ScriptKiddie
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 8
O beyaz lekeden benim telefonun ekranın ortasında var.
Bence yüzeysel baskı yapılmış monitöre. Monitörü sökmeye çalışmışmısınız?
Sen evdekilere kızma sakın. Garantisi duruyorsa götür servise anlat derdini.
Durduk yere böyle oldu diye anlatırsan Büyük ihtimalle çözerler.
Yok kullanıcı hatası derlerse o zaman led paneli yenisini alıp değişmen gerekicek. Bu gibi küçük ayrıntılar sana sorun teşkil etmezse kullan derim.
Sen evdekilere kızma sakın. Garantisi duruyorsa götür servise anlat derdini.
Durduk yere böyle oldu diye anlatırsan Büyük ihtimalle çözerler.
Yok kullanıcı hatası derlerse o zaman led paneli yenisini alıp değişmen gerekicek. Bu gibi küçük ayrıntılar sana sorun teşkil etmezse kullan derim.
O bence Ghosting değil. CCFL lamp var led panelin içinde altta ve üstte
resimdekinden çok ince çubuk gibi işık.
O işık ahanda o noktada kızarmış.
Çünkü ghosting olunca öyle bir işık sızması gibi olmaz.
Yanında olsaydım çok titizlikle açıp gösterirdim.
![]()
Aynen dediğim gibi işık sızması var CCFL lamba kızarmış accık o noktada.
o resimde ince lamba attım ya o lambadan zamanında değiştim ben.
Lambanın ortalarından belirsiz yerlerden kızarıp kızarıp yanıyor onlar.
El işçiliğiniz varsa titizlikle söküb lambaya bakın derim.
Ölü pixsel olabilir mi ?
Monitörünün hz değerini değiştirmeyi denediniz mi ?
Çiziğin olduğu kısma baskı uygulamayı denediniz mi ?
Başka ne diyebilirim? CCFL işığının olma ihtimali yüksek baya. Ghosting değildir.
Çünkü direk Lambanın üzerinde kızarıklık oluşmuş ve yukarı uzandıkça işık kaçağı azalıyor.
Lamba cozurdamış diyorum dahada tartışmak istemem açıkcası.
Dediğin gibi ghost screen olduğuna eminsen Tümden Led panel değişmeli. Başka çözümü yokki.
Ama lambanı led panelden söküp test etmeden değişirsen paneli boşuna masraf edersin yeni led panel alarak.
Sökeceksen eğer direk alttakı ince lambayı çıkar çölde çalıştır kontrol et. Lamba sağlam çıkarsa geri topla ve paneli ikinci elden sat gitsin 40-45 ne verirlerse artık.
Arama çubuğunu kaldırın, bakalım farklılık var mı?
Bana ghost screen değil gibi geldi, ama arama çubuğunun kenarına denk geldiği için ghost screen gibi duruyor.Arama çubuğunu kaldırınca görünüyor veya tam ekran uygulamalarında.
Arama çubuğu varken o leke hiç yok orada.
Bana ghost screen değil gibi geldi, ama arama çubuğunun kenarına denk geldiği için ghost screen gibi duruyor.
Biz ekrandan bakınca sizin gibi göremeyiz tabi.Ghost screen hocam şöyle yandan falan ışık az kırılır şekilde bakınca ara yazısının izi var okunuyor net. O çizginin yanında da büyüteç sembolü görünüyor
Dediğin gibi ghost screen olduğuna eminsen Tümden Led panel değişmeli. Başka çözümü yokki.
Ama lambanı led panelden söküp test etmeden değişirsen paneli boşuna masraf edersin yeni led panel alarak.
Sökeceksen eğer direk alttakı ince lambayı çıkar çölde çalıştır kontrol et. Lamba sağlam çıkarsa geri topla ve paneli ikinci elden sat gitsin 40-45 ne verirlerse artık.
Senin adına sevindimKendiliğinden geçtiyse ucuz kurtuldun.
![]()
Öyle eklentileri start panelinde sevmem ben. İşletim sistemi kurduğum anda bana göre gereksiz İconlarıda kaldırırım panelden.Teşekkür ederim.
Evet arama kutusunu kaldırdım bende![]()
Öyle eklentileri start panelinde sevmem ben. İşletim sistemi kurduğum anda bana göre gereksiz İconlarıda kaldırırım panelden.