Monitöre görüntü geliyor birden kayboluyor

global_deejay

Doçent
Reaksiyon puanı
35
Merhaba arkadaşlar elimde PHILIPS 190X6 LCD monitör var.

Durum şöyle, bilgisayarı açıyorum siyah boot ekranı gelir gelmez monitör kapanıyor. Daha sonra Windows başlatılıyor yazısını görür görmez yine kapanıyor.

Daha sonra hoşgeldiniz yazsını görünce yine kapanıyor dahada görüntü gelmiyor. Açıklamak gerekirse hep ekran geçişlerinde yapıyor bunu.

Kasa bileşenlerim ile ilgili soru sormayınız çünkü diğer kasada da aynısını yapıyor. Ekran kartından olamaz 3 tane ekran kartı ve on board dan denedim .
Sorun kesinlikle monitörde ama ne sorunu var bilen lütfen yardım etsin teşekkür ederim

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Abi sorunu sölesek bilsek te bir şey değişmiyecek. Monitör haşpat olmuş işte. alacan eline götürecen aldığın yere. ya da yenisini alacan.. yani monitör bozuk belli...

megawolf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Buna benzer bir sorun benim CRT monitörde başıma gelmişti, Elektronik bilgin var ise besleme katında ikili diyot var, köprü diyot gibi ama köprü tip diyot değil, onu entegrenin 4 bacaklısını düşün aynı onun gibi, yerinden sökerek ölçüm yap bakalım sağlammı?. (bendeki sorun seninki gibi en başlarda görüntü durduk yere gidip geliyordu, bir süre sonra artık komple açılmamaya başladı) orada değilse sorunun besleme katında bulunan transistör ve diyot gibi parçaları yerlerinden çıkartarak ölçümler yapmalısın. Kolay gelsin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
elektrik kaçağından mı kaynaklanıyor bu sorun, bizim prizde 2 monitör yedi...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
trafo fazla akım çektiği için ve bilgisayar belli bir süre çalıştığı için röle tetikleme devreye giriyor. Buda sanki bilgisayar kendi kednine açılıp kapanıyormuş gibi oluyor.