama bilgisayar normal olarak çalışıyor. Kablolarıda kontrol ettim. Monitör kablosunu çıkarıp başka yerde denedim gene olmadı (No signal, gibi şeyler açılmıyor tuş düğmesindeki ışık bile). Çoğu arkadaşım monitörün bozulmuştur ekran kartın yansa bilgisayarından ses bile gelmez dediler. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama cevaplarsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim yeni monitör aldığımda sorunum düzelirmi?

Alecont

Profesör
Reaksiyon puanı
509
Bunu deneme ile anlarız. Varsa tanıdığınız birinden monitör alıp deneyin. Ekran kartı yanmışsa bilgisayar açılmaz diye bir şey yok.

stinghardyzz

Profesör
Reaksiyon puanı
747
Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim fakat yaşadığım bir sorunu buraya yazma gereğinde bulundum. Okuldan geldiğimde bilgisayarımı açtım fakat monitörüme görüntü gelmedi ne yaparsam yapayayım ne denersem deneyeyim olmadı ben de internetten bazı yerlere baktım çoğu yerde ekran kartı, ram yanmış olabilir diyordu. Monitör çalışmıyor ama bilgisayar normal olarak çalışıyor. Kablolarıda kontrol ettim. Monitör kablosunu çıkarıp başka yerde denedim gene olmadı (No signal, gibi şeyler açılmıyor tuş düğmesindeki ışık bile). Çoğu arkadaşım monitörün bozulmuştur ekran kartın yansa bilgisayarından ses bile gelmez dediler. Ne kadar anlatabildim bilmiyorum ama cevaplarsanız ve yardımcı olursanız çok sevinirim yeni monitör aldığımda sorunum düzelirmi?
Kablo da olabilir sıkıntı

NeroSparda

Asistan
Reaksiyon puanı
90
Bu sorun ancak deneme yanılma ile çözülebilir. Sistemden bip sesi geliyor mu? Geliyorsa kaç kere bipliyor?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,001
Monitör de "Sinyal alınamıyor" gibi bir yazı çıkıyorsa, kabloda sorun olma olasılığı yüksek.

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Eg
eger klavyenin isiklari yanmiyorsa sorun ekran kartinda olamaz. Sorun tahminimce kis gelmesinden dolasi ortaya sikan nem sorunundan kaynakli bi hata. Ramlerin nemlenmis olabilir. Kasayi ac ramlari bezle sil tekrar yerine tak. Bilgisayari soguk odadan sicak odaya getirrken en az 15 dk bekle cunku cogu kasa sacdan yapildigi icin ilk basta terler sen o an dugmeye basarsan boyle bi hata alirsin. Umarim sorun benim dedigimdir aksi taktirde parca degistirmek zorunda kalabilirsin

=SOH=GarezZz

Asistan
Reaksiyon puanı
70
Monitör de "Sinyal alınamıyor" gibi bir yazı çıkıyorsa, kabloda sorun olma olasılığı yüksek.
Eger sorun kabloda olsaydi klavyenin isiklari yanardi reyiz yanmiyorsa ne ekran kartinda ne ekranda nede kabloda sorun. Bu ya anakart yada ramle ilgili bi sorun

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,001
Klavye ışıkları yanmıyor diye bir şey yazılmamış. Monitör güç düğmesinin ışıkları yanmıyor yazılmış. Ve Monitörün ekranında "No Signal" (Sinyal yok) yazıyormuş.

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,001
Eskiden okuma yazması olmayanlar vardı ve bu kişiler hep başkalarına okutur ve yazdırırlardı. Artık büyük bir ilerleme var ve "Grameri" olmayanlar var. İleride o da düzelir, yabacı dili olmayanlar için tercüme yaparız.